Силата на руската армија денес

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
........и освен што не знаат кога и каде ќе им биде нападнат и запален некој конвој за снабдување во Афганистан, освен што не знаат од кај доаѓаат и одат пиратските чамци во Индискиот океан, освен што...итн,.....заебана работа се тоа филмовите....

А што ќе му е на Русот предимензионирана скапа поморска флота?
...и онака по копно може да прегази три континента и да пројде многу поефтино и при тоа да за брзо време има потребен војници и опрема кај ќе му текне.

кажав минимум 40% от армијата е 100% оперативна нарочито најмодерниот дел нај тазе ај да видам.......

во авганистан вчера убија 40 жени и деца па реков да ти е“““м демократијата шо ја носите бе....с искосив коа ги видов сликите повредени жени деца...па луге се...

имаше ли вакви утки у грузија а??????

болници возови амбасади избеглици.....пријателски оган :vozbud:

Па тешко дека ќе прегази три континенти. Особено во делот на Кина, а и Европа.

шо е тешка европа бе.....хитлер ја згазил полска со брзина на светлината бе....

полска ке ја газат на јадро бе....па знаат се како е бе...знаат у чешка источна германија...

ма шо зборам бе....лондонското подземје и цел град им је мапиран....

бај д веј како се викаше бугарот шо КГБ го уби...знајте овој дисидентот од бугарија плукаше на комунизмот и бугарите кукаа кај КГБ па овије го убија со чадор-односно со рицин ама тоа чадорчето да ти било като пушка...воздушна

Farenheit 9-11.

А како немаат ништо супериорно па нели имаат здрави подморници кои не се распаѓаат.
А за кина да верувам дека многу брзо ќе развие ако и не развила веќе некоја јакафлота.

го заборави видеото....16 СЛБМ испалува наеднаш...једини НОВОМОСКОВСК:vozbud:

кажав минимум 40% от армијата е 100% оперативна нарочито најмодерниот дел нај тазе ај да видам.......

во авганистан вчера убија 40 жени и деца па реков да ти е“““м демократијата шо ја носите бе....с искосив коа ги видов сликите повредени жени деца...па луге се...

имаше ли вакви утки у грузија а??????

болници возови амбасади избеглици.....пријателски оган :vozbud:

шо е тешка европа бе.....хитлер ја згазил полска со брзина на светлината бе....

полска ке ја газат на јадро бе....па знаат се како е бе...знаат у чешка источна германија...

Да полска и денес може да ја згазат и Русите. Ама ај нека ја згазат Англија.

ма шо зборам бе....лондонското подземје и цел град им је мапиран....

Макакво подземје имаш денес Gogole Earth целсвет ти е мапиран тоа не е спорни.

бај д веј како се викаше бугарот шо КГБ го уби...знајте овој дисидентот од бугарија плукаше на комунизмот и бугарите кукаа кај КГБ па овије го убија со чадор-односно со рицин ама тоа чадорчето да ти било като пушка...воздушна
го заборави видеото....16 СЛБМ испалува наеднаш...једини НОВОМОСКОВСК:vozbud:
А ти ги заборави инцидентитеи загинатите по подморниците. Нитуедна друга земја немала таков инцидент во последниве30сетина години освен Рѕсуте кои ги имаа еден куп.:smir: Е сеа имале една здрава подморница убаво за нив.

значи дојдовме до заклучок дека русија не је регионална сила туку има влијание и во ООН и на мегународната сцена и во воената сфера.

П.С уште малце во мода манекеките ке носат калаш и рпг 7 на нив...додуше мојот претходен аватр беше со Рпг само не сум манекенка:pos2::pos2::pos2:

Да полска и денес може да ја згазат и Русите. Ама ај нека ја згазат Англија.

Англија (Велика Британија) ќе биде торпедирана и потопена:toe:

Пред извесно време еден воен аналитичар напиша....„Британците имаат војска за паради а не и за војување’’.

Французите и да не ги спомнувам.

Никој никого нема да згази. Во светот има една супер сила (УСА, иако нешто килави се во последно време) и неколку големи сили (Русија, Индија, Кина, Британија, Франција....можеби Германија али немаат нуклеарки и ограничени се со војска бидејќи не биле многу фини кога последен пат имале јака војска) се останато е интересна сфера на овие горе, и тоа е тоа.

Ако им се исплати на големиве некој од малите да го испије, ке го испије, ке се договорат меѓу себе и ке се раскусурат а малите ке прават демонстрации и ке објавуваат патриотски снимки на Youtube.

Овие големите нема да се тепаат меѓу себе директно туку преку малите (Грузија, Србија....)

Англија (Велика Британија) ќе биде торпедирана и потопена:toe:

Пред извесно време еден воен аналитичар напиша....„Британците имаат војска за паради а не и за војување’’.

Французите и да не ги спомнувам.

Teшко. Да било така лесно ќе ја освоеше Хитлер во втора светска војна. Ама му беше прв голем неуспех.

За културно наследство да ама култура тешко. Само не е крива америка што е нова тоа е тоа. Само не значи дека ако нешто е старо е подобро. Грузија ти е колку Македонија. Ама сила покажала. Не зафркавај. Нека земенекоја малку поголема земја, а не некоја поотепанаод нас па ќе и се прави силна. Тоа не е светска сила. Не сум сигурен ни за регионална.

A kazi mi NATO so koja sila vojuvala? So Irak koj e poveke od 30 godini vo kontinuirana vojna i neredi? Mala bedna siromasna zemja i nemozat na kraj da izlezat? So Srbija koja prethodno 10 godini bese pod sankcii i embargo za oruzje?

Aj neka mu rece NATO "ne" na Iran. Kazi mi so edna recenica, so koja normalna silna drzava vojuvala Amerika ili NATO? Kazi mi!

Teшко. Да било така лесно ќе ја освоеше Хитлер во втора светска војна. Ама му беше прв голем неуспех.

Kolku za informacija, Hitler vo WWII vistinski prv pat "zaglavil" vo Rusija.

Za Francija ne mi kazuvaj, citaj malku, ne vredi da pisuvam za Francija.

A kazi mi NATO so koja sila vojuvala? So Irak koj e poveke od 30 godini vo kontinuirana vojna i neredi? Mala bedna siromasna zemja i nemozat na kraj da izlezat? So Srbija koja prethodno 10 godini bese pod sankcii i embargo za oruzje?

Aj neka mu rece NATO "ne" na Iran. Kazi mi so edna recenica, so koja normalna silna drzava vojuvala Amerika ili NATO? Kazi mi!
Вака или така пак е под нивна контрола. а и Русија има слични проблеми и тоа имаше многу пострашни последици за неа инцидентот по школите и во операта.
Kolku za informacija, Hitler vo WWII vistinski prv pat "zaglavil" vo Rusija.

Za Francija ne mi kazuvaj, citaj malku, ne vredi da pisuvam za Francija.
Не знам јас како што знам Хитлер првин ја нападна Англија. Ако има некоја нова историја пиши. Исто тоа беше и прва инвазија од која се повлекоа.

Мислам дека не е фер Франција да ја оценуваме по втора светска војна, сите држави кои имале копнена граница со Германија биле прегазени освен Русија. Сите до една.

Англичаните ги спасил само Ла Манш, инаку и они биле згазени и морале да бегаат без оружје од Денкерк. А и тука Хитлер да не наредил стоп за тенковите обидувајќи се да се додвори на Британија ке завршел отпорот уште тука.

Или Британија да била споена со копно со Европа:sekss:...... Искрени да бидеме, без оружје џабе говорот на Черчил.

Вака или така пак е под нивна контрола. а и Русија има слични проблеми и тоа имаше многу пострашни последици за неа инцидентот по школите и во операта.

Sto ima sega vrska incidentot po skolite i vo operata? Tvojot post bese deka Rusija nemoze da se smeta za sila so toa sto ja pregazi Gruzija, zatoa sto Gruzija e mala, slaba i siromasna drzava. Moeto prasanje bese zosto Amerika ili NATO gi smetas za sila koga ni tie ne vojuvale so nekoja normalna, silna drzava. Kazi mi edna zasluzena pobeda na Amerika ili NATO, so dostoinstven protivnik.

Vo Vietnam se posraa ("bogata, silna, golema, mokna drzava"), Srbija ja pobedija (10 godini pod sankcii i embargo za oruzje), so Irak (povece od 30 godini vo kontinuirana vojna, beda i nemiri - isto taka mala siromasna zemja) tapkaat vo mesto ili podobro receno gubat ama sram im e da priznaat.

Sto ima sega vrska incidentot po skolite i vo operata? Tvojot post bese deka Rusija nemoze da se smeta za sila so toa sto ja pregazi Gruzija, zatoa sto Gruzija e mala, slaba i siromasna drzava. Moeto prasanje bese zosto Amerika ili NATO gi smetas za sila koga ni tie ne vojuvale so nekoja normalna, silna drzava. Kazi mi edna zasluzena pobeda na Amerika ili NATO, so dostoinstven protivnik.

Па еве ти едена Русија под нивен притисок се повлече од Грузија.

:helou: Rusija ja ispolni celta, da kaze koj e gazda tuka, Rusija nemase namera da ja prisvoi teritorijata na Gruzija.

Gruzija sakase da ja prezeme kontrolata vrz Severna Osetija, uspea? Poradi toa bese "bitkata". Kakov pritisok, kakvi bakraci. Na kraj se zavrsi kako sto sakase Rusija, ostana kako sto bese i pred toa samo sto mnogu civili zaginaa i Saakasvili se osrami nadevajci se na poddrska od USA i NATO. Ama nikoj ne dojde da mu pomogne, zosto? :)

Русија си зема два дела од Грузија, ја намести војската на ударна одалеченост од новиот нафтовод, ја уништи Грузиската војска и им прати сигнал на сите комшии да не си играат со нив.

Саркози од разговорот со Медведев искочи испотен и се тресеше.

Откако ја остварија целта и создадоа две нови држави.

Апод чив притисок се живо се повлекува од Ирак (наскоро ќе ги нема и америте) ....ебате политиката..направи хаос и оди си..
...а како што гледам и во Афгаснистан ги чека истото...не џабе е речено ..од надворешен ослободител полошо здравје. Само прашање е и од што и од кого ги ослободуваа.

:helou: Rusija ja ispolni celta, da kaze koj e gazda tuka, Rusija nemase namera da ja prisvoi teritorijata na Gruzija.

Gruzija sakase da ja prezeme kontrolata vrz Severna Osetija, uspea? Poradi toa bese "bitkata". Kakov pritisok, kakvi bakraci. Na kraj se zavrsi kako sto sakase Rusija, ostana kako sto bese i pred toa samo sto mnogu civili zaginaa i Saakasvili se osrami nadevajci se na poddrska od USA i NATO. Ama nikoj ne dojde da im pomogne, zosto? :)

Сигурен си за ова?

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=108123
:helou:

Откако ја остварија целта и создадоа две нови држави.

Апод чив притисок се живо се повлекува од Ирак (наскоро ќе ги нема и америте) ....ебате политиката..направи хаос и оди си..
...а како што гледам и во Афгаснистан ги чека истото...не џабе е речено ..од надворешен ослободител полошо здравје. Само прашање е и од што и од кого ги ослободуваа.

Да ама американците ставија свои луѓе таму што не е случај со Грузија. И го добија тоа што го сакаа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom