TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
...да баш така испаѓа работава...покрај сите неправди, покрај сите кршења на основните човекови права...
Драги мои Македонци и Македонки...
Кога пишав за кризата на идентитетот се надевав на колку толку потрезвено размислување во однос на тоа што на Вас ви останало како наследство, исто како и на мене, Македонија.
Мене сеуште ми е неодгатната таа енигма: ЗОШТО ТОЛКАВА ТРПЕЛИВОСТ?
Сите сме сведоци на она што и се случило на нашата земја низ годините, сите ме сведоци и пред очи ни шетаат хегемони, а тоа не е затоа што Господ така направил, не е ниту затоа што на некој му се може...туку затоа што ВИЕ ГО ДОЗВОЛУВАТЕ ТОА!
Дозволивте да се заборави за геноцидот направен врз нашите браќа и сестри од Егејот.
Дозволивте да се заборави борбата на Македонците за своите права...
ДО КОГА ЌЕ МОЛЧИТЕ!?
ДО КОГА ЌЕ ПОПУШТАТЕ?!
ДО КОГА ЌЕ ГО ГОЛТАТЕ ГРЧКИОТ ИРЕДЕНТИЗАМ?!
КАДЕ СТЕ МАКЕДОНЧИЊА?!
Драги мои Македонци и Македонки...
Кога пишав за кризата на идентитетот се надевав на колку толку потрезвено размислување во однос на тоа што на Вас ви останало како наследство, исто како и на мене, Македонија.
Мене сеуште ми е неодгатната таа енигма: ЗОШТО ТОЛКАВА ТРПЕЛИВОСТ?
Сите сме сведоци на она што и се случило на нашата земја низ годините, сите ме сведоци и пред очи ни шетаат хегемони, а тоа не е затоа што Господ така направил, не е ниту затоа што на некој му се може...туку затоа што ВИЕ ГО ДОЗВОЛУВАТЕ ТОА!
Дозволивте да се заборави за геноцидот направен врз нашите браќа и сестри од Егејот.
Дозволивте да се заборави борбата на Македонците за своите права...
Ја примивте ли пораката, скопски народе???ДОРА БАКОЈАНИ напиша:„Сакам да му упатам јасна порака на скопскиот народ дека Грција е добар, многу добар сосед и оти сака стабилност и натамошен развој на нивната земја, бидејќи тоа е во интерес и на грчкиот и на скопскиот народ“,
ДО КОГА ЌЕ МОЛЧИТЕ!?
ДО КОГА ЌЕ ПОПУШТАТЕ?!
ДО КОГА ЌЕ ГО ГОЛТАТЕ ГРЧКИОТ ИРЕДЕНТИЗАМ?!
КАДЕ СТЕ МАКЕДОНЧИЊА?!