Експлозија на магацин со оружје во Албанија - Случајност или театар?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
да бе ти си професионалец :pos2: :pos2:

Ако Американците нема искуство со такво оружје не снам кој би имал Македонија или Албанија ај не биди смешен оние аматери ваму се борат со пола свет бомбардират све живо и диво а ваму аматери не ми се верува Аматетрите да изградат толкава држава и невидана армиска имерија досега, имат масовно производство на сите видови тешки модерни оружја и ракети а ти кажуваш Аматери на ракување со оружје од 2-ра Светска, ептен си смешен.

Американците си знаат што си прават а тука не може ништо кога иде до несрека.
Za niv DA...:) , a ti ocigledno si pelcuvan od nekoja nivna vakcina..:)
Vidi batka...pravenjeto i mokta na drzavata amerikanska ....nema nikakva vrska so nabrzina sostavenite kompanii za vakvi tenderi kade se lapaat ogromni pari po praviloto pola pies pola sarcu davas :) i tuka sekogas nastraduvaat lokalnite siromasni naemnici...i normalno po nekoj tretoklasen drogiran amerikanec...za maja....i da ima lik za glavnata uloga vo filmot sto ke se snimi vo Hollywood posle :)

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Денеска ништо не слушнав за КФОР во Косово. Да не знае што се случувало таму.

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Za niv DA...:) , a ti ocigledno si pelcuvan od nekoja nivna vakcina..:)
Vidi batka...pravenjeto i mokta na drzavata amerikanska ....nema nikakva vrska so nabrzina sostavenite kompanii za vakvi tenderi kade se lapaat ogromni pari po praviloto pola pies pola sarcu davas :) i tuka sekogas nastraduvaat lokalnite siromasni naemnici...i normalno po nekoj tretoklasen drogiran amerikanec...za maja....i da ima lik za glavnata uloga vo filmot sto ke se snimi vo Hollywood posle :)
да бе тие лиценци им дават на сите ко што давате вије јајца за велигден, така Американците кој ке ојт да побарат дозвоила за отварње на фабрика за оружје оние не го одбиват, и да тоа го прават за ад имат материал за филм :pos2: , што збориш ти бе тие тендери се дават на фирми кој гарантират безбедност и кој имат стучен кадар за ова работа, америка не купува стар експлозив само тука туку сегде од бившите Комунистички држави само ево за несрека то асе случи у Албанија, ај молимте малку по логичен и без имагинација што може појке до реалноста держисе :smir: :smir:

Член од
16 март 2008
Мислења
124
Поени од реакции
7
Sturmgewehr gledash deka nie Makedoncite sme mnogu humana nacija.Vednas po eksplozijata vednash se otvorija centri vo Skopje za davanje krv,a ti plukash po nas

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
да бе тие лиценци им дават на сите ко што давате вије јајца за велигден, така Американците кој ке ојт да побарат дозвоила за отварње на фабрика за оружје оние не го одбиват, и да тоа го прават за ад имат материал за филм :pos2: , што збориш ти бе тие тендери се дават на фирми кој гарантират безбедност и кој имат стучен кадар за ова работа, америка не купува стар експлозив само тука туку сегде од бившите Комунистички држави само ево за несрека то асе случи у Албанија, ај молимте малку по логичен и без имагинација што може појке до реалноста держисе :smir: :smir:

Brkaj rabota i poraboti malku na svojot koeficient na intelegencija :)
a star exploziv ne se kupuva tuku se unistuva, a granatite ne se cuvaat vo magacin so detonatori za da pocnat taka sami od sebe "da go pukaat" taka da ocigledno e nekoja NEREGULARNOST koga dojde do taka golema explozija.
I nikoj ne veli deka NE E NESREKA...tuku deka nema potreba so borince da ja baras beljata......dogovarajki za toa amerikanski "strucen" kadar... :)
Kaj vide deka begam od realnosta....?? .................ili tuku samo taka trabunjas da se najdes vo rabota.....ende !

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Brkaj rabota i poraboti malku na svojot koeficient na intelegencija :)
a star exploziv ne se kupuva tuku se unistuva, a granatite ne se cuvaat vo magacin so detonatori za da pocnat taka sami od sebe "da go pukaat" taka da ocigledno e nekoja NEREGULARNOST koga dojde do taka golema explozija.
I nikoj ne veli deka NE E NESREKA...tuku deka nema potreba so borince da ja baras beljata......dogovarajki za toa amerikanski "strucen" kadar... :)
Kaj vide deka begam od realnosta....?? .................ili tuku samo taka trabunjas da se najdes vo rabota.....ende !
не не бегаш ти од релноста ти леташ.

Ја Постирав изјавата на Бериша слушај ја и ке видиш што му правеле на Стариот експлозив и на барутот така што не кењај без да ми ги прочиташ постовите, 10 пати е објавено во Top Channel што се десело фо фабриката внатре и зашто го демонтирале експлозивот а за инфорација Експлозив си е експлозив тоа е уништувачка материја се зема ке му се вгради на друа направа и БУМ, и се користат не само за војна туку и за 300 други цели, за кршење и уривање така што ова копанија од тоа прави пара.

Отвори вести и други извори да видиш мислења од стручни лица пиле мое.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
се ова е масло на нашата совршена америка.која сите ја креваме додека не бутка од позади.на сите ќе ни го најди крајот додека збориме за минатото таа ја крои иднината на нашите животи.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Profesionalcite si gi potepaa svoite od nestrucnost:

Албанската фирма “Алба Дениел“ заедно со американска фирма заеднички се дговориле да извршат деминирање. Во фирмата вчера биле ангажирани најалку 80 работници. Претседателот на истата фирма Перпарим Делијорѓи во интервју за весникот Газета Шчиптаре зборува за процесот на деминирањето.
“Нашата фирма заедно со американската ја преземале обврската за деактивизирање. Јас разговарав со техничкиот инженер кој бил на лице место и истиот ми пренесе дека кога почна екслозијата нашите работници биле на доручек“ вели Делијорѓи. Тој не кажува со точност што можело да предизвика пожар, но “можело и една запалена цигара да не носи до фатална грешка“ рекол Делијорѓи.
“Единственото што можело да предизвика толкава штета е еден вид стара муниција која од времето ја изгубиле издржливоста и во случај кога е отворена кутијата настанал пожар“ објаснува ДелијорѓИ додавајќи дека екслозивните средства можело да дигнат во воздух цела Тирана но тие немале контакт со тритол.
Во мементот кога избувнал пожарот внатре во зградата биле 70 вработени од фирмата од кои пет од нив уште не одговараат на телефонските повици. Внатре имало исклучително артилериска муниција. Имало 3 илјади тони муниција.
Заедничкото деминирање на муницијата почнало уште пред една година и до сега според него биле деминирани 6.500 тони муниција и немало проблеми. Во декември минатата година во ресторани и места за појадок кои се во сопственост на Министерството за Одбрана биле објавени огласи каде пишувало дека се бараат работници кои ќе бидат платени по 2.500 лека на ден (над 300 евра), од што може да се заклучи дека работниците не биле, екипа специјализирана за деминирање.

od netpress

3000 toni, kolku kilotoni e, sreka sto ne e tritol, neli, oti ke nemase glaven grad na Albanija.

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Profesionalcite si gi potepaa svoite od nestrucnost:

Албанската фирма “Алба Дениел“ заедно со американска фирма заеднички се дговориле да извршат деминирање. Во фирмата вчера биле ангажирани најалку 80 работници. Претседателот на истата фирма Перпарим Делијорѓи во интервју за весникот Газета Шчиптаре зборува за процесот на деминирањето.
“Нашата фирма заедно со американската ја преземале обврската за деактивизирање. Јас разговарав со техничкиот инженер кој бил на лице место и истиот ми пренесе дека кога почна екслозијата нашите работници биле на доручек“ вели Делијорѓи. Тој не кажува со точност што можело да предизвика пожар, но “можело и една запалена цигара да не носи до фатална грешка“ рекол Делијорѓи.
“Единственото што можело да предизвика толкава штета е еден вид стара муниција која од времето ја изгубиле издржливоста и во случај кога е отворена кутијата настанал пожар“ објаснува ДелијорѓИ додавајќи дека екслозивните средства можело да дигнат во воздух цела Тирана но тие немале контакт со тритол.
Во мементот кога избувнал пожарот внатре во зградата биле 70 вработени од фирмата од кои пет од нив уште не одговараат на телефонските повици. Внатре имало исклучително артилериска муниција. Имало 3 илјади тони муниција.
Заедничкото деминирање на муницијата почнало уште пред една година и до сега според него биле деминирани 6.500 тони муниција и немало проблеми. Во декември минатата година во ресторани и места за појадок кои се во сопственост на Министерството за Одбрана биле објавени огласи каде пишувало дека се бараат работници кои ќе бидат платени по 2.500 лека на ден (над 300 евра), од што може да се заклучи дека работниците не биле, екипа специјализирана за деминирање.

od netpress

3000 toni, kolku kilotoni e, sreka sto ne e tritol, neli, oti ke nemase glaven grad na Albanija.
ако се барале работници не значело дека некој селанин ке го ставале да демонтира и деактивира бомба таа работа е стручна, работници сигурно се барале за руги дејствија а не за деактивирање кај што се бара јако знаење со ракување на таквуи експлозиви и што не верувам дека обичен човек би го направил тоа туку само инжинери.

Високи плати се нуделе пошто не верувам дека има многу оброволци дека сакат да работат во толкаво оппасно место како штио кажа и сам од цигара да се стори лом, нема многу заинтересирани луге за таква работа па затоа се плаќа по 300 евра на ден како добра мотивација.

за информација 2500 лека на ден што значи 2 лека = 1 денар 2500 леки = 20 и нешто Евра не знам дали е вистина 300 Евра на ден не ми се верува за товарење рстоварење ад се плака 300 Евра на ден.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
ако се барале работници не значело дека некој селанин ке го ставале да демонтира и деактивира бомба таа работа е стручна, работници сигурно се барале за руги дејствија а не за деактивирање кај што се бара јако знаење со ракување на таквуи експлозиви и што не верувам дека обичен човек би го направил тоа туку само инжинери.

Високи плати се нуделе пошто не верувам дека има многу оброволци дека сакат да работат во толкаво оппасно место како штио кажа и сам од цигара да се стори лом, нема многу заинтересирани луге за таква работа па затоа се плаќа по 30 евра на ден како добра мотивација.
Realno za TAKVA rabota treba vo ILJADI EVRA da im se plakja na lugjeto!

Garfield напиша:
Alooo, ne se baraat demineri be po oglas. Takvite gi ima drzavata na spisoce.

Barem kaj nas i vo site drugi ponormalni drzxavi od nasata.

Cak i za nosenje sut od teren ne se baraat po oglas.

Da, i ne se pali cigara pored eksploziv, jasno!
On ne go chital kad go bil malji i go zapalil na cigara.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35

Алооооо Кој ти предавл Математика или имаш проблеми со берзата

за информација 2500 лека на ден што значи 2 лека = 1 денар 2500 леки = 20 и нешто Евра не знам дали е вистина 300 Евра на ден не ми се верува за товарење рстоварење ад се плака 300 Евра на ден.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Zavisi sto rastovaras bwe Strumf.

Ne se toa gajbi so albanski konjak, malce potresi zatresi sopni se... pa koga kje se umoris zapali cigara

Kajgana Shop

На врв Bottom