НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
каде се оптимистите сега од форумов?????????....нешто не ви излезе математиката како што сакавте.....

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Доцнам со инфомацијата. НЕ ДОБИВМЕ ПОКАНА,А?

Први го потпишавме договорот за асоцијација со Пактот за стабилност и договорот Партнерство за мир, и пред Хрватска и пред Албанија.

Имаме повеќе војници и од Хрватска и од Албанија во мисиите на НАТО во Авганистан, Ирак и Босна, а имаме ист број војници во Ирак со смрдливите цигани од Атина - 120.

Дури 4% од нашите воени сили учествуваат во мисиите на НАТО.

Сите реформи беа спроведени во предвидените рокови, И НЕ НИ ДАВААТ ПОКАНА ПОРАДИ спорот со НАШЕТО, И САМО НАШЕ СВЕТО МАКЕДОНСКО ИМЕ што го имаат смрдо-циганите.

После ова не знам што треба да преземеме, како народ!

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Јас знам

СТОП ЗА ПРИДАВКАРИТЕ

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
имате право но секогаш има граници имаа луѓе кои возат шлепери леб да извадат за дома,како што ќе му рече газдата така ќе прави.не треба така да гледате на работите.некој може оди да ги посети своите во грција односно егејска Mакедонија за нас што ги нарекуваме егејци а не Mакедонци:smir: многу грешки правиме.се надевам дека ќе научиме добри лекции од сето тоа.
Епа доаѓаат моменти кога не треба да се слуша газдата, него да се слушне македонецот во секој од нас. А, тој вели бојкот и по цена на се. Ја не сум чула за револуција у која на сите им бил полн стомакот, ги слушале газдите, а успут правеле и промени. Такво нешо нема. За се си се плаќа одредена цена. А, поголема награда за секое и сечие жртвување, од Македонија со македонци, нема!
Доста, АМА ДОСТА, со страв и калкулирање. Се иде до крај. Има ли плевел у наши редови, треба да се корне, мамата да му се расплаче. И така очистени, да им покажеме на циганине кои сме и што сме.

Патем, за тој што оди да ги посети своите роднини од егејска македонија, не искоментирав нишо:smir:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
каде се оптимистите сега од форумов?????????....нешто не ви излезе математиката како што сакавте.....
Еве мене не ми излезе. Тука сум, дома. Скопје, Република Македонија. Адреса можам по ПП да ти пратам. Мобилен исто така.

Сакаш нешто да ми кажеш? Да се видиме? Повели.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
За грчкиве производи, знајте дека Јанко Илкоски - Јадибуреко е најголем противник против бојкотот на грчките производи. Постојано мрчи кај него во емисија, демек од кај ќе сме купувале нафта дрн, дрн... Тој е доста „јака“ медиумска личност, па очекувајте отпор и од доста граѓани, пред се негови гледачи, спрема бојкотот на грчките производи.

Инаку, во однос на ова:
1.Baram da ne se kupuvaat grcki proizvodi. - 99% ВЕЌЕ ИСПОЛНЕТО (уште бројот од утре да го откажам и 100% ќе биде)

2.Baram da se ignoriraat proizvodite na fabrikite od zemjava koi sto se kupeni od grci. - ОДАМНА ИСПОЛНЕТО

3.Baram da se ignoriraat duri i grckite prodavnici koi sto prodavaat makedonski proizvodi. - ДОЛГИ ГОДИНИ ИСПОЛНЕТО

4.Baram vo najkus mozen rok gragjanite da se samoorganiziraat i na 20km pred granicata so ftroy da se postavat barieri na patot. - НА 11.04 ТРЕБА ДА ОДАМ ВО МИРАВЦИ И ГЕВГЕЛИЈА ПО РАБОТА, ПА ЌЕ СЕ ОБИДАМ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМ СО ПРИЈАТЕЛИ И ЖИТЕЛИ ОД ТАМУ ДА ГО СТОРИМЕ ОВА

5.Baram carinicite i policajcite na granicnite premini kon ftroy da `proveruvaat` so saati sumljivi njishki koi sto sakaat da pominat vo Grcija. - ИМАМ ПРИЈАТЕЛ ЦАРИНИК, ЌЕ МУ ГО ПРЕНЕСАМ ОВА

:) ;)

Инаку, на самитов изгледа донесоа решение „поволно“ за двете страни. Одложена покана - ни нас директно не одебаа, ни педерите грко-цигански не ги изебаа.

МАКЕДОНЦИ дајте да се организираме овие денови по самитот, во однос на новите обиди за менување на името, кои ќе ги има во периодов.

брат две фабрики за текстил има овде кај нас и една свеќара,плус една фабрика за слатки.и сега што треба да правам да ги кренам во воздух??? не е тоа решение,малку гледајте ги работите од друга страна.лесно му е да кажи на онај кој што му е длабок џебот.
.овдека ние можи да си пишиме се и сешто а колку од тоа ќе исполниме:toe:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
како што ми изгледа, ќе мора да се мења име. ќе видите. и ќе сменат.
да не требаше да се мења, да имаше начин, сега ќе бевме "in".

буш, фак ју ју трејтор. ар-тард.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ЗНАЕ НЕКОЈ КОЈ Е ФИНАЛНИОТ СТАВ?!

ШТО Е СО НАТО?

АМА КОНЕЧНАТА ВЕСТ МЕ ИНТЕРЕСИРА!

Не за друго...да знам дали ќе плаќам, или ќе ми плаќаат скара...:hihi:

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Абе тој јанко ако продужи да јаде бурек ќе пукне некој ден.. Не е точно дека само жито лукс произведува леб... не е точно дека само окта продава нафтени деривати.... не е точно дека само веро е супер маркет ... не е точно дека само титан цемент има на насиов пазар... не е точно дека само стопанска е банка... не е точно дека само космофон е мобилен опслужувач... и сите негови поенти се ветер у магла. Ако постои самосвест може дасе бојкотираат циганските бизниси.... А тоа дека ке останеле наши луѓе без работа е мала жртва во споредба геноцидот на македонискиот народ сто ќе се случи доколку го изгубиме името. Точно со бојкотот нема да се реши името.. но нема ни да се согласиме да ни го менуваат името а ние профит да им правивме. Борбата се води на повеќе фронтови а бојкотот е само еден

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
НЕ ДОБИВМЕ ПОКАНА 100%

Но имаме охрабрување за следната година за самитот во Франција мислам дека е. И секако прво името да го решиме.
маме им ебам грчко :nerv::nerv::nerv:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Еве мене не ми излезе. Тука сум, дома. Скопје, Република Македонија. Адреса можам по ПП да ти пратам. Мобилен исто така.

Сакаш нешто да ми кажеш? Да се видиме? Повели.
не се пали толку, чувај си ја енергијата за други места....само сакав да чујам ваш коментар...

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
ГРУЕВСКИ И ЦРВЕНКОВСКИ ќе искочат на ПРЕС

Грци утре ќе се видиме во ООН

КОЈ ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ НАЈСЛАТКО СЕ СМЕЕ

Член од
17 февруари 2008
Мислења
195
Поени од реакции
6
како што ми изгледа, ќе мора да се мења име. ќе видите. и ќе сменат.
да не требаше да се мења, да имаше начин, сега ќе бевме "in".

буш, фак ју ју трејтор. ар-тард.
Jas mislam ke ima pokana, ali potoa pak pregovori..

Ej da te prasam, na tvojot avatar, dali e Jay Kay od Jamiroquai?

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Епа доаѓаат моменти кога не треба да се слуша газдата, него да се слушне македонецот во секој од нас. А, тој вели бојкот и по цена на се. Ја не сум чула за револуција у која на сите им бил полн стомакот, ги слушале газдите, а успут правеле и промени. Такво нешо нема. За се си се плаќа одредена цена. А, поголема награда за секое и сечие жртвување, од Македонија со македонци, нема!
Доста, АМА ДОСТА, со страв и калкулирање. Се иде до крај. Има ли плевел у наши редови, треба да се корне, мамата да му се расплаче. И така очистени, да им покажеме на циганине кои сме и што сме.

Патем, за тој што оди да ги посети своите роднини од егејска македонија, не искоментирав нишо:smir:
sorry јас ги искоментирав егејците:smir: мене ова ми изгледа како сакаш да кажеш земајте пушки и топови идеме во напад.кој ќе биде прв тоа е прашање.не работата за страв туку ај повеќе од пола народот е за,али нашите златни богати луѓе не купуваат наше производство и секогаш се пазари во веро или во грчките бутици.парламентарците се тие кои треба тоа да го спроведат.народот ги избира нив како ќе свириме така треба да играат а јас гледам дека е обратно.затоа земајте ги пушките и во собрание:smir:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еве што пренесува КИРИЛИЦА:

Грција доцна синоќа предложила Македонија да се именува како: РЕПУБЛИКА СКОПЈЕ (МАКЕДОНИЈА). Ова категорично било одбиено од македонскиот државен врв.
Све све, ама како што бев нервозна, оваа патетика како ме насмеа.

Kajgana Shop

На врв Bottom