Што ако испиеш Кока-Кола?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Уф зависник сум од Кока Кола, секој дневно барем по една чаша мора да се напијам, а некад и по 2 литра ги локам. :)

Џигерот парче. :)

Швепс, Швепс тоа му е мајката!:)

A во Швепсот има Хинин:vozbud: шо се добива со екстракција од Cinchona pubescens.
Хининот е со аналгетично дејство, антималарично, го зголемува апетитот, ја зголемува тлесната температура, и за разлика од Кока Кола има неспецифично седативно дејство и ја намалува возудата.

A во Швепсот има Хинин:vozbud: шо се добива со екстракција од Cinchona pubescens.
Хининот е со аналгетично дејство, антималарично, го зголемува апетитот, ја зголемува тлесната температура, и за разлика од Кока Кола има неспецифично седативно дејство и ја намалува возудата.

Фала ти Тина за ова.Денес пред да го пишеш постов сфатив дека Швепс ја зголемува температурата.Вчера пиев, а денес настинат сум:pos:

Сепак Швепсот нема дејство како Кокаин:)

го прочитав ова и нема да престанам да пијам кока кола едноставно најубава е........не пијам многу ама пијам така редовно по чаша на ден некогаш повеке некогаш помалку некогаш и ке прерипнам ама кока кола си е кока кола..............

п.с АЈ ХЕЈТ ЈУ :baeh:

А бе да речат дека отров има во неа и пак ке биде најпиена во светов :smir:

П.С А не знам дали имате слушнато дека прво била направена како лек а потоа се додало и одзело нешо и е како шо е

А бе да речат дека отров има во неа и пак ке биде најпиена во светов :smir:

П.С А не знам дали имате слушнато дека прво била направена како лек а потоа се додало и одзело нешо и е како шо е

Јас имам слушнато дека на почетокот била зелена.Којзнае што хемикалии пиеме во соковине:)

Јас имам слушнато дека на почетокот била зелена.Којзнае што хемикалии пиеме во соковине:)

Шишињата биле зелени, а темно кафеава е ради карамелата шо одсекогаш била во состав на Кока колата.

еј не пиам веке ни пепси ни кока кола:nenene:

ќе се здебелиш малце,ќе те надујат...нишо друго не се дешават ако се напијаш кока кола :toe:
иначе во последно време дома Пепси купвет,неам пијано кока кола мноооогу време

не сум некој љубител на кока кола поише сакам не газирани сокчиња браво ово оно хаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom