Ахам а ти, ЧОВЕКОТ кој во најтешките моменти ќе се откажува од македонско државјанство си еден од тие клучни луѓе???...Точно е тоа дека кај што има сила, нема правда... Македонија од секогаш имала изроди, има и ќе има... но МАКЕДОНИЈА и во многу потешки времиња, имала и ЛУЃЕ... ти pravnice не спаѓаш во тие ЛУЃЕ...
Не му ги извртувај зборовите на човекот.. кратко и јасно напиша зошто тоа би го направил.Ахам а ти, ЧОВЕКОТ кој во најтешките моменти ќе се откажува од македонско државјанство си еден од тие клучни луѓе???...
Ако на нашава земја и биде сменето името.Значи да појаснам ако мењаме уставно име или прифатиме како компромис некое име што го загрозува идентитетот тогаш на земјава ќе и биде нанесена уште една голема неправда. После тоа ќе следат тешки времиња иза државата, за нејзиниот опстанок и за нејзиниот народ.Во тешки времиња треба да бидеш покрај тој што го сакаш, а не да се откажуваш од него.Не му ги извртувај зборовите на човекот.. кратко и јасно напиша зошто тоа би го направил.
Гледам дека си на добар пат да станеш правник (знам дека таму студираш) па само вие сте способни секоја работа да ја извртите на милион начиниАко на нашава земја и биде сменето името.Значи да појаснам ако мењаме уставно име или прифатиме како компромис некое име што го загрозува идентитетот тогаш на земјава ќе и биде нанесена уште една голема неправда. После тоа ќе следат тешки времиња иза државата, за нејзиниот опстанок и за нејзиниот народ.Во тешки времиња треба да бидеш покрај тој што го сакаш, а не да се откажуваш од него.
Што ако девојка ти, жена ти, брат ти , сестра ти или сл. доживее неуспех, ќе се откажеш од нив?????
Ти го сваќам бесот, ти ја сваќам побудата ама тоа не е начин. Не е начин нит да поногнеш на државата ниту да докажеш патриотизам.Ти pravnice очигледно не разбираш Македонски, јас не реков дека ќе ја напуштам татковината, и јас ќе останам во душа и срце засекогаш МАКЕДОНЕЦ... и незнам дали ти тоа можеш да го сфатиш, ама има луѓе кои дале живот за МАКЕДОНИЈА, има луѓе кои пукале за МАКЕДОНИЈА... сеуште има луѓе во МАКЕДОНИЈА кои не се педери...
Леле да видиш што убава пијанка биднува на Гоце Арнаудов и сузана Спасовска или на песни као Едно име имаме или Јовано Јованке.лелел леле партал има да се напраиш.Секоја чест човеку за храброста, но само ќе надополнам... тоа и не е баш добар начин да се откажеш од се македонско (пишано на хартија, зашто во душа си тоа што си и никој, ни ти самиот неможеш да се смениш)... Но во ист момент и не го сфаќам баш баш што сака правниче да каже... не подржавам целосно ни двајцата... сепак, стојам на страната дека за се' се решава со збор/разговор! А за тоа си имаат соодветни личности, тука само народот може да си го каже својот став со мирни протести (подразбирам под буквална смисла на зборот МИРНИ, пр. да пишти НАСЕКАДЕ македонска музика - а не српска или како бугарскашто се прави по кафичи, да се изнесат македонски знамиња, да се делат пример флаери и што ти друго знам...), а не да се откажуваш од пишаното македонско, или пак само да расправа, а да не покаже на дело...
тука би поставил прашање, што ако сите воспостават таков чекор, откажување на документи и сл... кој би живеел тука?! Тогаш чива територија би била оваа?! Држава без народ не бива, но не бива ни народ без држава :smir:
Толку од мене:smir:
Јас не би можел на Леб и сол или на морал да пијам.Не иде.Не мислев само на тие песни (народни - ора и што ти знам) туку мислев на целокупната македонска музика (што значи спаѓа тука секој можен жанр создаден во македонската музика пр. Леб и Сол, Тоше, Биба, Јован, Елвир, Кристина Арнаудова, Морал, Нон стоп, Супер Хикс и тн.), а не да слушам од секој можен кафич да рока само српско и бугарско тоа е лошо, премногу лошо... цениме нешто што буквално нечини, а нешто што е наше и многу подобро и поквалитетно е од српското/ бугарското не го цениме... кај отидовме со тоа, а?!
А целава работа само може да се реши на мирен начин, како што кажав на минатиот пост. А, не да се прават некои полулогични работи...
глупост невидена:uvo:abe ti pak ke si bides drzavjanin na PODOBRA MAKEDONIJA. a ne na getovo na balkanot(nesme ama ke staneme ako site mislime kako tebe). barem ke mozes so toj pasos da odis kade sakas zosto site ke te priznaat, a ne da se osekas kako vo zatvor i da se mavas vo gradi deka si patriot zosto samo toa ke si ostanes.bez leb i voda. vidi gi srbite do kade strignaa so isto mislenici kako tebe. izolacija od svetot 20 godini. za vas e tursko, izolacija od svetot uste 5 veka. malku vi bea minatite 5.
тооооооо цецоооо:pos2: ајмо да се дрогирамо:pos2: шо убо се пие на ова нели:pos2:Јас не би можел на Леб и сол или на морал да пијам.Не иде.
На тоше може да се расплачам,така да и тоа не.
А на Јован и Елвир дефинитивно ќе повраќам после пиење.