Што ако испиеш Кока-Кола?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Redovno pijam Coca Cola i toa najmalce 2 na den od limenka,velat bila shtetna,pa shto da pravam?Toa e edinstveniot pijalok shto me osvezuva i mi pomaga koga mi e teshko na zeludnikot! :helou:

Па не пијам многу кока кола али не сум знаел дека била толку штетна...Али сепак кока колата е најпиен пијалок у светот така да ретко е да се откаже

Прост пример.Зошто во Америка е скоро без пари да пиеш кока кола,а на пример да пиеш добар џус е доста скапо?!
Јас никогаш не пијам кока кола,пиев последно кога беа тоа старите амбалажи на времето,2 литри во стаклено шише:pos2:.Историја

Што ако испиеш Кока-Кола?

па по некое време ќе ти се иде у ВЦ мене друго не ми текнува...

Затоа Coca Cola Light...не дека нешто подобра е ама ...барем нема толку жив шеќер! Плус помалку калории а истиот пијалок. Во Англија кај нас што е Light, таков е вкусот на нивната Кока-Кола (обичната).

не сум голем обожавател на кока-кола,ама има моменти кога едноставно ми се пие кока-кола и готово...и само тоа може да ме освежи тогаш.

Затоа Coca Cola Light...не дека нешто подобра е ама ...барем нема толку жив шеќер! Плус помалку калории а истиот пијалок. Во Англија кај нас што е Light, таков е вкусот на нивната Кока-Кола (обичната).

И ја пиев едно време light (исто заради шеќер дека нема) ама имала аспартам (засладувач) што бил многу штетен (мислам канцероген). :smir:

Јас кока кола од секоаш сум неќел,најлошиот пијалок ми било кока кола или пепси.Па толку стварно невкусно ми делувало од секоаш. Швепс у пичку мајчину!

Јас кока кола од секоаш сум неќел,најлошиот пијалок ми било кока кола или пепси.Па толку стварно невкусно ми делувало од секоаш. Швепс у пичку мајчину!
Швепс горчи! Не е добар...
Јас кока кола кога ке испијам се чуствувам одморен, и задоволен :wink:

Ако пиеш кока-кола ке ти порасне опашка.

Пиев кока кола кога бев по мал по 3 -4 шишинја на ден , потоа еден период 5-6 години не пиев сега одвреме навреме по една чаша:wink:

Сите пијалоци кои имаат додадено многу шеќер се штетни. Кока-Кола, Пепси, Фанта, Спрајт и сите слично имаат многу шеќер. Кога шеќерот се внесе во организам настапува шок на панкреасот кој едноставно не е направен да преработи толкава количина на „синтетички„ шеќер за толку кратко време. За некако тој шеќер сепак да се преработи панкреасот лачи многу поголема количина инсулин отколку што е нормално што значи добивате вишок инсулин во организмот. Проблемот е што тоа е најдобар начин за добивање дијабетис дури и ако се занемари фактот дека со вишок инсулин се заслабнува имунолошкиот систем.

Пијалоците без шеќер имаат други отрови како аспартам, ацесулфам и слични хемикалии кои пак на други начини го оштетуваат телото.

Јас пијам Кока-Кола исклучиво како лек ако се сомневам дека храната што сум ја изел не била свежа (да не добијам труење) што значи не повеќе од две-три литра на година.

не ми е убав тој пијалок
а и кога пробав одма ми се слоши
затоа пак јас ги пијам Sinalco и Fanta

Швепс, Швепс тоа му е мајката!:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom