Фан клуб - РК Вардар

А и термините за одигрување се одлични.
Ден пред велигден ( 23 април ) и веројатно ден пред 1 Мај.
Ај вториов океј е,не верувам дека нашиве се толку мутави за 1 да го закажат.

Тоа е дечки, повеќе среќа по 6 години... Како и да е и да изгубат во Германија со 32 разлика пак ќе бидам на Кале за реваншот, заслужија дечките.

Малку се разочарав од ждрепкава али тоа е.Сепак ќе го напуниме Кале и има да грми внатре.Не ме интересира со колку ке изгубиме битно е што стигнавме до тука !!!!

На мака се познаваат јунаците...

Друга работа, мислам дека доколку сакаат двете екипи, првиот натпревар може да се игра во Скопје. Барем до лани дозволуваше такви промени ЕХФ...

На мака се познаваат јунаците...

Друга работа, мислам дека доколку сакаат двете екипи, првиот натпревар може да се игра во Скопје. Барем до лани дозволуваше такви промени ЕХФ...

од кај па сеа ти светна тебе ваква идеа? причина зашто би се играл првиот во скопје?

од кај па сеа ти светна тебе ваква идеа? причина зашто би се играл првиот во скопје?

Кукавичлук... Страв да не ги наполнат до врв, па реваншот да биде и далеку од формалност. Прочитај ги тука постовите, сите набиле страв во коски, а реалноста е дека ние немаме што да изгубиме, туку само да добиеме. Ако настапат и играчите на Вардар како форумџииве, тогаш црно ни се пишува и тоа со болд :) Пласманот во 1/2 финале е голем успех, па мора по секоја цена психички да се спремат играчите.

Инаку не ми текна на мене ова, ваква работа се има случено многу пати, дури лани или пред 2 години мислам дека и Металург ја примени кога играше со некоја од германските екипи.

Што е до мене, подобро е што на гости го играме првиот натпревар. Нашите играчи повеќе ќе бидат под притисок доколку бранат позитивен резултат во Германија, отколку во ваква ситуација кога почнуваме таму од 0-0.

Кукавичлук... Страв да не ги наполнат до врв, па реваншот да биде и далеку од формалност. Прочитај ги тука постовите, сите набиле страв во коски, а реалноста е дека ние немаме што да изгубиме, туку само да добиеме. Ако настапат и играчите на Вардар како форумџииве, тогаш црно ни се пишува и тоа со болд :) Пласманот во 1/2 финале е голем успех, па мора по секоја цена психички да се спремат играчите.

Инаку не ми текна на мене ова, ваква работа се има случено многу пати, дури лани или пред 2 години мислам дека и Металург ја примени кога играше со некоја од германските екипи.

Што е до мене, подобро е што на гости го играме првиот натпревар. Нашите играчи повеќе ќе бидат под притисок доколку бранат позитивен резултат во Германија, отколку во ваква ситуација кога почнуваме таму од 0-0.
Во право си!

Нема предавање бре, навивачи сте или што сте?
Според мене Вардар и подобро игра на гости отколку дома... Ако Милошевиќ ја нареди одбраната како што треба, Борко (Торко) и Даскалоски да ја пуштат ролетната на голот, напад имате солидни шутери, така да Вардар време е да покажи дека не е случаен полуфиналист :toe:
Лошо е што барем првата не се играше во Скопје, ама то е то.
И со толку можете да бидите задоволни јас мислам, и само лудак (како Михајло) в година пак би менвал цела екипа. Епа неможи батец секоја сезона 10 нови играчи да носиш и да се надеваш на титули и слично, секоја чест на буџетите и способноста да носите странци (т.е да ги издржавате) ама подобро ќе е да се задржи костурот на овој тим и евентуално 1 до 2 засилувања да се придодадат.

Не бе какво предавање.
Не смееме да се залажуваме само,пошо стварно се квалитетни. Лани ако не се лажам они го освоија КПК.
Нашите шутери чим Решица успеа да ги запре на втората утакмица......
Нејсе ваљда конечно ќе му тргне на Продановиќ пошо ко изгубен беше на двата дуела со Решица. Мора да проработи таа десна страна.
Резничек има топовски удар али многу е мутав типот. Ако му остават простор него ќе ги потопи. Ама АКО му остават.
Со ладни глави без брзање у напад и со цврста одбрана ( нешто што дефинитивно не беше случај во вториот натпревар со Решица до 45 минута ) имаме шанси за добар резултат. Посакувам само реваншот да се игра на Кале место у Борис.
И ова е голем успех дефинитивно,никој нема да памти за неколку години преку кој сме дошле до 1/2 финале.

Нема кукање сеа...
По мое Гумерзбах не е ништо посилен од Гепинген...
Гепинген е подобар од Гумерзбах и покомпактен...
http://www.toyota-handball-bundesli...62&topmenu=41&liga=1&saison=11&vid=1710101106
Гумерзбах во Бундес Лига е екипа која можи да победи секого-но и да изгуби од секого....
Го докажаа тоа повеќе пати сезонава....
Имав прилика неколку пати да ги гледам во Бундес Лига....
Голман им е Стојановиќ,од Црна Гора ,добро познат...
Резерва Сомиќ,долго време беше во Загреб....
Ако се разбрани тој....е тогаш е лошо..
Имаат страшен десен бек...не знам како се вика ама дечкото е нешто неверојатно...
ШУТЕРИШТЕ НЕВИДЕНО..од секоја позиција е способен да даде гол..
Среден бек Хрватот Вуковиќ.....тука е и помладиот Валќиќ Јосип..
Зрниќ е добро познат...
Аниќ пикер,екс Кил....
Не се лоша екипа....огромни фаворити се во дуелот за Вардар...
Но не ми се верува Вардар да се избламира,има адути во ракавот Перо..
И не е Гумерзбах од рангот на еден ХСВ,КИЛ ...
Повеќе би рекол дека ова е Балкански дуел,зошто речиси пола од главните играчи на Гумерзбах се Балканци....
Не треба Вардар да се оптоварува со резултат...зошто ако одат со калкулација ништо не бива..
Нека си играат слободно...зошто против Германски тим ниеден однапред испланиран есап на крај не излегува...

Епа имавте среќа со Решица, не можи стално да ве следи среќа :icon_lol:
Се спасивте уште со нив, видовте и самите во 20мин Вардар во Романија даде само 2 гола :kesa: можевте уште со Решица да го завршевте натпреварувањето, за 10мин позитивата на Вардар од мечот во Скопје беше потопена !!!
Тука имавте многу среќа и Борко ве спаси на крај и се пласиравте...
Искрено Вардар и со кој да паднеше ќе беше аутсајдер, послаб е од другите тимови, но можеше да се надигрува со Трембле, но то е :toe:
Ви падна Гумерзбах кој се знај дека ќе биде шампион во КПК, па сега Господ нека ви е на помош :pop:

^^ Нека им е на помош на оние кои не можат 1 коло да поминат, ние сме му благодарни на Бога за тоа што стигнавме до полуфинале. Другите нека жалат и плачат, а не Вардар...

Епа имавте среќа со Решица, не можи стално да ве следи среќа :icon_lol:
Се спасивте уште со нив, видовте и самите во 20мин Вардар во Романија даде само 2 гола :kesa: можевте уште со Решица да го завршевте натпреварувањето, за 10мин позитивата на Вардар од мечот во Скопје беше потопена !!!
Тука имавте многу среќа и Борко ве спаси на крај и се пласиравте...
Искрено Вардар и со кој да паднеше ќе беше аутсајдер, послаб е од другите тимови, но можеше да се надигрува со Трембле, но то е :toe:
Ви падна Гумерзбах кој се знај дека ќе биде шампион во КПК, па сега Господ нека ви е на помош :pop:

Точно е дека беше стопена предноста за само едно полувреме, али ВАРДАР за разлика од било која друга Македонска екипа и репрезентација во таква ситуација покажа карактер и ментална стабилност и тоа на гостински терен ! :wink: Успеа да ја стопи предноста од 9 гола и да стигне само на -3 . Подоцна веќе беше нереално да се очекува да испаднеме.
Безразлика што Решица е играчки може послаба од Вардар, и Пелистер беше далеку далеку послаб од ми се чини против Адемар Леон игравте, па пак доста долго време резултатски се држевте со нив на првиот натпревар.

И на крај краева па кур ме боли кој не спасил,дали сме имале среќа или лошо сме изиграле. Вардар е во полуфинале !
Кој му смета :bip:

Точно е дека беше стопена предноста за само едно полувреме, али ВАРДАР за разлика од било која друга Македонска екипа и репрезентација во таква ситуација покажа карактер и ментална стабилност и тоа на гостински терен ! :wink: Успеа да ја стопи предноста од 9 гола и да стигне само на -3 . Подоцна веќе беше нереално да се очекува да испаднеме.
Безразлика што Решица е играчки може послаба од Вардар, и Пелистер беше далеку далеку послаб од ми се чини против Адемар Леон игравте, па пак доста долго време резултатски се држевте со нив на првиот натпревар.

И на крај краева па кур ме боли кој не спасил,дали сме имале среќа или лошо сме изиграле. Вардар е во полуфинале !
Кој му смета :bip:

Другар ама Пелистер игра со СРЦЕ И СО НАД 5000 ПУБЛИКА шо то Вардар го нема (без навреда)

Другар ама Пелистер игра со СРЦЕ И СО НАД 5000 ПУБЛИКА шо то Вардар го нема (без навреда)

И каква врска има реченицава со целата оваа ситуација можеш да објасниш? Тоа што Пелистер стигнал во прво коло и имал 5 000 публика не е поголем успех од ова полуфинале. Ти можеш да најдеш милион и една причина за провоцирање и омаловажување, но факт е дека моменталниов Пелистер е светлосни години од успех како овој на Вардар.

Како викаат северниве комшии, ЉУБОМОРНЕ ДУШЕ МОГУ ДА НАМ ПУШЕ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom