Силата на руската армија денес

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурен си за ова?

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=108123
:helou:

Да ама американците ставија свои луѓе таму што не е случај со Грузија. И го добија тоа што го сакаа.

ти кажав ако сакај русите така ке гледавме тупољев95 врз тбилиси врз болници шеталишта детски градинки народни кујни:pos2::pos2:

ти кажав ако сакај русите така ке гледавме тупољев95 врз тбилиси врз болници шеталишта детски градинки народни кујни:pos2::pos2:

:pos2::pos2::pos2::pos2:
Подобро кажи да можеа не да сакаа.

Кои бе свои луѓе..па таму не се знае кој пие а кој плаќа.....

Тие што се на врвот. Вака или така се по нивен ќеф. Русија се обиде сега скорода стори нешто такво со Грузија амане и успеа.

Па еве ти едена Русија под нивен притисок се повлече од Грузија.
i si zema del od Gruzija so sebe,Abhazija i Juzna Osetija.
a be a zasto NATO ne ja bombardiraa i Rusija za Gruzija(kako sto ja bombardiraa Srbija za Kosovo i Metohija)?se vide kolku se jaki NATO vo Gruzija.cartoon110808_43676a.jpg

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Тие што се на врвот. Вака или така се по нивен ќеф. Русија се обиде сега скорода стори нешто такво со Грузија амане и успеа.
читај пажливо мило ова не е дискавери,инаку сега лета стратегиската авијација

The fretting and fussing and sky-is-falling crap about this war is going to die down fast, and the bottom line will be simple: the Georgians overplayed their hand and got slapped, and we caught a little of the follow-through, which is what happens when you waste your best troops—and Georgia’s, for that matter—on a dumb war in the wrong place. We detatched Kosovo from a Russian ally; they detached South Ossetia from an American ally. It’s a pawn exchange, if that. If it signals anything bigger, it’s the fact that the US is weaker than it was ten years ago and Russia is much, much stronger than it was in Yeltsin’s time. But anybody with sense knew all that already.

i si zema del od Gruzija so sebe,Abhazija i Juzna Osetija.
a be a zasto NATO ne ja bombardiraa i Rusija za Gruzija(kako sto ja bombardiraa Srbija za Kosovo i Metohija)?se vide kolku se jaki NATO vo Gruzija.Прегледај го приврзокот 11031

Pa Osetija i Abhanzija се уште не се држави, а дали ќе станат некогаш допрва ќе се види и ќе се води битката. Сепак не успеаја да ја земат цела Грузија или да постават своја влада таму (иако пробаа пред некој ден), а самото тоа кажува нешто.
А инаку еве што вика еден руски аналитичар за руската авијација во грузискиот конфликт:

Independent Russian analyst Konstantin Makienko pointed out the poor performance of the Russian airforce: "It is totally unbelievable that the Russian Air Force was unable to establish air superiority almost to the end of the five-day war, despite the fact that the enemy had no fighter aviation." According to Jane's Information Group, Russia also used BMP-1 and BMP-2 infantry vehicles, BTR-80 armoured personnel carriers and MT-LB multipurpose tracked vehicles. According to Russian General Anatoly Nogovitsyn, deputy chief of the General Staff, no new arms were tested during the war.

читај пажливо мило ова не е дискавери,инаку сега лета стратегиската авијација
.

Имаш линк погоре од А1 вести.

Pa Osetija i Abhanzija се уште не се држави, а дали ќе станат некогаш допрва ќе се види и ќе се води битката. Сепак не успеаја да ја земат цела Грузија или да постават своја влада таму (иако пробаа пред некој ден), а самото тоа кажува нешто.
А инаку еве што вика еден руски аналитичар за руската авијација во грузискиот конфликт:

Independent Russian analyst Konstantin Makienko pointed out the poor performance of the Russian airforce: "It is totally unbelievable that the Russian Air Force was unable to establish air superiority almost to the end of the five-day war, despite the fact that the enemy had no fighter aviation." According to Jane's Information Group, Russia also used BMP-1 and BMP-2 infantry vehicles, BTR-80 armoured personnel carriers and MT-LB multipurpose tracked vehicles. According to Russian General Anatoly Nogovitsyn, deputy chief of the General Staff, no new arms were tested during the war.

Имаш линк погоре од А1 вести.

ти знаеш ли кои се тије...ја знам неколку генерали...неколку поткупени копиљади ето тоа се џејнс еве ја нивната професионалност од аавијација пази кај одат колку се аналитички... пази вториот болд

значи ти го тргаат вниманието на земја од воздух ми тропаат за БМП

Еве во три дела точно што е случи во Грузија објаснето на малку смешен начин но точно.
http://exiledonline.com/war-nerd-south-ossetia-the-war-of-my-dreams/
http://exiledonline.com/ossetia-all-over-but-the-whining/
http://exiledonline.com/please-dont-help-the-georgians/

еве тука погледни....реално

ти знаеш ли кои се тије...ја знам неколку генерали...неколку поткупени копиљади ето тоа се џејнс еве ја нивната професионалност од аавијација пази кај одат колку се аналитички... пази вториот болд

значи ти го тргаат вниманието на земја од воздух ми тропаат за БМП

Тешко дека некој генерал во русија ќе остане генерал ако е поткупен ама се е можно.

Тешко дека некој генерал во русија ќе остане генерал ако е поткупен ама се е можно.

Ма јок, сигурно лобира за поголем буџет.

Како американците во Ирак кога "откриа" дека хамерите лесно горат па мораа јадните да зголемат буџет за ново теренско возило.

Еве во три дела точно што е случи во Грузија објаснето на малку смешен начин но точно.
http://exiledonline.com/war-nerd-south-ossetia-the-war-of-my-dreams/
http://exiledonline.com/ossetia-all-over-but-the-whining/
http://exiledonline.com/please-dont-help-the-georgians/

America’s chickenhawks are ready to turn Georgia into a nation of missing-relative-seeking refugees.

:pos::zver:

America’s chickenhawks are ready to turn Georgia into a nation of missing-relative-seeking refugees.

:pos::zver:

Хе, хе, да Гери е тотално луд али сите колумни му имаат смисла на некој начин.

I’d hate to be Georgia right now. So many American pundits have plans for the Georgians, brilliant schemes designed to get Georgia into a big war with the Russians. “Here’s what you oughta do….” It’s like listening in on bar talk—some drunk trying to talk a 98-pound weakling into a rematch with the hulking thug who just put him on the floor. Funny thing, they never want to prove their theory themselves.

А и Марк Амес е добар, за Американец.

http://exiledonline.com/the-day-americas-empire-died/

The dead tanks are American-upgraded, as are the spent 40mm grenade shells that one spetznaz soldier shows me. The bloated bodies on the ground are American-trained Georgian soldiers who have been stripped of their American-issue uniforms. And yet, there is no American cavalry on the way.

During my visit to Georgia in 2003, if someone had told me that in five years American military advisers would be hightailing it from their main base in Vasiani to avoid getting slaughtered by advancing Russian forces, I would have slapped him with a rubber chicken for insulting my intelligence. Yet there they were: gasping for air in the lobby of the Tblisi Sheraton, insisting off the record that the conflict was all the Georgians’ fault, not theirs.

.

Русија во Грузија докажа дека нема страв и дека е спремна да почне и води војна уште од самиот нејзин почеток со копнени единици.....човек на човек што се вика.

Овие другиве и од самата помисла на такво нешто ги фаќа ужас:toe:
А од кај им е тој страв......погоди....долго време го лечат тој комплекс.

Русија во Грузија докажа дека нема страв и дека е спремна да почне и води војна уште од самиот нејзин почеток со копнени единици.....човек на човек што се вика.

Овие другиве и од самата помисла на такво нешто ги фаќа ужас:toe:
А од кај им е тој страв......погоди....долго време го лечат тој комплекс.

:ne_zboram

Читај погорни постови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom