ПОСТОЈАМ

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
мала најава за тоа што доага,

ни беше чест да помогнеме со видео материјали во овој проект кој доага во клучни моменти за нашата земја и народ.

Дај дообјасни, знам дека е нешто за етничкото чистење на Македонците од егејска Македонија, амо што детално и кај е кино Фросина?

еве помина терминот, знае некој нешто повеќе?????

eve go.
Аууу кожата ми се преврте.Никогаш не сум ги видел овие слики.Знае некој каде може да се најдат такви видео материјали,како што се на спотов?

eve go.
Аууу кожата ми се преврте.Никогаш не сум ги видел овие слики.Знае некој каде може да се најдат такви видео материјали,како што се на спотов?

За матерјали јас збирав нешто
http://persey.blog.com.mk/node/145496

Видеото испраќа гласна пирејска порака до сите душмани:
Македонија Македонско Македонци постоеле постојат и ќе постојат

Поздрав

Edno triest pati go gledam spotov vecherva. Nekoi teshki nagoni doadjaat koga se gleda ova.

Me boli toa shto za vreme na jugoslavija, egejskoto prashanje beshe tolku zanemareno, pa duri i vo deneshna makedonija, mnogu ludje ne sakaat da se optovaruvaat so ova prashanje.

No na primer lani, koga bev na banketot na Macedonian Human Right international vo Toronto, kade pod banerot ZAEDNO bevme so Pavle Vaskopolous, so Stojko Stojkov, So Dedo Nikodim Tsarknjas, so Kimet Fetau, so momcite od MHRMI i 500 Makedonci od egejska Makedonija za moment gi dozivuvash nepravdite storeni vrz makedonskiot narod i dobivash energija da se prodlzi vo nashata borba. No za zal, mozebi imashe 30tina ludje koi bea pomladi od 50 godini na toj banket.

Spotot e svedoshtvo i potsetnik NIKOGASH da ne zaboravime niz shto se ima pominato makedonskiot narod...NIKOGAS!

Me boli toa shto za vreme na jugoslavija, egejskoto prashanje beshe tolku zanemareno, pa duri i vo deneshna makedonija, mnogu ludje ne sakaat da se optovaruvaat so ova prashanje.

Еднаш постирав, но мислам дека е добро да повторам:

Македонското егејско прашање во Југославија беше официјално ЗАБРАНЕТО!!!

На наш семеен и многу близок пријател, тогашен Министер за енергетика, му беше забрането да каже, ама ниту "а" да спомене за Македонците, во односите со Грција.

Тоа беа повисоките интереси на Југославија да држи статус кво со Грција и Бугарија, а на сметка на Македонците.

ВАКВИ ВИДЕО ЗАПИСИ ТРЕБА ДА СЕ ПРОПАГИРААТ ЦЕЛО ВРЕМЕ, СИСТЕМАТСКИ, НА СИТЕ ГЛАВНИ ЈАЗИЦИ ВО ОБЕДИНТИТЕ НАЦИИ. МОРА ДА СЕ НАПРАВИ КАМПАЊА ЗОШТО РЕТКО КОЈ ЗНАЕ ЗА НАШИТЕ МАКИ.

И НЕ ОЧЕКУВАЈТЕ ДЕКА СО АНТОНИО МИЛОШОВ И СЛИЧНИ НА НЕГО ЌЕ ГО ЗАПОЗНАЕМЕ СВЕТОТ, МОРАМЕ НИЕ САМИТЕ ДА СЕ ПОТРУДИМЕ.

Ме остави без зборови целово дело. Мелодија, текст, глас, слики. Бесценето! Секоја чест!

Jako a ?...многу јако

треба да се забрани консумирање вино додека се гледа спотот...добив чуден нагон да ја запалм Атина ова лето...

Се расплакав ко мало дете у п.м.

:cuc::cuc::cuc:..феноменално....во право време..само уште нашиве телевизии да имаат храброст и да го утепаат од вртење.Од секогаш сум имал некое непријатно чуство спрема јужните соседи..ама секој ден се повеќе и повеќе тоа чуство преоѓа во омраза.Викаат дека е христијански да се простува, ама за вакви работи што правеле само еден може да им прости : ПРОСТИ ИМ БОЖЕ НЕ ЗНААТ ШТО ПРАВЕЛЕ :pop::pop::pop:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom