Дали го поддржувате ставот на Груевски да не излезе на ТВ дуел?

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Dali go podrzuvate stavot na Gruevski da ne izlezi na duel?

• da

Гласови: 105 48,2%
  • ne

Гласови: 113 51,8%

• Вкупно гласачи
    218

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
mora da kazam ne no ako ima duel toj ke se sluci na 2 h pred izborniot molk

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Дете ти кажав зошто не дадоа датум за преговори а ти ако не си разбрал тоа е друга работа, пак ќе повторам и овој пат прочитај убаво пред да одговориш ОСНОВЕН УСЛОВ за отпочнување на преговори со ЕУ и влез у ЕУ е членството во НАТО ова сум го учела по предметот право на ЕУ лаици како тебе овде што лупетаат само блага веза немаат а не јас ок
Дете , а да одиш и да бараш ,ако има шанси да ти ги вратат парите тие што те учеле , тие гнидите со купени или „наследени„ дипломи кои какаат по телевизиите , ебените ценети „експерти„ по право, што делат правда по паркинзи со шамари на девојки.Не трескај глупости , има конкретни примери за тоа што го пишуваш дека не е така :nenene:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
...ОСНОВЕН УСЛОВ за отпочнување на преговори со ЕУ и влез у ЕУ е членството во НАТО ова сум го учела по предметот право на ЕУ лаици како тебе овде што лупетаат само блага веза немаат а не јас ок
ОК, кажи ми тогаш како Шведска, Австрија и Ирска ги отпочнале (и завршиле) преговорите за влез и сега се членови на ЕУ?

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Непишано правило можеби е за по-бош држави али она рече дека е УСЛОВ. Голема разлика. А како што рече исклучоци има, зошто и ние да не бидеме дел од тие исклучоци?

гејлада не може да стави вето на датум за преговори, одлуката се донесува со квалификувано мнозинство.
Oк, она се мало збунила :), услов не е , но непишано правило е!

Што се однсева до ветото за преговори, апсолутно грешиш, гејлада може да ни лупне вето, со мнозинство вакви одлуки ќе се носат од 2014та година! Значи за 6 години од сеа, се до тогаш ќе важи принципот на консензус.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ОК, кажи ми тогаш како Шведска, Австрија и Ирска ги отпочнале (и завршиле) преговорите за влез и сега се членови на ЕУ?
Одговорот е едноставен:

-Без пречки за името и националниот идентитет.:toe:

П.С.:-Доколку не беше Грчкиот проблем со името и националниот идентитет како Македонеци,Македонија ќе беше членка и на НАТО и на ЕУ заедно со Словенија,можеби и побрзо од неа.

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Oк, она се мало збунила :), услов не е , но непишано правило е!

Што се однсева до ветото за преговори, апсолутно грешиш, гејлада може да ни лупне вето, со мнозинство вакви одлуки ќе се носат од 2014та година! Значи за 6 години од сеа, се до тогаш ќе важи принципот на консензус.
Не е точно. За статус кандидат имаше право на вето гејлада, за датум нема. Понатаму за членка кога ќе дојдеме пак ќе има право на вето, ама во меѓувреме не.

Грција може да рече не, по што топката се префрла во советот на министри (мислам таму беше не сум сигурен), и они можат со квалификувано мнозинство да ни дадат датум.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Одговорот е едноставен:

П.С.:-Доколку не беше Грчкиот проблем со името и националниот идентитет како Македонеци,Македонија ќе беше членка и на НАТО и на ЕУ заедно со Словенија,можеби и побрзо од неа.
da be ako ne bea aramiiite od sdsm i pred slovenija ke bevme

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Не е точно. За статус кандидат имаше право на вето гејлада, за датум нема. Понатаму за членка кога ќе дојдеме пак ќе има право на вето, ама во меѓувреме не.

Грција може да рече не, по што топката се префрла во советот на министри (мислам таму беше не сум сигурен), и они можат со квалификувано мнозинство да ни дадат датум.
Не сум баш убеден во ова , но дај Боже да е така, тоа е убава вест, но како што реков не сум баш најубеден дека е точно.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Одговорот е едноставен:

Фала богу , ова е вистина , првиот извештај и оцени кои се дадени од ЕУ после распадот на Југославија ја стави Македонија на прво место .Проблемот со идентитетот и не беше голема пречка во тоа време , пошто немавме опашки од„ генијалната „ приватизација на СДС .Ама тогаш на сцена стапи „мозокот„ Киро и компанија и не заглави со тоа срање од ФИРОМ.Ова што го напиша е најважно за децава кои се трескаат од земја за тоа кој ке го решел името , и веруваат на онаа слатката мочла Шекеринска,Кирова и Бранкова дркотина.

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Не сум баш убеден во ова , но дај Боже да е така, тоа е убава вест, но како што реков не сум баш најубеден дека е точно.
Точно е, само има шанса гејциве да обезбедат 1/3 од членкиве и да не закочат....земји од типот на франција, шпанија и сл.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
da be ako ne bea aramiiite od sdsm i pred slovenija ke bevme
Арамиите од СДСМ стапнаа на власт благодарение на “патриотически“ настроените ДПМНЕовци кој токму тогаш го сочинуваа мнозинството во парламентот.

Фала богу , ова е вистина , првиот извештај и оцени кои се дадени од ЕУ после распадот на Југославија ја стави Македонија на прво место .Проблемот со идентитетот и не беше голема пречка во тоа време , пошто немавме опашки од„ генијалната „ приватизација на СДС .Ама тогаш на сцена стапи „мозокот„ Киро и компанија и не заглави со тоа срање од ФИРОМ.Ова што го напиша е најважно за децава кои се трескаат од земја за тоа кој ке го решел името , и веруваат на онаа слатката мочла Шекеринска,Кирова и Бранкова дркотина.
ЉуБчо со ДПМНЕто му овозможи на Киро “едноокиот мозок“ да стапне и да не заглави до “дрт“,итоа на “трета мајка“ а четврта не можеше да има според уставот.:toe:

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Точно е, само има шанса гејциве да обезбедат 1/3 од членкиве и да не закочат....земји од типот на франција, шпанија и сл.
Епа тука ќе се види умешноста на македонската дипломатија и севкупната активност на идната македонска влада, која и да е(иако јас навивам за Шеќеринска:smir:) , тука ќе биде борбата да им се стави на знаење на земјите кои би ја подржале гејлада во тие намери дека тоа би било исклучително лош потег, дека тоа не смеат да го направат за заради ова, она... бла бла бла, значи да се убедуваат дека тоа би било ектремно лош чекор и гејлада да остане сама во тие намери!!!

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
duelite go izgubija sarmot sega da ima duel gruevski ke ni ja recitira programata vo 100 cekori a rada ke blada se svasto pa duri ke pocne i so licni navredi

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Епа тука ќе се види умешноста на македонската дипломатија и севкупната активност на идната македонска влада, која и да е(иако јас навивам за Шеќеринска:smir:)
ок, секој има право на свое мислење. Само чудно е да навиваш за некој чие најголемо дистигнување е пополнување на прашалник. :toe:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
ок, секој има право на свое мислење. Само чудно е да навиваш за некој чие најголемо дистигнување е пополнување на прашалник. :toe:
Pa ako e taka nema od sto da se plasi nikolce i neka izleze na duel, neka ja posramoti pred celata makedonska javnost!

Kajgana Shop

На врв Bottom