НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување
S

Sagan

Гостин
Дали приметивте како Груевски ја акцентираше фразата...ГРЦИЈА...ЈА БЛОКИРАШЕ МАКЕДОНИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО ВО НАТО.
хМ.....повлекување од преговори??????Нешто се готви.....
Мислам дека Груевски го спомна зборот вето и дека ќе преиспитаме дали ќе продолжиме со преговори, а Црвенковски јасно рече дека политичката цел останува иста, само инструментите ќе биле поинакви.

Епа сега, вие мислете да ли нема да има повлекување од преговорите.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
САД се обврзаа да ни чуваат грб. Тоа мене ми е доволно.

Треба да бидеме благодарни на Турција, единствената земја која безрезервно ни даде поддршка низ целиот процес, нормално после неа тука се и Словенија и Холандија.

НАТО може веќе да заборави на целосната поддршка од страна на Македонија.

НАЈВАЖНО ОД СЕ:

НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ, ОД МАКЕДОНИЈА, И СТОИМЕ ГОРДО!

Ова е сепак, НАША ПОБЕДА!

И без членството на НАТО, добивме гаранција за безбедност.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.418
Немој на некој да му текни да крши грчки коли туку така, многу од нив се Македонци, денска на А1 и си кажаа дека не се плашат да идат, затоа што се чувствуваат МАКЕДОНЦИ.

Тие ни се нашето најсилно оружје против Грција!

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Евеее.. евееее реков јас убаво во горе наведениов текст.. допрва доаѓа тоа... Еве ја играта на американците.. сега АМЕРИКА ни гарантира безбедност наредниве 4 5 години ( до истекувањето на букурешткот договор помеѓу Македонија и Грција ). Нормално по тоа што Грците му мавнаа „ШАМАР“ на БУШ со нејзиното стопирање Македонија да стане дел од НАТО... сега Буш е многу лут на Грците и ке им се осветат на горенаведениот начин. Ке не штитат 4 5 години Гарантираат стабилност во Македонија е веќе во 2013 АМЕРИКАНЦИТЕ ке побараат да се отвори тој Букурештки договор па да им утрат они „ШАМАР“ на Грците. - ПРОСТА МАТЕМАТИКА еве јас сум 99% сигурен дека ке се случи ова. ПРОЧИТАЈТЕ ГО ОВА И КАЖЕТЕ ШТО МИСЛИТЕ !!! НАПРЕД МАКЕДОНИЈА !!! Fu*k Gejlada !!!
Od tvoja usta do bozji usi, a do negde ima i logika poso Amerikancite ne gradat "AMBASADA" na skopsko kale za badijala (znaete so sakam da kazam)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Едно е сигурно сега..Мора да бидеме обединети сите заедно(без етнички и какви било поделби)Нема Македонци,Албанци,Власи..Сите треба да бидиме едно, да истраеме во периодот што следи...

+ме плашат претстојните избори во САД..Нема да биде повеќе Буш претседател:(Дали Меккејн, дали Клинтон дали оној Осама...Осама е најнеповолната опција за нас..Па и Клинтон..За нас би било супер да биде Меккејн)

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Верувам дека до вечерва Дркојани и Куроглавис ќе си речат...а бе не требаше вака да правиме бе....

Си ставија јамка околу вратот...:helou:

S

Sagan

Гостин
Горан Момировски од А1 вика дека веста на денот е дека на состанокот на Американците со нашите преставници е дека Американците ке потпишат документ со кој Америка ке ја гарантира безбедноста на Македонија.Во овие 10 дена Милошовски треба да отпатува за Вашингтон да го потпишат тој документ.
Ако ова биде така, тогаш и грците знаат дека преговорите за името ќе бидат бесцелни.

Сами ќе се повлечат, а ние ќе бараме од ООН признавање под уставното.

Дај боже информацијата да е точна, дај боже...:vozbud:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Немој на некој да му текни да крши грчки коли туку така, многу од нив се Македонци, денска на А1 и си кажаа дека не се плашат да идат, затоа што се чувствуваат МАКЕДОНЦИ.

Тие ни се нашето најсилно оружје против Грција!
Нека го залепат лавот на шофершајбна

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Едно е сигурно сега..Мора да бидеме обединети сите заедно(без етнички и какви било поделби)Нема Македонци,Албанци,Власи..Сите треба да бидиме едно, да истраеме во периодот што следи...

+ме плашат претстојните избори во САД..Нема да биде повеќе Буш претседател:(Дали Меккејн, дали Клинтон дали оној Осама...Осама е најнеповолната опција за нас..Па и Клинтон..За нас би било супер да биде Меккејн)
Обама...?!?!Осама е...во друго друштво..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Французите испаднаа говеда како и по обичај. Класика.
Ме изненадија Германците кои беа силно на наша страна па се повлекоа.

И не е лошо ова со договоров со САД.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Обама...?!?!Осама е...во друго друштво..
Намерно го напишав тоа..Барак О(б)(с)ама е во МНОГУ БЛИСКИ КОНТАКТИ со јужниве гниди, дури се има потпишано на некој документ на грциве, само немам доволно информации на каков документ..Сигурно се има потпишано МИЛИОН ПОСТО!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.918
Поени од реакции
44.924
Евеее.. евееее реков јас убаво во горе наведениов текст.. допрва доаѓа тоа... Еве ја играта на американците.. сега АМЕРИКА ни гарантира безбедност наредниве 4 5 години ( до истекувањето на букурешткот договор помеѓу Македонија и Грција ). Нормално по тоа што Грците му мавнаа „ШАМАР“ на БУШ со нејзиното стопирање Македонија да стане дел од НАТО... сега Буш е многу лут на Грците и ке им се осветат на горенаведениот начин. Ке не штитат 4 5 години Гарантираат стабилност во Македонија е веќе во 2013 АМЕРИКАНЦИТЕ ке побараат да се отвори тој Букурештки договор па да им утрат они „ШАМАР“ на Грците. - ПРОСТА МАТЕМАТИКА еве јас сум 99% сигурен дека ке се случи ова. ПРОЧИТАЈТЕ ГО ОВА И КАЖЕТЕ ШТО МИСЛИТЕ !!! НАПРЕД МАКЕДОНИЈА !!! Fu*k Gejlada !!!
А што нема да биде Буш претседател на Америка во 2013 ? Што е со грчкото лоби кое зема голем замав сега во Грција ? Имај го и тоа во предвид во твоиеве математики . Имаше и такви кои велеа дека нема шанса од Вето поради американската поддршка , т.е. поради Буш па еве се покажа она спротивното .

Што се однесува до ветото и до оние кои се на некој начин '' разочарани '' , ме интересира Зошто ? Свесни сте дека Македонија и да не беше ветово немаше да влезе во НАТО , Р.МАКЕДОНИЈА(СКОПЈЕ) , ГОРНА , НОВА и тн и тн , тоа ке беше земјата која ке ја добиеше таа покана . . . познавате таква земја ? Јас не , така да да сме паметни како народ ( чисто сумјам во истово ) и да излеземе масовно и да покажеме без оглед на сите ебани репресии и уцени кои ни беа поставувани , ние останавме , сме и ке бидеме Македонија , ке бидеме Македонци и тоа никој неможе да ни го оспори , да и кажеме Фак Оф на Гејлада и на сите оние кои беа за смена на името на сметка на членството во НАТО ( имаше и тука такви патетикуси ) , истово заслужува славење а не јадење бедови .

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

црнец или жена претседател ? во АМЕРИКА ? да видам да не верувам

Kajgana Shop

На врв Bottom