Kамо глави,за капи имаме и ние колку да сакаш.:wink:добро ти е ова "сиромашна американска петарда"!!! Тоа оружјето што уствари екплодирало, вечерва кај и да е ќе влезе на косово!!! Од таму магариња и оооп кај нас!!! Димо што се крена е од барут обичен. Кога екплодира муниција дава сив редок чад, а не црн густ!!! Ова е баш петарда. А во тие записниците може да влезе и по некој тенк кој потоа мистериозно ќе се појави на шара!!!
Може, во шќипитуарија..Па затоа велиме дека ова беше "сиромашна Американска петарда",која случајно или намерно се нашла во Магацинот.Сепак силна детонација со радиус од 300 километри не може да направи ни еден нормален магацин со ТNT,како овој.
и ти се уплаши веднаш, којзнае под маса се криеш дома.HsIlOmEdUs..........smetkava ti e da se tresnes od zemja iako tocno ti e toa deka sto i da eksplodira od toa magacinite po Albanija ke bide lokalna katastrofa....no kako sto kazuva ABC site POKISELO ke diseme , duri i rastenijata...
......go gledam vtorovo klipce i ne mi e jasno sto pamet bil vo prasanje........i uste kolku takvi gluposti ima po planini i dolini.....nasekade....
ne imam panic room i atomska centrala na 25 km.poseverno.. i ne se slikam so Thompson...и ти се уплаши веднаш, којзнае под маса се криеш дома.
Ај не фантазирајте има шпекулации не велам дека нема али ова не е никаков театар никаков Сет Ап или заговор ова е чиста траедија наместо да сочуствувате ти ираш мајтап.
како си сигурен дека не е театар(заговор)? беше таму ко се случи? не беше...1. трагедија е
2. сочуствуваме
3. мајтап не играме, анализираме и си прајме муабет
Сега ке ми попуваш и за Оружје.sturmgewehr... кога ќе се научите да читате бе?
како си сигурен дека не е театар(заговор)? беше таму ко се случи? не беше...
ако ни се игра со умо бајрам, ќе си играме... а подлога за играње со умо бајрам има, многу нелогичности има.
вчера неколку пати нагласив дека има пишани и непишани правила како се ракува и како се складира сеокја високо-бризантна материја (експлозивна материја)
дури и магацините за бои и лакови или тие за земјоделско ѓубриво имаат ПРАВИЛА кои мора да се почитуваат, да не зборам за воени објекти.
за тие кои слабо читаат:
НЕ СМЕЕ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ ДА СЕ СКЛАДИРА НА ЕДНО МЕСТО ТОЛКАВО КОЛИЧЕСТВО ЕКСПЛОЗИВНИ МАТЕРИИ, КОИ ВО ЕВЕНТУАЛНА ХАВАРИЈА БИ ГО ЗАГРОЗИЛЕ НАЈБЛИСКОТО НАСЕЛЕНО МЕСТО!
То го знаел и самиот Енвер Хоџа па зато праел толку многу подземни бункери, да се распореди тоа.
А да ми ти нацртам ЗОШТО не се чува толку експлозив на едно место:
- замисли си да има војна меѓу две држави, да ги земиме пример Србија и Албанија , и иљадници тони екплозив се чуваат во БЛИЗИНА НА ГЛАВЕН ГРАД, иди ЕДЕН Српски авион и ојде пола Албанија.
Мислиш дека некој е ТОЛКУ ГЛУПАВ да стави на едно место ИЛЈАДНИЦИ ТОНИ ЕКСПЛОЗИВ???
Зато велам, нешто во тоа што се случи вчера смрди многу на местенка!
иначе, Томсон е maschingewehr, не е sturmgewehr
има мала разлика меѓу јуришно и автоматско оружје
и дај читајте убо шо пишуваме, вие Албанците, не туку кривете не дека се ситиме...
Those evil Slavs.They did it again.ovoj definitivno ja znae vistinata
http://forum.ebaumsworld.com/showpost.php?p=4348113&postcount=2
да бе ти си професионалец :pos2: :pos2:ONA PUKANJE SAMO OD 10 tona???
Imas pravo sto znaat deca sto e 10 Tona nekakov si eksploziv...
Aj ne zezaj .....odma ..pogore napisav : MOORSKI GOLEM PACERAJ....kaj ima Amerikanci tamu caruva AMATERIZAM....stradaat kako i sekade naivnite nevini...