Епа доаѓаат моменти кога не треба да се слуша газдата, него да се слушне македонецот во секој од нас. А, тој вели бојкот и по цена на се. Ја не сум чула за револуција у која на сите им бил полн стомакот, ги слушале газдите, а успут правеле и промени. Такво нешо нема. За се си се плаќа одредена цена. А, поголема награда за секое и сечие жртвување, од Македонија со македонци, нема!имате право но секогаш има граници имаа луѓе кои возат шлепери леб да извадат за дома,како што ќе му рече газдата така ќе прави.не треба така да гледате на работите.некој може оди да ги посети своите во грција односно егејска Mакедонија за нас што ги нарекуваме егејци а не Mакедонци:smir: многу грешки правиме.се надевам дека ќе научиме добри лекции од сето тоа.
Еве мене не ми излезе. Тука сум, дома. Скопје, Република Македонија. Адреса можам по ПП да ти пратам. Мобилен исто така.каде се оптимистите сега од форумов?????????....нешто не ви излезе математиката како што сакавте.....
За грчкиве производи, знајте дека Јанко Илкоски - Јадибуреко е најголем противник против бојкотот на грчките производи. Постојано мрчи кај него во емисија, демек од кај ќе сме купувале нафта дрн, дрн... Тој е доста „јака“ медиумска личност, па очекувајте отпор и од доста граѓани, пред се негови гледачи, спрема бојкотот на грчките производи.
Инаку, во однос на ова:
1.Baram da ne se kupuvaat grcki proizvodi. - 99% ВЕЌЕ ИСПОЛНЕТО (уште бројот од утре да го откажам и 100% ќе биде)
2.Baram da se ignoriraat proizvodite na fabrikite od zemjava koi sto se kupeni od grci. - ОДАМНА ИСПОЛНЕТО
3.Baram da se ignoriraat duri i grckite prodavnici koi sto prodavaat makedonski proizvodi. - ДОЛГИ ГОДИНИ ИСПОЛНЕТО
4.Baram vo najkus mozen rok gragjanite da se samoorganiziraat i na 20km pred granicata so ftroy da se postavat barieri na patot. - НА 11.04 ТРЕБА ДА ОДАМ ВО МИРАВЦИ И ГЕВГЕЛИЈА ПО РАБОТА, ПА ЌЕ СЕ ОБИДАМ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМ СО ПРИЈАТЕЛИ И ЖИТЕЛИ ОД ТАМУ ДА ГО СТОРИМЕ ОВА
5.Baram carinicite i policajcite na granicnite premini kon ftroy da `proveruvaat` so saati sumljivi njishki koi sto sakaat da pominat vo Grcija. - ИМАМ ПРИЈАТЕЛ ЦАРИНИК, ЌЕ МУ ГО ПРЕНЕСАМ ОВА
Инаку, на самитов изгледа донесоа решение „поволно“ за двете страни. Одложена покана - ни нас директно не одебаа, ни педерите грко-цигански не ги изебаа.
МАКЕДОНЦИ дајте да се организираме овие денови по самитот, во однос на новите обиди за менување на името, кои ќе ги има во периодов.
не се пали толку, чувај си ја енергијата за други места....само сакав да чујам ваш коментар...Еве мене не ми излезе. Тука сум, дома. Скопје, Република Македонија. Адреса можам по ПП да ти пратам. Мобилен исто така.
Сакаш нешто да ми кажеш? Да се видиме? Повели.
Jas mislam ke ima pokana, ali potoa pak pregovori..како што ми изгледа, ќе мора да се мења име. ќе видите. и ќе сменат.
да не требаше да се мења, да имаше начин, сега ќе бевме "in".
буш, фак ју ју трејтор. ар-тард.
sorry јас ги искоментирав егејците:smir: мене ова ми изгледа како сакаш да кажеш земајте пушки и топови идеме во напад.кој ќе биде прв тоа е прашање.не работата за страв туку ај повеќе од пола народот е за,али нашите златни богати луѓе не купуваат наше производство и секогаш се пазари во веро или во грчките бутици.парламентарците се тие кои треба тоа да го спроведат.народот ги избира нив како ќе свириме така треба да играат а јас гледам дека е обратно.затоа земајте ги пушките и во собрание:smir:Епа доаѓаат моменти кога не треба да се слуша газдата, него да се слушне македонецот во секој од нас. А, тој вели бојкот и по цена на се. Ја не сум чула за револуција у која на сите им бил полн стомакот, ги слушале газдите, а успут правеле и промени. Такво нешо нема. За се си се плаќа одредена цена. А, поголема награда за секое и сечие жртвување, од Македонија со македонци, нема!
Доста, АМА ДОСТА, со страв и калкулирање. Се иде до крај. Има ли плевел у наши редови, треба да се корне, мамата да му се расплаче. И така очистени, да им покажеме на циганине кои сме и што сме.
Патем, за тој што оди да ги посети своите роднини од егејска македонија, не искоментирав нишо:smir:
Све све, ама како што бев нервозна, оваа патетика како ме насмеа.Еве што пренесува КИРИЛИЦА:
Грција доцна синоќа предложила Македонија да се именува како: РЕПУБЛИКА СКОПЈЕ (МАКЕДОНИЈА). Ова категорично било одбиено од македонскиот државен врв.