Eве ги предавниците, се јавија!

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
eeeeee golemi patrioti vaka ne se gradi Makedonia!

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
@enhallon
:pusk::pusk::pusk::pusk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

МИСТИЧЕН БАНИРАЈ МЕ ПРЕД ДА ПОЧНАМ ДА „КАКАМ„

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
eeeeee golemi patrioti vaka ne se gradi Makedonia!

Македонија е одамна изградена како таква, а вака само се ЧУВА !

Ти не си Македонец, ако не и мислиш добро на земјава и на Македонците кажи одма и од тебе да се решиме.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
@enhallon
:pusk::pusk::pusk::pusk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

МИСТИЧЕН БАНИРАЈ МЕ ПРЕД ДА ПОЧНАМ ДА „КАКАМ„
ete na primer ti ne mu trebas na drzavata tebe te civilizira samo puskata,dzabe trosis kisllorod, a naredna godina Grujo na denot na drvoto ne treba da trosi drvo i za tebe.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Енхалон...извини на речник, ама не кењај со провокации на тема кај што не ти е местото.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
ah be misticen si znam jas kade mi e mestoto ama ajde jbg

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
„Денеска Груевски сакаше само да информира и не бараше поддршка, ниту бараше сугестија или критика. Сметам дека тоа не е доволно и очекувам дека до понеделник ќе имаме лидерска средба на која што ќе кажеме и наши позиции, на кои што можеби и Владата ќе излезе со формален став, бидејќи колку што знам Министерството за надворешни работи брифираше за став, меѓутоа јас не чув дека таков став постои во Владата, ниту сум чула дека Владата вчера на седницата донела одлука, ниту сум слушнала дека таа одлука ја усогласиле на пример Премиерот и Претседателот“, вели Шеќеринска.
Сосема е доволно. Знак на мудрост од страна на Груевски. Кога се работи за национално предавство, колку подалеку од кормилото ја држиш Шеќеринска, толку подобро.

Нека му остане на душа на него самиот.

Член од
6 март 2005
Мислења
772
Поени од реакции
5
Знак на мудрост од страна на Груевски. Кога се работи за национално предавство
Јас па никако да ја видам таа мудрост на Груевски. Ај да сочекаме да дојде самитот па да ја видиме мудроста на дело. Може ќе изненади во последен момент.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Треба малку да се подзачисти форумов.
п.с. Етнички

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Dobro be onoj BUcko uste da kazese deka treba drzaven udar da se napravi vo denesnata izjava za utrinski.

Aman.

Сега, кога Владата го нема легитимитетот, товарот на одговорноста да падне на претседателот на државата и на парламентот. Очекувам дека идната недела, конечно, ќе имаме информација пред Собранието, како и предлог што парламентот ќе биде подготвен да го искористи и да ја одигра својата историска улога. Веќе го заговарам ова во парламентот и, за среќа, наоѓам на поддршка и кај своите сопартијци и кај многу други пратеници. Тоа ме наведува на заклучокот дека во парламентот се создава едно силно мнозинство кое е подготвено да формира, условно речено, една НАТО-коалиција за во последен момент да ја искористиме оваа историска шанса. Мислам дека и за Груевски ќе беше многу полесно ако побараше и парламентот да биде вклучен во расправата за последните предлози на Нимиц. Уште повеќе што за дел од нив, како што е Република Македонија (Скопје), своевремено имало сериозна расправа во Собранието. Почнав да ги проучувам тие стенограми - над стотина страници материјал, што е реално наследство на овие неискусни пратеници.

Boldiranoto me naveduva da pomislam deka e ova obid za maksimalno razvodnuvanje na odgovornosta.

NARODEEEE SLUCIIII SEEEE veke ednas vo Makedonija!

P.S. I Bucko plasi so federalizacija, kako ostanatite ugledni albanski intelektualci:

Напротив, сметам дека стана јасно оти компромисот што ќе треба да се направи идната недела нема стопроцентно да ги задоволи ниту Грците ниту Македонците. Ако Македонија не добие покана за НАТО, треба да бидеме подготвени дека ќе се вратиме во 2001 година. Не за да војуваме со Албанците, туку на преговарачка маса ќе се вратат барањата за дводомен парламент и за тивка федерализација на Македонија.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Не ми е јасно само од кај си го дава легитимитетот и одговорноста на неговите, си блада и фантазира како мало детенце.

Нашол на поддршка кај неговите сопартијци...па нормално, иста партија се, бескичмењаци кои поддржуваат се што ќе каже. И тоа било среќната околност според него? Треба да најде поддршка кај народот, не кај партиски куропушачи.

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Да не спомне човек предавници,нозе се испокршија да се види кој е погласен.Ние одсекогаш највише сме си пателе од змии внатре.Секоја втора народна е со кодоши и шпиуни.Жално е што секогаш се наоѓа по некој безмозочник да ги следи.

N

n/a

Гостин
Mene celava ovaa rabota mi stoi na varijanta sto sam mozes da si napravis (naskodis),trista budali ne mozat.
Posto dovolno dobro se znae koj e koj i sto e sto na politickata scena vo Makedonija,neka da gi zamolam ednas barem...ama samo ednas i toa sdsm-ovcite da bidat konstruktivni koga se drzavni interesi vo prasanje.
I neka kjutat...kako opozicija bi trebalo da se raduvaat sto posle toa ke dobijat predvremeni izbori.I namesto da se picat sega koi se i sto se...da potvrdat na izbori.
Do togas:
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]МОЛБА ДО МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЧАРИ[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ќутете до 4 април[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Спонзорите на Македонија очекуваат македонскиот државен врв да се однесува рационално, да го продолжи преговарачкиот процес со Грција и да го обнови политичкиот дијалог во земјата и апелираат да не се со[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Пријателските земји - членки на НАТО кои цврсто застанаа зад кандидатурата на Македонија за влез во Алијансата ги молат македонските политичари да ќутат до четврти април кога завршува Самитот во Букурешт ако искрено сакаат Македонија да добие покана за влез во НАТО.
Спонзорите на Македонија сега очекуваат македонскиот државен врв да се однесува рационално и да го продолжи преговарачкиот процес со Грција и да го обнови политичкиот дијалог во земјата. Затоа и апелираат дека сега не е време за ситни политички поени со нервозни изјави, туку за мудро молчење и фокусирано работење за влез во НАТО.
Пораките се упатуваат поради разногласието на македонскиот државен врв и песимизмот кој го шири владата на Груевски дека Грција сигурно ќе стави вето.
Земјите од НАТО, кои најмногу се залагаат Македонија да влезе во Алијансата, стравуваат дека Атина може да користи други средства за да го оправда евентуалното вето, повеќе пати повторуваат дипломатски извори. Според нив, актуелната владина криза може да биде добро оправдание за грчката влада за евентуалното вето. Тие се плашат дека Грција може да го искористи неисполнувањето на Мајскиот договор за да го попречи влезот на Македонија во НАТО. Приказната е: "Еве ги, немаат политички дијалог, не им се средени меѓуетничките односи, нема албански партнер во Владата и институциите - не се зрели за НАТО".
За разлика од песимизмот во изјавите на македонските политичари, во Грција се молчи за последната рудна преговори во Виена. Беше објавено само дека потесниот кабинет на премиерот Караманлис бил брифиран од министерката Дора Бакојани и дека таа по средбата повторила дека Грција има јасни непроменети позиции .
"Преговарачките напори се интензивираат во преостанатите 15 дена пред Самитот на НАТО во Букурешт. Ставовите на Грција се познати дома, но што е поважно, се познати и во странство", изјави Бакојани.
Македонската Влада пак брифираше дека последниот предлог на Нимиц не го смета за разумна рамка за продолжување на преговорите. Тие сметаат дека предложените имиња Република Горна Македонија, Нова Република Македонија и Република Македонија - Скопје биле прогрчки и сите три предлози досега биле отфрлени од една од страните.
Владини извори завчера брифираа дека и да не добиеме покана за НАТО не би било ништо страшно оти Македонија има капацитет и ресурси да продолжи понатаму. Сега државата има многу поголеми ресурси и подобра позиција, велат во Владата, но сепак не објаснија конкретно што ќе се прави. Дури беше потсетено дека од 1993 до 1995 година имавме ембарго од Грција и економски санкции кон Србија, а Македонија сепак опстанала.
Правото на вето кое Грција сега го злоупотребува како вето за изборот на решение за името, се оценува како уценувачко и класична злоупотреба на нивното членство во НАТО, велат во Владата.
[/FONT]

Kajgana Shop

На врв Bottom