Гркот толчи, Македонецот молчи...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
...да баш така испаѓа работава...покрај сите неправди, покрај сите кршења на основните човекови права...

Драги мои Македонци и Македонки...

Кога пишав за кризата на идентитетот се надевав на колку толку потрезвено размислување во однос на тоа што на Вас ви останало како наследство, исто како и на мене, Македонија.

Мене сеуште ми е неодгатната таа енигма: ЗОШТО ТОЛКАВА ТРПЕЛИВОСТ?

Сите сме сведоци на она што и се случило на нашата земја низ годините, сите ме сведоци и пред очи ни шетаат хегемони, а тоа не е затоа што Господ така направил, не е ниту затоа што на некој му се може...туку затоа што ВИЕ ГО ДОЗВОЛУВАТЕ ТОА!

Дозволивте да се заборави за геноцидот направен врз нашите браќа и сестри од Егејот.

Дозволивте да се заборави борбата на Македонците за своите права...

ДОРА БАКОЈАНИ напиша:
„Сакам да му упатам јасна порака на скопскиот народ дека Грција е добар, многу добар сосед и оти сака стабилност и натамошен развој на нивната земја, бидејќи тоа е во интерес и на грчкиот и на скопскиот народ“,
Ја примивте ли пораката, скопски народе???

ДО КОГА ЌЕ МОЛЧИТЕ!?

ДО КОГА ЌЕ ПОПУШТАТЕ?!

ДО КОГА ЌЕ ГО ГОЛТАТЕ ГРЧКИОТ ИРЕДЕНТИЗАМ?!

КАДЕ СТЕ МАКЕДОНЧИЊА?!

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Немој да ме навредуваш, во ниеден момент не молчев... Господ ми е сведок...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Се додека се дрви стапот со мирни и достоинствени излагања на разни места, мрсење муда од страна на лажливи педерана што гз даваат за виза а очи вадат по форуми.
Додека не го фатиме времето ние во нашите раце нема да се сллучи ништо. Се додека ние тука го тупиме како грците се педерчиња и незнам се рокаат стрикно во гз, они си го ладат а ние патиме. Муабетот доаѓа Гркот пушач, Македонецот го пуши. Јебига со умови како Клинци из чаира, недоволна едуцираност и зборење на муабетите од пред кооперација е жално. Се додека русите стануваат македонци за на бина и неверниците верници и лојалните стануваат нелојални ние ќе го пушиме.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не знам зашто ама имам чувство дека Македонецот е навикнат стално да ќути,да трпи и да голта.
Има и Македонци на кои сеуште не им е развиена националната свест.
Има и Македонци кои одредени струкутури и медиуми им перат мозокот толку добро,што више и немаат мозок.
И се разбира,оние македонци (намерно со мала буква) кои и за 5 денари и шопинг надвор од земјава би си продале и мајка а не па идентитет.

Проблемот е што треба сите заедно да работиме на будење/поткревање на националната свест кај они кои не им е разбудена.

И конечно треба да удриме на напад и офанзива.Не стално да се браниме да муибам.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Станете Македонци, наведната глава сонце не гледа.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Незнам дали е некоја навика да ги чекаме работите на кондиција како што сме чекале и трпеле 550 години под турско ропство или е некој парадокс кој тешко се искоренува од овој народ колку и да го сакам и почитувам.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
...

ДО КОГА ЌЕ МОЛЧИТЕ!?

ДО КОГА ЌЕ ПОПУШТАТЕ?!
Pa kje popushate se dodeka ima politicari kako premierot nash (odnosno vash). Se dodeka edno zborat, a drugo rabotat, na komsikata i se smeat deka bila kurva ,a kopile drzat, ne go davaat imeto, a se slozuvaaat so rm-[SKOPJE], a na miting ne si go pustaat clenstvoto laacko, itn itn :):):)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И се додека луѓето во се гледаат да има политички партиски препукувања.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Најдобра одбрана е нападот. Треба да го практикуваме тоа. Ама треба и да бидеме постојани. Ако некој политичар (дај боже да има таков) го стори тоа (нападот) не треба после тој/тие да ни е/се крив/и. Треба да го поддржиме бидејќи свеста која паметните македонци ја имаат денес е таа. - ДА НЕ СЕ ВЕДИМЕ КО МЛАДА НЕВЕСТА, оти оваа "невеста" е стара илјадници години. -

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Добро, убаво ви даде до знаење на сите СДС(бјр)М-овчето Интел дека сака и оваа тема да ја разнебити...Игнорирајте го.

МАКЕДОНЦИ!

ВЕ ПОЗДРАВИЈА ОД ГРЦИЈА:

Тие продолжуваат со својот иредентизам и национал-шовинизам према вас, а вие и понатака си молчите...

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
.....i se dodeka dpmnovcinjata glumat neopredeleni , ama epten svesni deka dpmne e spas za makedonija [SKOPJE] :helou:
И се додека луѓето мислат дека ако човек не е за едната партија, тогаш е за другата.
И се додека не веруваат дека некои навистина ја сакаат МАКЕДОНИЈА без да навиваат за партии.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Jas kniska partiska nemam trnce dpmnovsko, a ti ?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Не знам зашто ама имам чувство дека Македонецот е навикнат стално да ќути,да трпи и да голта.
Има и Македонци на кои сеуште не им е развиена националната свест.
Има и Македонци кои одредени струкутури и медиуми им перат мозокот толку добро,што више и немаат мозок.
И се разбира,оние македонци (намерно со мала буква) кои и за 5 денари и шопинг надвор од земјава би си продале и мајка а не па идентитет.

Проблемот е што треба сите заедно да работиме на будење/поткревање на националната свест кај они кои не им е разбудена.

И конечно треба да удриме на напад и офанзива.Не стално да се браниме да муибам.
Крејзи сето тоа е така но мораме да ги земеме општествено политичките збиднуванја каде што живеел македонскиот народ...имено многу годишон ропство...комунизам во кој бил народ од 3 ранг кој што учел до 4одд. и кој учел она што им било сервирано значи се е во образованоста на луѓето нашата генерација...оние кој се родиле во југославија но се едуцирале во Македонија веќе поинаку размислува и подобро си ја знае историјата и визијата за она што во душа го носи, Македонија.

Доколку и сега застанеме со некој кој добивал 2ки од чичо и стрина и почнеме муабет на темава....име, нато, веро, космофон...он ќе ти одговори “ма шо ме интересира шо сакат нека праат ја шо сакам тоа ќе правам“, значи да резонирам ОБРАЗОВАНИЕТО ГО ПРАВИ ЧОВЕКОТ ЧОВЕК .. за жал нашите предци немале образование и биле принудени да учат како што мислат другите..т.е со пропагаторски политики... од сето тоа е денешната ситуација ... која да се надеваме дека ние ќе ја вратиме во наша корист..

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
И се додека луѓето мислат дека ако човек не е за едната партија,тогаш е за другата.
И се додека не веруваат дека некои навистина ја сакаат МАКЕДОНИЈА без да навиваат за партии.
Se dodeka dpmnovcite site sto ne se od nivna gi smetaat za sdsmovci vaka kje bide....
btw..da gi ebam site sdsmovci...aj sega vie kazete ,,,da gi ebam site dpmnovci...:helou: :helou: :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom