ОТВОРЕНО ПИСМО

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Точно е тоа дека кај што има сила, нема правда... Македонија од секогаш имала изроди, има и ќе има... но МАКЕДОНИЈА и во многу потешки времиња, имала и ЛУЃЕ... ти pravnice не спаѓаш во тие ЛУЃЕ...

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Точно е тоа дека кај што има сила, нема правда... Македонија од секогаш имала изроди, има и ќе има... но МАКЕДОНИЈА и во многу потешки времиња, имала и ЛУЃЕ... ти pravnice не спаѓаш во тие ЛУЃЕ...
Ахам а ти, ЧОВЕКОТ кој во најтешките моменти ќе се откажува од македонско државјанство си еден од тие клучни луѓе???...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ахам а ти, ЧОВЕКОТ кој во најтешките моменти ќе се откажува од македонско државјанство си еден од тие клучни луѓе???...
Не му ги извртувај зборовите на човекот.. кратко и јасно напиша зошто тоа би го направил.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Не му ги извртувај зборовите на човекот.. кратко и јасно напиша зошто тоа би го направил.
Ако на нашава земја и биде сменето името.Значи да појаснам ако мењаме уставно име или прифатиме како компромис некое име што го загрозува идентитетот тогаш на земјава ќе и биде нанесена уште една голема неправда. После тоа ќе следат тешки времиња иза државата, за нејзиниот опстанок и за нејзиниот народ.Во тешки времиња треба да бидеш покрај тој што го сакаш, а не да се откажуваш од него.
Што ако девојка ти, жена ти, брат ти , сестра ти или сл. доживее неуспех, ќе се откажеш од нив?????

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако на нашава земја и биде сменето името.Значи да појаснам ако мењаме уставно име или прифатиме како компромис некое име што го загрозува идентитетот тогаш на земјава ќе и биде нанесена уште една голема неправда. После тоа ќе следат тешки времиња иза државата, за нејзиниот опстанок и за нејзиниот народ.Во тешки времиња треба да бидеш покрај тој што го сакаш, а не да се откажуваш од него.
Што ако девојка ти, жена ти, брат ти , сестра ти или сл. доживее неуспех, ќе се откажеш од нив?????
Гледам дека си на добар пат да станеш правник (знам дека таму студираш) па само вие сте способни секоја работа да ја извртите на милион начини:vozbud:

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Ти pravnice очигледно не разбираш Македонски, јас не реков дека ќе ја напуштам татковината, и јас ќе останам во душа и срце засекогаш МАКЕДОНЕЦ... и незнам дали ти тоа можеш да го сфатиш, ама има луѓе кои дале живот за МАКЕДОНИЈА, има луѓе кои пукале за МАКЕДОНИЈА... сеуште има луѓе во МАКЕДОНИЈА кои не се педери...

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
Мислам дека нема потреба веќе да пишувам на овој пост, затоа што името ми остана и моментално сеуште СУМ МАКЕДОНЕЦ, така да бесцелно е веќе да разговараме, а мислам и уште 100 години да разговараме со тебе pravnice, нема да дојдеме до заедничко решение... премногу сме различни... ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ...за разлика од “pravnice“

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Ти pravnice очигледно не разбираш Македонски, јас не реков дека ќе ја напуштам татковината, и јас ќе останам во душа и срце засекогаш МАКЕДОНЕЦ... и незнам дали ти тоа можеш да го сфатиш, ама има луѓе кои дале живот за МАКЕДОНИЈА, има луѓе кои пукале за МАКЕДОНИЈА... сеуште има луѓе во МАКЕДОНИЈА кои не се педери...
Ти го сваќам бесот, ти ја сваќам побудата ама тоа не е начин. Не е начин нит да поногнеш на државата ниту да докажеш патриотизам.
Бурен период е, еве да бидам доблесен ти се извинувам ако вреѓав во постовите,ама разбери, ифрит нервозен сум, би убил ГРК сеа и око не би ми трепнало.

R

reactive89

Гостин
Секоја чест човеку за храброста, но само ќе надополнам... тоа и не е баш добар начин да се откажеш од се македонско (пишано на хартија, зашто во душа си тоа што си и никој, ни ти самиот неможеш да се смениш)... Но во ист момент и не го сфаќам баш баш што сака правниче да каже... не подржавам целосно ни двајцата... сепак, стојам на страната дека за се' се решава со збор/разговор! А за тоа си имаат соодветни личности, тука само народот може да си го каже својот став со мирни протести (подразбирам под буквална смисла на зборот МИРНИ, пр. да пишти НАСЕКАДЕ македонска музика - а не српска или бугарска како што се прави по кафичи, да се изнесат македонски знамиња, да се делат пример флаери и што ти друго знам...), а не да се откажуваш од пишаното македонско, или пак само да расправа, а да не покаже на дело...
тука би поставил прашање, што ако сите воспостават таков чекор, откажување на документи и сл... кој би живеел тука?! Тогаш чива територија би била оваа?! Држава без народ не бива, но не бива ни народ без држава :smir:
Толку од мене:smir:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Секоја чест човеку за храброста, но само ќе надополнам... тоа и не е баш добар начин да се откажеш од се македонско (пишано на хартија, зашто во душа си тоа што си и никој, ни ти самиот неможеш да се смениш)... Но во ист момент и не го сфаќам баш баш што сака правниче да каже... не подржавам целосно ни двајцата... сепак, стојам на страната дека за се' се решава со збор/разговор! А за тоа си имаат соодветни личности, тука само народот може да си го каже својот став со мирни протести (подразбирам под буквална смисла на зборот МИРНИ, пр. да пишти НАСЕКАДЕ македонска музика - а не српска или како бугарскашто се прави по кафичи, да се изнесат македонски знамиња, да се делат пример флаери и што ти друго знам...), а не да се откажуваш од пишаното македонско, или пак само да расправа, а да не покаже на дело...
тука би поставил прашање, што ако сите воспостават таков чекор, откажување на документи и сл... кој би живеел тука?! Тогаш чива територија би била оваа?! Држава без народ не бива, но не бива ни народ без држава :smir:
Толку од мене:smir:
Леле да видиш што убава пијанка биднува на Гоце Арнаудов и сузана Спасовска или на песни као Едно име имаме или Јовано Јованке.лелел леле партал има да се напраиш.
Инаку многу ми е мило што конечно најдов некој умерен патриот.Све бре радикали војна ќе напраат.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
И не само на тие песни, туку и на Бисер Балкански, Гордо Македонија, Мајка Македонија, Земјо Македонска, Народе Македонски, а и Македонија навива за вас... :)

R

reactive89

Гостин
Не мислев само на тие песни (народни - ора и што ти знам) туку мислев на целокупната македонска музика (што значи спаѓа тука секој можен жанр создаден во македонската музика пр. Леб и Сол, Тоше, Биба, Јован, Елвир, Кристина Арнаудова, Морал, Нон стоп, Супер Хикс и тн.), а не да слушам од секој можен кафич да рока само српско и бугарско :( тоа е лошо, премногу лошо... цениме нешто што буквално нечини, а нешто што е наше и многу подобро и поквалитетно е од српското/ бугарското не го цениме... кај отидовме со тоа, а?!
А целава работа само може да се реши на мирен начин, како што кажав на минатиот пост. А, не да се прават некои полулогични работи...

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Не мислев само на тие песни (народни - ора и што ти знам) туку мислев на целокупната македонска музика (што значи спаѓа тука секој можен жанр создаден во македонската музика пр. Леб и Сол, Тоше, Биба, Јован, Елвир, Кристина Арнаудова, Морал, Нон стоп, Супер Хикс и тн.), а не да слушам од секој можен кафич да рока само српско и бугарско :( тоа е лошо, премногу лошо... цениме нешто што буквално нечини, а нешто што е наше и многу подобро и поквалитетно е од српското/ бугарското не го цениме... кај отидовме со тоа, а?!
А целава работа само може да се реши на мирен начин, како што кажав на минатиот пост. А, не да се прават некои полулогични работи...
Јас не би можел на Леб и сол или на морал да пијам.Не иде.
На тоше може да се расплачам,така да и тоа не.
А на Јован и Елвир дефинитивно ќе повраќам после пиење.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
abe ti pak ke si bides drzavjanin na PODOBRA MAKEDONIJA. a ne na getovo na balkanot(nesme ama ke staneme ako site mislime kako tebe). barem ke mozes so toj pasos da odis kade sakas zosto site ke te priznaat, a ne da se osekas kako vo zatvor i da se mavas vo gradi deka si patriot zosto samo toa ke si ostanes.bez leb i voda. vidi gi srbite do kade strignaa so isto mislenici kako tebe. izolacija od svetot 20 godini. za vas e tursko, izolacija od svetot uste 5 veka. malku vi bea minatite 5.
глупост невидена:uvo: :tapp:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
:pos2:
Јас не би можел на Леб и сол или на морал да пијам.Не иде.
На тоше може да се расплачам,така да и тоа не.
А на Јован и Елвир дефинитивно ќе повраќам после пиење.
тооооооо цецоооо:pos2: ајмо да се дрогирамо:pos2: шо убо се пие на ова нели:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom