Дефинирајте го Господ!

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Abe blazeni se onie koi ne videle i poveruvale, so narod ke bevte ko fariseite i sadukeite ste samo nesto da vidite, da osetite pa da poveruvate, cuden svet nerazbirliv,ako brat Miki ne e sveset za toa sto go zboruva, togas neznam koi po trezveno razmisluva na forumov.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Mики бе , не биди смешен те молам.
И самиот си свесен дека не си во право за одредени работи, ама ајде.
Каде е посочи ни го.

Уфффф...досадно ми е да се повторувам. За оние кои не веруваат, важи духовниот Закон-Законот на природната креација, според кој, се што е создадено, има и свој Создател! Затоа, во православната Црква велиме дека „се е во Бога и се е од Бога„.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Инаку , интересен ми е фактот што поголем број од верниците , веруват во Бог , а мислат дека се создадени од еволуцијата , па дури и тврдат дека е докажана ..Ој па сфати ги :tapp:

Ако некој прашаш како изгледа Бог како ќе ти одговорат ?

Според мене , нели тој не создал според неговиот лик , значи , ако е таму горе , тогаш личи на нас .. или .. ?
Зошто е чудно што се верува и во Виша Сила и во еволуција? Можам да кажам само од моја гледна точка - нашите физички тела си еволуирале на начинот на кој науката докажува. Видливо е, не може да се одрекне. Али, има едно големо АЛИ што ни научниците не можат да го објаснат е дека во одреден период од нашата историја, човекот Cro Magnon одеднаш почнал да покажува креативна страна со слики, со оставања на артифакти во погреби, со статуетки и сл. Ја мислам дека нешто интервенирало тука, дека некоја Сила ни дала нешто повише на нашиот вид животни. Тоа што во книги пишува дека сме создадени според ликот Божји, ја го сфаќам тоа као да е по дух, а не по физички изглед.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
:pos::pos::pos:Немој вака бе среде јадење сум :pos:
Unholy..ај собери се..биди сериозен..пријатен ручек...:pop:

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
хаха.. како мозете да дефинирате тоа бе глупо прашање !!

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Зошто е чудно што се верува и во Виша Сила и во еволуција? Можам да кажам само од моја гледна точка - нашите физички тела си еволуирале на начинот на кој науката докажува. Видливо е, не може да се одрекне. Али, има едно големо АЛИ што ни научниците не можат да го објаснат е дека во одреден период од нашата историја, човекот Cro Magnon одеднаш почнал да покажува креативна страна со слики, со оставања на артифакти во погреби, со статуетки и сл. Ја мислам дека нешто интервенирало тука, дека некоја Сила ни дала нешто повише на нашиот вид животни. Тоа што во книги пишува дека сме создадени според ликот Божји, ја го сфаќам тоа као да е по дух, а не по физички изглед.

Шорти , зборев за верниците , за христијаните кои велат дека веруваат во Него, а тврдат дека сме дела на еволуцијата , тие се посебна приказна , а гледам ги има повеќе ..

Епа духот мора да постои да има облик , можда како мисла , како што велеше Платон ..

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Шорти , зборев за верниците , за христијаните кои велат дека веруваат во Него, а тврдат дека сме дела на еволуцијата , тие се посебна приказна , а гледам ги има повеќе ..

Епа духот мора да постои да има облик , можда како мисла , како што велеше Платон ..
Сфатив на кои мислеше, али пошто кажа верници - ја тоа одма го гледам као на верници од сите религии :toe:

Можда како мисла. Затоа што од мислата доаѓа форма. По мое мислење (ова сум само ја), боговиве можеби, само можеби постојат како посебни битија, затоа што многу луѓе преку сите векови им посветувале мисли и внимание и од сето тоа колективно на астралното ниво се ствара форма :toe: Не знам дали ме сфаќаш.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
definiriaj ja ljubovta....nema tocna definicija no sepak postoi neli......

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
definiriaj ja ljubovta....nema tocna definicija no sepak postoi neli......
И ова треба да ти биде доказ или слично дека постои некој горе ?

А за љубовта , пробај со биохемиска реакција , неколку хормони , нешто неврони и малку , колку за зачин , чуства .. и можда ќе добие љубов ..

Kajgana Shop

На врв Bottom