Dobro be onoj BUcko uste da kazese deka treba drzaven udar da se napravi vo denesnata izjava za utrinski.
Aman.
Сега, кога Владата го нема легитимитетот, товарот на одговорноста да падне на претседателот на државата и на парламентот. Очекувам дека идната недела, конечно, ќе имаме информација пред Собранието, како и предлог што парламентот ќе биде подготвен да го искористи и да ја одигра својата историска улога. Веќе го заговарам ова во парламентот и, за среќа, наоѓам на поддршка и кај своите сопартијци и кај многу други пратеници. Тоа ме наведува на заклучокот дека во парламентот се создава едно силно мнозинство кое е подготвено да формира, условно речено, една НАТО-коалиција за во последен момент да ја искористиме оваа историска шанса. Мислам дека и за Груевски ќе беше многу полесно ако побараше и парламентот да биде вклучен во расправата за последните предлози на Нимиц. Уште повеќе што за дел од нив, како што е Република Македонија (Скопје), своевремено имало сериозна расправа во Собранието. Почнав да ги проучувам тие стенограми - над стотина страници материјал, што е реално наследство на овие неискусни пратеници.
Boldiranoto me naveduva da pomislam deka e ova obid za maksimalno razvodnuvanje na odgovornosta.
NARODEEEE SLUCIIII SEEEE veke ednas vo Makedonija!
P.S. I Bucko plasi so federalizacija, kako ostanatite ugledni albanski intelektualci:
Напротив, сметам дека стана јасно оти компромисот што ќе треба да се направи идната недела нема стопроцентно да ги задоволи ниту Грците ниту Македонците. Ако Македонија не добие покана за НАТО, треба да бидеме подготвени дека ќе се вратиме во 2001 година. Не за да војуваме со Албанците, туку на преговарачка маса ќе се вратат барањата за дводомен парламент и за тивка федерализација на Македонија.