Dali moze nekoj sto znae da mi kaze kako moze da se oslobodam od ova dali ima nekoi apcinja (a veke prasav vo apteka i mi kazaa deka nema) ili nekoja inekcija ili edinstveno resenie mi e abortus preku ginekoloski zafat i kolku cine dali nekoj znae mi kazaa deka bilo negde okolu 100evra no toa moze i ne e tocno.Vo ponedelnik imam zakazano so ginekolog no do togas ne znam sto da pravam.So decko mi zborev,toj ke napravi kako sto jas ke odlucam.Ve molam pomognete mi
Нема да ти зборам дека се внимава кога имаш секс, и дека постои ризик од бременост кој треба да си свесна дека е тука итн, итн.. Сепак сум про-чоис па затоа ќе ти кажам што знам.
Ти доцни десет дена кажа? Значи, поправи ме ако грешам - сега си во трета недела? Има апчиња, не знам точно како се викаат и колку можат да се најдат кај нас, прогуглај и најди, ама мислам дека во трета недела можеш со хемиска терапија да го исфрлиш плодот. Сепак, не е 100 проценти сигурно, да знаеш... Абортусот е легален до 12та недела (14та недела бременост) и е сигурен, во смисла на не може да биде неуспешен, и откако ќе те стават на маса - ќе станеш од неа без бебе во стомакот
Не знам колку чини, зависно од институцијата е, ама мислам дека е негде меѓу 100 и 150 евра на приватно (Систина). Со тоа што секогаш ја имаш и ефтината варијанта на абортус во Државна.. Со тоа што грозна ми е и помислата таму да би идела
Не си во фрка за сега, трета, четврта недела не е за паника, па не прави ништо до понеделник, кога ќе разговараш со лекарот... Со тоа што... 21 година - не си мала, дечко ти кажал дека ќе е покрај тебе што и да решиш... Ти си знаеш - ама си размислила да го родиш?