Експлозија на магацин со оружје во Албанија - Случајност или театар?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сепак на крајот ќе излезе дека Албанија е најспремна за влез во НАТО зошто таму прифаќаат да демонтираат нуклеарни боеви средства за ефтини пари од по 300 евра дневница.

N

n/a

Гостин
Golema tragedija...
Ne se ni trudev da gi citam razno-raznite insinuacii na prethodnite strani...

:toe:Mnogu nerealizirani dramski i filmski reziseri pisuvaat na kajgana.
Da se cudi covek.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Golema tragedija...
Ne se ni trudev da gi citam razno-raznite insinuacii na prethodnite strani...

:toe:Mnogu nerealizirani dramski i filmski reziseri pisuvaat na kajgana.
Da se cudi covek.
Ќути можело да биде уште пострашно кога ќе споредиме дека со 4-5 кила експлозив на пазар во Ирак или Пакистан гинат дупло повеќе народ,ова би можело да се рачуна како колатерална штета.:toe:

P

Princ

Гостин
Не знам кој рече дека 2500 леки се 300 евра ама знам дека тогаш за него реков "неписмен, пушти го".
Зарем и ти ABC?
2500 леки се нешто помалку од 20 евра ( извор )

Monday, March 17, 2008
2,500 Albanian Lek = 20.49268 Euro

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не знам кој рече дека 2500 леки се 300 евра ама знам дека тогаш за него реков "неписмен, пушти го".
Зарем и ти ABC?
2500 леки се нешто помалку од 20 евра ( извор )

Monday, March 17, 2008
2,500 Albanian Lek = 20.49268 Euro
Така беше објавено вчера во некои медиуми,ебаго.

P

Princ

Гостин
Така беше објавено вчера во некои медиуми,ебаго.
А ти си толку неписмен и игнорантен за и откако неколку души пред тебе напишаа дека 2500 леки не се 300 евра ти сепак да не го провериш изворот туку ја продолжи лагата натаму бидејќи те мрзеше на google.com да побараш "curency converter"?

со најпаметен ум па после да праат вака: нели иста крв беа?

Имаше еден коментар таму:
Just to inform you that exactly in this church hundreds of albanian women were raped by serbian paramilitary forces that used the church as their private base.
:)

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Можна е и саботажа?

Државниот обвинител на Албанија Ина Рама изјави дека истражните органи не ја исклучуваат можноста експлозијата во магацинот во Гердец крај Тирана, да е криминален акт, соопшти албанската агенција АТА. "Формиран е истражен тим од обвинители, полицијаци и експерти кои ќе ја истражуваат трагедијата и ќе работат на сите претпоставки", изјави Ина Рама на прес-конференција во Тирана.
Бројот на жртвите се искачи на 11 загинати, а деветмина се водат за исчезнати. Зголемен е и бројот само на ранетите кој се искачи на 296 лица. Се уште не се знае за судбината на 121 работник, половината од нив жени, кои се наоѓале во магацинот во критичниот момент, а биле ангажирани за деминирање, транспорт и чистење. За исчезнати се сметаат и најмалку десет други лица, меѓу нив и деца. Албанската Влада издвои 20 милиони долари, за санирање на штетите од несреќата што се случи во саботата во селото Грдец, во близина на Тирана.

Дали само Вечер и Шпиц го обајвија ова или стварно се спомнува нешто слично ?

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Можна е и саботажа?

Државниот обвинител на Албанија Ина Рама изјави дека истражните органи не ја исклучуваат можноста експлозијата во магацинот во Гердец крај Тирана, да е криминален акт, соопшти албанската агенција АТА. "Формиран е истражен тим од обвинители, полицијаци и експерти кои ќе ја истражуваат трагедијата и ќе работат на сите претпоставки", изјави Ина Рама на прес-конференција во Тирана.
Бројот на жртвите се искачи на 11 загинати, а деветмина се водат за исчезнати. Зголемен е и бројот само на ранетите кој се искачи на 296 лица. Се уште не се знае за судбината на 121 работник, половината од нив жени, кои се наоѓале во магацинот во критичниот момент, а биле ангажирани за деминирање, транспорт и чистење. За исчезнати се сметаат и најмалку десет други лица, меѓу нив и деца. Албанската Влада издвои 20 милиони долари, за санирање на штетите од несреќата што се случи во саботата во селото Грдец, во близина на Тирана.

Дали само Вечер и Шпиц го обајвија ова или стварно се спомнува нешто слично ?
ова е ептен интересно добро е да се зема во Предвид и друга опција али не може со сигурност тоа да се тврди се додека не се дојде до финална конклузија.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
.....skoro e sigurno deka e sabotaza ...The Slavs did it! sto bi kazal eden :)..slusam po kuloari...uste edno 20-30 fitilja se postaveni , a ke se palat kako ke im dojde vreme :)...dodeka ne ja ispeglaat Albanija..pa da stane zitnica na cela Evropa....aj dosta zaebancija...nevnimanieto ,nestrucnosta, drcnosta za para na odgovornite...kompletniot amaterizam i toatalnata improvizacija...KATAKTERISTIKA NA SITE NAOKOLU tesko moze da pomine kako sabotaza ...osven niz usite na i onaka zombiraniot narod... :)

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
.....skoro e sigurno deka e sabotaza ...The Slavs did it! sto bi kazal eden :)..slusam po kuloari...uste edno 20-30 fitilja se postaveni , a ke se palat kako ke im dojde vreme :)...dodeka ne ja ispeglaat Albanija..pa da stane zitnica na cela Evropa....aj dosta zaebancija...nevnimanieto ,nestrucnosta, drcnosta za para na odgovornite...kompletniot amaterizam i toatalnata improvizacija...KATAKTERISTIKA NA SITE NAOKOLU tesko moze da pomine kako sabotaza ...osven niz usite na i onaka zombiraniot narod... :)
hmmmmmmm......

Сите причини што ги спомна се доста реални и логични но Никогаш не вели никогаш.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Тројца уапсени.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Тројца уапсени.
Ништо,пушеле на работно место.:)
Инаку зошто никој не може да даде валидно објаснување зошто детонацијата се слушнала толку далеку и зошто секојдневно не обавестуваат за моменталната радијација во поедини региони низ Македонија.?Печуркана беше интересна но истовремено и трагична за гледање а никој не сака да каже дека и сиромашниот ураниум има слични особини при експлозија,валда не знаеле Албанциве уште пред 50-60 години за него.Бомбите збогатени со осиромашен ураниум имаат голема разорно-продорна моќ,силна детонација и помало радиоактивно зрачење од нормална нуклеарна бомба,ама кој да му верува на АБЦ,нели?:wink:

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Инаку зошто никој не може да даде валидно објаснување зошто детонацијата се слушнала толку далеку и зошто секојдневно не обавестуваат за моменталната радијација во поедини региони низ Македонија.?Печуркана беше интересна но истовремено и трагична за гледање а никој не сака да каже дека и сиромашниот ураниум има слични особини при експлозија,валда не знаеле Албанциве уште пред 50-60 години за него.Бомбите збогатени со осиромашен ураниум имаат голема разорно-продорна моќ,силна детонација и помало радиоактивно зрачење од нормална нуклеарна бомба,ама кој да му верува на АБЦ,нели?:wink:
мислам не си ја виел Експлозијата ако бесе Радиоактивна Бомба или Експлозив мислам Знаес како тоа оди има 3 Заци и крева Прашина.

нема никакви дилеми дека било НУклеарно.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32

papagal :)

shto e so uapsenite? po koj osnov uapseni?

Kajgana Shop

На врв Bottom