Едвард Џозеф е повторно во Македонија

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Овој гад
повторно се вратил во Македонија. Многу бил загрижен за нас! „Сериозно сум загрижен, затоа што македонскиот идентитет е сериозно загрозен од соседите“, изјави во интервјуто за А1 Едвард Џозеф, поранешен претставник на МКГ во Македонија.
Сега јас се думам... Истите тие соседи се во НАТО! Хммм... да не влетуваме ние во погрешен сојуз господа? Нека ми објасни мене јудава како тоа оние кои ни го оспоруваат идентитетот ќе ни бидат сојузници?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Вчера беше загрижен за иднината на Македонија под големодржавните агенди на соседите.

Слично прашање: Ако сите соседи ни се во Нато или контролирани од Нато, дури и да не сме членки на организацијата - Кој би вршел агресија врз Македонија?

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
mene me plasi toa sto mediumite mu dadoa mnogu prostor i dignaa mnogu galama za ovoj covek ..kako kojznae koj da zboruva

dali se podgotvuva teren za menuvanje na imeto ----> velepredavstvo??

MK

Член од
17 јули 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Kaj nas mediumite se talenti na davanje prostor na ajvani i na nebitni vesti, dali e toa posledica na nepoznavanje na svojata rabota ili nedostatok na aktuelni vesti neznam.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
mene me plasi toa sto mediumite mu dadoa mnogu prostor i dignaa mnogu galama za ovoj covek ..kako kojznae koj da zboruva

Очигледно. А грчките платеници од А1 потрчаа да му дадат ударно место на вестите.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32

не само тоа. под капата на „влез во нато“ се спроведува сценарио за федерализација и покасно одцепување на дел од западна Македонија и припојување кон „јунајтед стејтс оф албениа“

ама важно ние чекаме...

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Severna Koreja ima poslobodni mediumi od nas

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Побрзо ќе се распадне Америка него Македонија.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Се сеќавам дека оваа гнаса, им помагаше на шошонските терористи во 2001 година.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Гнасниов шломо очигледно е тука за да го оркестрира претстоечкиот масовен атак врз сите сетила на Македонецот изведен од “македонските“ медиуми и НВО-ата, со цел предизвикување масовна параноја од “неприемот во НАТО“! Некако мие беа тивки тие инсталации, па очигледно незадоволните им газди го праќаат јудава, да ги “мотивира“ и да им даде елан за уште една успешна операција на демакедонизација, или како што тролот гомнојаден сранко тричковски милува да каже девмровизација на Македонија!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
hehe

заборави нешто, светко :)

кај шо ќе се растрчаат вакви тролови, после тоа има пукање.

така да... оштри камата, лош сон сонила орданица :star:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Стварно не ми е јасно до кога ќе дозволувамее вакви ликови да месечарат по нашите медиуми и да не заплашуваат во "баба рога" стил со разни сценарија..Па има ли поцрно сценарио од ова да ти излезе "Езоп" и јавно да ти продава вештачки приказни, со комплетен психолошки профил на нашата состојба по неуспехот со НАТО..Абе само една работа е нормална за вакви изроди..постои една парола од нашиве северни соседи..ОТПОР СТОКО...И Господ се гнаси од крвопици и измамници...како овој безрбетник..

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Рековте дека сте многу загрижен за Македонија. Кои се границите на Вашата загриженост? До каде овој конфликт може да ја однесе Македонија?

Ако Македонија не влезе во НАТО, и тоа ако не влезе сега, ќе ви кажам, сериозно се сомневам, со обзир на нестабилноста и прашањата во регионот, со обзир на оние што имаат многу темни агенди за Македонија, сериозно се сомневам дека Македонија некогаш ќе влезе во НАТО.
Ако таа не влезе во НАТО сега, морам да ви кажам дека сериозно се сомневам дали вашата земја ќе продолжи да постои по една деценија. Сериозно сум загрижен, затоа што македонскиот идентитет е сериозно загрозен од соседите, за кои се плашам дека имаат мрачна агенда.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90994

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Dali toa po 10 godini NATO(Albanija,Grcija i Bugarija) ke napadne edna nezastitena no nezavisna neutralna drzava?
Znaci ako ne vlezeme vo NATO, samiot NATO ke ne unisti?????????

Ova mi zvuci kako ultimatum, ili vo NATO pod drugo ime, ili ke ve nema...

Fuck you USA!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom