Ќути можело да биде уште пострашно кога ќе споредиме дека со 4-5 кила експлозив на пазар во Ирак или Пакистан гинат дупло повеќе народ,ова би можело да се рачуна како колатерална штета.Golema tragedija...
Ne se ni trudev da gi citam razno-raznite insinuacii na prethodnite strani...
Mnogu nerealizirani dramski i filmski reziseri pisuvaat na kajgana.
Da se cudi covek.
Така беше објавено вчера во некои медиуми,ебаго.Не знам кој рече дека 2500 леки се 300 евра ама знам дека тогаш за него реков "неписмен, пушти го".
Зарем и ти ABC?
2500 леки се нешто помалку од 20 евра ( извор )
Monday, March 17, 2008
2,500 Albanian Lek = 20.49268 Euro
А ти си толку неписмен и игнорантен за и откако неколку души пред тебе напишаа дека 2500 леки не се 300 евра ти сепак да не го провериш изворот туку ја продолжи лагата натаму бидејќи те мрзеше на google.com да побараш "curency converter"?Така беше објавено вчера во некои медиуми,ебаго.
Имаше еден коментар таму:со најпаметен ум па после да праат вака: нели иста крв беа?
ова е ептен интересно добро е да се зема во Предвид и друга опција али не може со сигурност тоа да се тврди се додека не се дојде до финална конклузија.Можна е и саботажа?
Државниот обвинител на Албанија Ина Рама изјави дека истражните органи не ја исклучуваат можноста експлозијата во магацинот во Гердец крај Тирана, да е криминален акт, соопшти албанската агенција АТА. "Формиран е истражен тим од обвинители, полицијаци и експерти кои ќе ја истражуваат трагедијата и ќе работат на сите претпоставки", изјави Ина Рама на прес-конференција во Тирана.![]()
Бројот на жртвите се искачи на 11 загинати, а деветмина се водат за исчезнати. Зголемен е и бројот само на ранетите кој се искачи на 296 лица. Се уште не се знае за судбината на 121 работник, половината од нив жени, кои се наоѓале во магацинот во критичниот момент, а биле ангажирани за деминирање, транспорт и чистење. За исчезнати се сметаат и најмалку десет други лица, меѓу нив и деца. Албанската Влада издвои 20 милиони долари, за санирање на штетите од несреќата што се случи во саботата во селото Грдец, во близина на Тирана.
Дали само Вечер и Шпиц го обајвија ова или стварно се спомнува нешто слично ?
hmmmmmmm...........skoro e sigurno deka e sabotaza ...The Slavs did it! sto bi kazal eden..slusam po kuloari...uste edno 20-30 fitilja se postaveni , a ke se palat kako ke im dojde vreme
...dodeka ne ja ispeglaat Albanija..pa da stane zitnica na cela Evropa....aj dosta zaebancija...nevnimanieto ,nestrucnosta, drcnosta za para na odgovornite...kompletniot amaterizam i toatalnata improvizacija...KATAKTERISTIKA NA SITE NAOKOLU tesko moze da pomine kako sabotaza ...osven niz usite na i onaka zombiraniot narod...
![]()
Ништо,пушеле на работно место.Тројца уапсени.
мислам не си ја виел Експлозијата ако бесе Радиоактивна Бомба или Експлозив мислам Знаес како тоа оди има 3 Заци и крева Прашина.Ништо,пушеле на работно место.
Инаку зошто никој не може да даде валидно објаснување зошто детонацијата се слушнала толку далеку и зошто секојдневно не обавестуваат за моменталната радијација во поедини региони низ Македонија.?Печуркана беше интересна но истовремено и трагична за гледање а никој не сака да каже дека и сиромашниот ураниум има слични особини при експлозија,валда не знаеле Албанциве уште пред 50-60 години за него.Бомбите збогатени со осиромашен ураниум имаат голема разорно-продорна моќ,силна детонација и помало радиоактивно зрачење од нормална нуклеарна бомба,ама кој да му верува на АБЦ,нели?:wink:
Ништо,пушеле на работно место.
Инаку зошто никој не може да даде валидно објаснување зошто детонацијата се слушнала толку далеку и зошто секојдневно не обавестуваат за моменталната радијација во поедини региони низ Македонија.?Печуркана беше интересна но истовремено и трагична за гледање а никој не сака да каже дека и сиромашниот ураниум има слични особини при експлозија,валда не знаеле Албанциве уште пред 50-60 години за него.Бомбите збогатени со осиромашен ураниум имаат голема разорно-продорна моќ,силна детонација и помало радиоактивно зрачење од нормална нуклеарна бомба,ама кој да му верува на АБЦ,нели?:wink: