Ај ќе ти дадам еден пример , класичен :
Пред 3 години бев на студии во Бт , цимери бевме сите од Шт , сите од друштво .И сите влезени во тој филм .
Еден ден ,едниот цимер , донесе колега од неговиот факултет , детето беше од Пробиштип , слабо ( 50 кг маx на 20 год ) и не баш кој знае шо , како да кажам “социализирано„ , мислам на подолго време во друштво на кретени .И заборавив , имаше проблеми со гласот , како коа сме у пубертет , нели на машките ни се мене гласот , пискаме , се „гушиме“ , знаете како е :kesa: , е тоа кај него беше 3x поизразено , можете да замислете .
Епа , уште на прв поглед и на првиот збор од него , ние се скапавме од смеење , мислам 10 миниту гласно , кретенско смеење . И јасно тоа беше заради гласот на детето.Прв пат го гледаме , а вака се однесуваме . неговиот израз на лицето , не можам да ви го опишам , нема опис .изгледа како да не сваќа шо е смеата , ама у него знае , и реакцијата му е главата надоле и една мала , мал насмевка , едвај .
И почнавме ние со рутината ...да не објаснувам детали , ќе ме фане цела ноќ ..
после едно саат , саат и пол , малку се изморивме , што од смеење , што од јадење г***а , и прекинаме , да одмореме .
Детето цело време не отвори уста , цело време гледаше у земјата , немо , и трпеше , трпеше и трпеше . не стана да излезе , не враќаше , само траеше .
Погледот во неговите очи , сега коа ми текне на тоа , на мене ми предизвикува жал , па дури и солзи за него.Искрено се каам за тоа шо му го праевме , али не сум у црква па да се исповедам ...
Тоа беше у првата година студии , ние ( за жал на детето , живеевме на 50 метри од него ) , и барем еднаш у денот одевме кај него , и можете да користете имагинација , што се случуваше на тие “посети„ , одевме во глутница 4-5 души најмалку ...
Студуравме 4 години , и сите 4 години бевме во истиот стан , близу до него , 4 години малтретирање на негова сметка ...
И не беше само он , ехе , колку беа ...посебно девојчиња ...
Е сега , Агора , ај кажи ми ти на мене со кои логики ти ќе се спасеш , а ? Коа те има некој на pick , не се вадеш лесно , брат , верувај ..не си бил у ваква ситуација , и затоа не се мавај у гради , дека сакаш дуели , не си ја тражи бељата ...
Сега на никој не му посакувам вакво нешто , ниту да му се прави , ниту тој да прави , пограшно е и нечовечки , али такво ни е опшеството , премногу сме распуштени и правиме што сакаме ( зборам за младите 16-24 год )...
повеќе неам што да кажам ...