*цензура* во здрав мозок

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
Ag0rA напиша:
Ама сега, ретко се случува ова...речиси сите маалски финти ги научив, и најдов начин да им „избегам“..освен на некоја нова „финта“..ама, кога ќе слушнам нешто, било што, од таква личност, тогаш на тоа финта прашање, ќе одговорам со одговор кој тешко може да се предвиди, да не кажам неможе да се предвиди....

да те потсетам ...

нели подразбира ова таква ситуација ?

или јас грешам ?

TheBestTipster напиша:
Ооо, како прво нема тој ам да дојде кај тебе во маало , и не е глуп на ’“домашен терен „ да те чека ,... на неутрален .. или пак на негов ...

Ако ти кажам име , тоа нема да ти значи ништо ...

Твоите постови ги сватив како треба , али ј кажи ми како треба да ги сватам , објасни ми што мислеше со досегашмите постови ?

Епа , за почеток го имаш мојот пример погоре( хипотетичкиот ) , кој и баш не е хипотетички , реалност е , ги има многу вакви примери кај мене во градот , ако не се лажам и по Ск...
Точно нема шанси да дојде да те ремети пред ТВОИТЕ другари. Ако те ремети ќе го прави тоа со СВОИТЕ другари кога ќе бидеш сам.
И да во Штип такви ги има премногу.
Има еден со мене што учи и позади мене седи и цело време ми прави закачки и ме ремети но го ставам на игнор и што и да прави јас не го регистрирам. После некое време престане виде досадно е. Но кога ги вратам односите малку во нормала тој пак продолжува. А нејќам да враќам со иста мера бидејќи физички е посилен и ако пробам да возвратам тој ќе заврти на физичка пресметка. Затоа во некои случаеви најдобро е игнор и тоа подолго време. Сигурно некогаш ќе му притребаш за нешто така да ќе зажали што ти го правел тоа.

Ама сега, ретко се случува ова...речиси сите маалски финти ги научив, и најдов начин да им „избегам“..освен на некоја нова „финта“..ама, кога ќе слушнам нешто, било што, од таква личност, тогаш на тоа финта прашање, ќе одговорам со одговор кој тешко може да се предвиди, да не кажам неможе да се предвиди....

да те потсетам ...

нели подразбира ова таква ситуација ?[/quote]Подразбира слична ситуација на таа, не секоја, или ако ја подразбира таа, тогаш веројатно неможам да се одбранам од таа ( нели пишав дека неможам од секоја да се одбранам? )...

п.с. чувствувам дека ако продолжите вака, темава ќе ми стане досадна...

Точно нема шанси да дојде да те ремети пред ТВОИТЕ другари. Ако те ремети ќе го прави тоа со СВОИТЕ другари кога ќе бидеш сам.
Има еден со мене што учи и позади мене седи и цело време ми прави закачки и ме ремети но го ставам на игнор и што и да прави јас не го регистрирам. После некое време престане виде досадно е. Но кога ги вратам односите малку во нормала тој пак продолжува. А нејќам да враќам со иста мера бидејќи физички е посилен и ако пробам да возвратам тој ќе заврти на физичка пресметка. Затоа во некои случаеви најдобро е игнор и тоа подолго време. Сигурно некогаш ќе му притребаш за нешто така да ќе зажали што ти го правел тоа.

Од Штип си ?

Подразбира слична ситуација на таа, не секоја, или ако ја подразбира таа, тогаш веројатно неможам да се одбранам од таа ( нели пишав дека неможам од секоја да се одбранам? )...

п.с. чувствувам дека ако продолжите вака, темава ќе ми стане досадна...

Па ај кажи со што да ја направиме поинтересна , еве ти почни со интересни факти ..

Јас мисалм дека овие прашања се важни , посебно за оваа тема ..

ДА, ДА, донекаде си во право, посебно ми се смешни кога овие луѓе бараат услуга од тебе....

Па ај кажи со што да ја направиме поинтересна , еве ти почни со интересни факти ..

Јас мисалм дека овие прашања се важни , посебно за оваа тема ..
Немора да ја направите поинтересна....

И јас мислам дека се важни, ама зошто да бидам јас тој што ќе ги одговори? ( по незнам кој пат повторувам: не кажав дека во секоја ситуација можеш да се одбраниш )

Па кој не бил жртва на такво однесување само јас уште од мала реагирав на тоа дури и физички се пресметував,значи бев многу и агресивна во краен случај...така да после тоа немав проблеми со такви луѓе а и се уште немам,но кога би се случило повторно нешто такво и сега би се пресметала со него ама вербално или пак со малку трпение би му скроила план и би зажалил многу за тоа што го направил.....

epa vaka...sum bila svedok na vakvi situacii i najcesto ne sum pokazuvala nikakva reakcija,niti sum se smeela,niti sum ja branela napadnatata licnost...sum cekala da vidam do kaj ke tera napagacot...i po nekoe vreme koga na napagacot ke mu ja najdam slabata tocka jas posnuvam da go napagam i go remetam kolku sto zasluzuva...na kraj mu kazuvam(ili pokazuvam)deka toj remet mu e zs napagal nekoj psihicki poslab od nego,cisto za da vidi kako e i da ne mu tekne pak da go pari toa...
sum bila i cel na vakvi napadi,kaj sto tesko e da se odbranis,sekako sum zavrsuvala so solzi ama ne sum se predala tuku sum naucila kako da reagiram vo takvi situacii i toa me napravilo posilna nisto poveke....

inace AgOrA ubavo ti kazaa ne se lupaj vo gradi zs za da znaes da se branis od vakvi situacii treba da si psihicki spremen,da nemas kompleksi i cuvstva...mozes samo da naucis kako da reagiras(ko ja na pr) ili da se zatepas so nekogo...
ama vo sekoj slucaj se se vrti taka da i napagacot stanuva zrtva na nekoj drug...sooner or later...

Се почесто се среќавам со особи кои осеќаат сатисфакција кога понижуваат/апла лажат/манипулираат/прават мајмуни од другите, обично пред "публика", односно осеќаат задоволство кога некој "такваат" у здрав мозок.
Што од недостатокот на самодоверба, што од желба за внимание, што од досада, си одбираат рандом "жртви" и решаваат да се изживуваат со нив преку ефтин сарказам, отворено ругање, маалски финти и сл. А, за возврат, очекуваат тапшање од околината, затоа што успеале да направат будала од некого.
Дури и кога ќе се освестиш дека те дриблаат, и ќе им го ставиш тоа суптилно до знаење, тие продолжуваат, и се убедени дека гадно те заебале(иако, они испаѓаат за жалење со прозирната им игра, али ај).

Дали сте биле жртва на вакви ситни садисти? Или пак можеби вие сте еден од нив?

Како се ослободувате од нив? Им возвраќате со иста мерка, се повлекувате, или ги игнорирате?Има ли лек против таквите?
And so on...:brm brm:

Ада смени аватар па после отварај ваква тема малце ми е парадоксално да ти сметаат сарказмите на другите и малите садистички испади а ти како сувенирче во џебче си го чуваш аватарот со јасната ти порака!
Инаку не знам дали си ја отворила темава поаѓајќи од твоите постапки или пак бумерангот се вратил па те плеснал по главата?:toe:
Немој да мислиш дека еве го френки пак ме напаѓа без потреба зошто тоа што ти во последно време го правиш во галерија конкретно за маричето е еквивалентно на тоа што го прават твоите таканаречени мини-садисти!

Инаку конкретно знам да се зафркавам на нечија сметка ако ми го дозволи тоа, но не да навредувам!Инаку како копиљ сум бил сигурно и јас мета на некој "попаметен" од мене али така иде тоа јебеш га мора и такво искуство да бидеме "побогати"!

Ада смени аватар па после отварај ваква тема малце ми е парадоксално да ти сметаат сарказмите на другите и малите садистички испади а ти како сувенирче во џебче си го чуваш аватарот со јасната ти порака!
Инаку не знам дали си ја отворила темава поаѓајќи од твоите постапки или пак бумерангот се вратил па те плеснал по главата?:toe:
Немој да мислиш дека еве го френки пак ме напаѓа без потреба зошто тоа што ти во последно време го правиш во галерија конкретно за маричето е еквивалентно на тоа што го прават твоите таканаречени мини-садисти!

Инаку конкретно знам да се зафркавам на нечија сметка ако ми го дозволи тоа, но не да навредувам!Инаку како копиљ сум бил сигурно и јас мета на некој "попаметен" од мене али така иде тоа јебеш га мора и такво искуство да бидеме "побогати"!
:icon_lol::icon_lol:
После се дообјаснив на каков садизам конкретно мислам(уште на првата страна), затоа читај ги малце повнимателно темите.
Не мислам на обичен сеир, ок?

И не знам од каде заклучокот дека штом сум отворила ваква тема, онда мене лично такви проблеми ме мачат:nesum:
Помалце обраќај внимание на авторот на темата(у случајов мене). А, ако имаш некои закључоци околу мојот садизам, или што и да се, повели у темата за психо-анализа, изнеси ги:smir:

Како може садистот да направи приказна од ништо?Целосен филм,добро режиран за некој да го јаде.Не верувам дека може да се стане жртва без причина.Мора да има повод,причинско-последична врска.
Обожавам сарказам,обожавам иронија,обожавам кога луѓето знаат да ја користат.Но има и луѓе што незнаат да ја користат или пак неможат ни една реченица да сврзат без неа.Френки има право за бумеранг,оној што го користи треба да очекува и него да му се врати.Но не сум за пред публика,не се хранам со туѓо понижување,секогаш навивам за жртвата без разлика каква е приказната.Четири години имав садист до мене,во тие моменти и јас бев садистка.Точно е дека се користи манипулација,точно е дека се измислува и филува,колку повеќе ќе мавнеш толку повеќе ќе боли,но основата на која се гради не се менува,мора да постои нешто од кое се почнува.
Јас не ги игнорирам,јас се справувам со нив,како што кажа Скул директен контра удар.Не негирам,колку повеќе негираш,се правдаш или објаснуваш,толку пред публиката излегуваш будала,јас враќам на ист начин,со исти средства и добра основа.Причина за вакво садистичко однесување е повреденоста од некој збор,ситуација,изневерување на доверба која се лечи преку ебење во мозок,намерно нанесување болка.Јас сум го практикувала,се лечев преку тоа,несакам да го користам во иднина,но ништо не се знае.Можам да се наречам денес излечен садист.

Да, leandra, се слагам:)
И јас на некоја тема напишав дека мора да се даде повод. Акција-реакција,нели?

Веројатно треба да го тргнам она ефтин сарказам од првиот пост на темата, пошо буни. Настрана тоа, што многу, многу често сум саркастична и цинична самата:)

Но, има ситуации кога сето тоа манипулирање и лажење излага скроз од контрола. И се прави прилично сериозна штета на "пикираниот", единствено со цел да мајндфакерот добие аплауз од своите пајташи и продужи даље, у потрага по нов плен.
Се појавува страшен дисбаланс помеѓу поводот кој е даден, и штетата која му е нанесена со крајниот резултат.
Како тоа да се засече, пред да стане провалија за оној изебаниот у здрав мозок. И како и мангата која те праи кретен да сноси бар малку последици?

Не има секакви.

Од искуство, не можам да кажам зошто се такви (а нејќам да мрсомудам зашто не сум дипломиран психолог), но едноставно треба да се прифатат какви што се и по секоја цена да се пресретнат, избегнат/игнорираат.:)

Но, има ситуации кога сето тоа манипулирање и лажење излага скроз од контрола. И се прави прилично сериозна штета на "пикираниот", единствено со цел да мајндфакерот добие аплауз од своите пајташи и продужи даље, у потрага по нов плен.
Се појавува страшен дисбаланс помеѓу поводот кој е даден, и штетата која му е нанесена со крајниот резултат.
Како тоа да се засече, пред да стане провалија за оној изебаниот у здрав мозок. И како и мангата која те праи кретен да сноси бар малку последици?

Пикираниот во ваква ситуација ќе изгуби во очите на оној кој не го познава или кај оној што се става во улога на судија.Оној што го прима само како информација,нема да измени мислење,ниту ќе гледа една страна со потценување.Штетата која ќе настане кога ќе излезе работата од контрола,на психичката состојба на пикираниот е најголема,потоа и штета во вид на осуда и потценување од публиката.Но сакам едно да потенцирам,кога јас се претворам во садист мора да има дебела причина за да го уништам оној што ме повредил или навредил.Значи и на садистот не му е лесно,ниту он има план за уништување,се тоа доаѓа спонтано како внатрешна реакција.Во неговите очи доаѓа нешто како:Шта си тражио то си добио.
Како ќе се измери поводот и нанесената штета,зависи во која ситуација се наоѓаш,ако си пикиран се е тоа премногу,ако си садист се е тоа премалку.
Тоа уништување се засекува во старт,веднаш од кога се дава и поводот.Се засекува со директен разговор со личноста,да се види кој претерал,зошто и како ќе се премине преку тоа.Кога тоа нема да се случи доаѓа фазата на реакција која е разорувачка,тогаш жртвата не треба да се повлече,правда,објснува зошто времето за тоа поминало.Треба да се соочи со садистот,на исти начин на кој е нападната.Пред публика,зад сцена или било каде.Провалијата е блиску ако се остави во рацете на садистот,јас како бивш садист:) без размислување го туркам на дното,не верувам дека некој што реагира како мене ќе ја поштеди жртвата.
Освен последиците кај жртвата,пред публика има последици и кај садистот.Колку повеќе се уништува толку повеќе луѓе ти се чудат на мозокот.Понекогаш ќе мислат за тебе и дека спиеш во ковчег.
За да се исече се,јас кога сум се нашла како жртва ја вадам причината за реакција на маса,ја прашувам публиката дали купила карти за претставата или да ја вратам назад.Ако се решам за пред публика тогаш мојот карактер,сите мои ставови и размислувања ги ставам на табла,добро ги опишувам,па ги споредувам со оној на садистот.Го давам знакот за гласање,така ќе излезам барем малку од калта во која сама сум дала причина да ме бутнат.Но овој потег има две сечила,или ќе излезам или ќе ме закопаат.
Ако не се влегува во борба,се остава времето да избрише некои ружни зборови,понекогаш ќе ти сервираат грав со копани,а секогаш и во секоја прилика ќе ти го изнесуваат пред нос.Исто е и со игнор политиката.

Како може садистот да направи приказна од ништо?Целосен филм,добро режиран за некој да го јаде.Не верувам дека може да се стане жртва без причина.Мора да има повод,причинско-последична врска.

Не треба цел филм од напред изрежиран да биде .Почнуваш со обична провокација спрема “метата„ , и ако се фати во мамката , приказната понатаму само посебе иде .

Причини има доста , на некои им е доволна досадата , ако тој е во друштвото над некое поповлечено , помирно дете (машко/женско), може до чиста мира да почне со “дупење„ ,само оти му е досадно.
Или пак , најлесни и најчести мети се “бубалиците„ , верувај ти е се најомилена мета .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom