Широка владина коалиција за влез на Македонија во НАТО

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
епа Сердар те молам кажи ми кога бевме во подобра ситуација те молам???не сметај на последниве 17 години кога сите проблеми беа под тепих туркани.....

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
А има и индиции дека ова е договорено меѓу Грујо и Тачи. Ако е така тогаш овие двајца ја играат најдобрата политичка игра која било кога била изиграна на Балканов, а и пошироко со што буквално ќе го издриблаат целиот свет!
Да елаборирам:
- Еден од главните (наши) аргументи против грчкото вето за влезот во НАТО е стабилноста во регионот и Македонија,
- “Криза“ во владината коалиција е последно што и треба на Македонија, а и регионот,
- Одеднаш ДПА излегува со некакво ултимативно барање, поточно листа од барања и најавува излез од владата,
- Сите од “меѓународната“ одеднаш заборавија на “проблемот“ со името и се сконцентрираа кон овој “дестабилизирачки“ проблем во Македонија,
- Цел притисок се пренасочува кон Грција (како што претпоставувам ќе видиме во следниве недели), а Македонија е буквално бутната во НАТО
- Запаметете драги мои ДПА не ни помисли да излезе од влада во 2001, па не гледам зашто би го сторила истото и сега.
Е сега, дали е сево ова само мое wishfull thinking, или по нашки “гладна кокошка просо сонува“, живи били па видели шо викаат српчињата. Ако не... ќе се тепаме еби му мајката. Јас сум спремен! И тоа многу!
Помислив дека се работи за некоја намештајка...ама ти детално си ја разработил :) ... Како да излезе војводата од влада кога сите црни бизниси во западна Македонија одат преку него ... па со самото учество во власта си го контролира типот сопствениот напредок и сопствената благосостојба...

Фала богу, се јави здрав човек на темава...............
Кај си бе ти друже порано да ме браниш, да ја ослободиме Македонија од мазохисти..........федерација,војна,широка и тесна коалиција....бог да чува............
Се согласувам дека премногу црни сценарја кројат кајганџииве... но донекаде се и во право ... (кога еднаш ќе се изгориш од млеко и од матеница ќе бегаш)

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
mozam da kazam deka mene licno mnogu ubo mi beshe megju 1973ta i 1980ta.

a i megju 1985ta i 1990 ne beshe loso.

a od krajot na 1990ta si eba majkata ubajnata.. eden kratok period nekogas posle osamostojuvanjeto beshe prekrasno da se bide drzavjanin i gragjanin na Makedonija. (znaci, da se ima pasos, i da se zivee tamu)

megjutoa, ke se najde nekoj trol toa pogresno da go protolkuva...

ali nejse, ti prasa, i po kratko razmisluvanje, mislam deka MENE LICNO toa mi bea najubavite godini do sega :)

Се согласувам дека премногу црни сценарја кројат кајганџииве... но донекаде се и во право ... (кога еднаш ќе се изгориш од млеко и од матеница ќе бегаш)
ne bese mleko, krv beshe.

se izgorevme na krv...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Гарфилде едно прашање до тебе:
-Зошто твоите ставови се поклопуваат со тие на ДУИ и опозицијата, конкретно за широката коалиција?

ВМРО-ДПМНЕ јасно стави на знаење дека ако некој треба да одлучува за името тоа ќе биде народот на референдум. А и Тачи рече важен е процесот(ЕУ,Нато) а не техниката (вид коалиција).
Каде виде дека се поклопуваат??

Техника, точно, ама зошто сега и вака. Тоа прашувам јас? Зошто вака и сега?

Може Светко е прав, може не е, ама зошто не сосем поинаку и помудро, а не пишман Кисинџеровски манипулации.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
А има и втора опција. Ако се сеќавате рада шеќерлемска не дочека ни 24 часа да му се посере на договорениот консензус околу името. При таква констелација јасно е дека ни Грујо ни Тачи не сакаат да бидат предавниците кои ќе прифатат некое ново сложено име за државава, па двајцата ја смислуваат оваа игра со цел дегените од СДС да ги бутнат западњацине у влада и да го споделат срамот од едно такво национално велепредавство. Во секој случај повторувам одлична игра на Грујо и Тачи. Наебуваат СДС и ДУИ, а и сите ние бидејќи ќе прифатат ново име.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
А има и втора опција. Ако се сеќавате рада шеќерлемска не дочека ни 24 часа да му се посере на договорениот консензус околу името. При таква констелација јасно е дека ни Грујо ни Тачи не сакаат да бидат предавниците кои ќе прифатат некое ново сложено име за државава, па двајцата ја смислуваат оваа игра со цел дегените од СДС да ги бутнат западњацине у влада и да го споделат срамот од едно такво национално велепредавство. Во секој случај повторувам одлична игра на Грујо и Тачи. Наебуваат СДС и ДУИ, а и сите ние бидејќи ќе прифатат ново име.
Муабетов го направи како да речиш играат фудбал Конго - Камерун, јас навивам за Камерун.

Амен бе луѓе! За Македонија станува збор!

Време е да се слуша народот, а народот го кажа својот збор.

Тој што ќе направи одбратно е предавник!
Тој што ќе избега од одговорност е пи*ка.

Вистински херој е тој што ќе застани зад зборот на својот народ!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Na kolkumina od "analiticarive" i "resavacite na problemi" ......za "dzelatite" da ne zboruvame...DUPE IM E NA PLOTNA VO MAKEDONIJA ????

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Na kolkumina od "analiticarive" i "resavacite na problemi" ......za "dzelatite" da ne zboruvame...DUPE IM E NA PLOTNA VO MAKEDONIJA ????
На вечином...Затоа пре ќе си спашаваат дупе него држава

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Ситуацијава е незгодна во најмала рака.Ми мириса на меѓународно исценирано срање.
Ама има излез.
Само тој излез бара од сите партиски војничиња да се откажат од своите партиски книжулиња.
По Уставот , мандатот ке има право да го добие оној кој ке има повеке од половина (61) пратеници.
Вмро и Сдсм заено сигурно имаат повеке од 70 пратеници.СЕГА ГО СОГЛЕДАВТЕ решението?прашање е дали Евроатланците ке дозволат таков состав.
ама и да не дозволат , до тоа нема да дојде бидејки нашиве квазиполитичари ке се изедат кој да биде главен во таа влада.
ВЛАДА НА НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО , така е наречен тој тип на позиционерство.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Za zal.

Море Светко, еден муабет и одна нова опција.

Ајде сега да размислиме што ако не е играта по мерка на Кисинџер и начијн како да бидеме насила упикани во НАТО со побезболна комбинаторика околу името.

Што ако се случи широка коалиција и се споедли вината за промена на името, во која сите чисти и гнасни, а народот ебан?
Што ако добиеме покана за НАТО, а при тоа се договориме да смениме име?

Поканата се ратификува, а додека се ратификува и потоа, ние самите признаваме (со промената на името) дека сме племе кое нема историја понова од 1944 година, а плус, се довршуваат и исполнуваат барањата на албанците, кои се граничат со федерализација на македонија на два еднакви ентитета?

По де факто ако не и де јуре федерализацијата на Македонија доаѓа до the will of the people, каде се мнозинство, преку долгорочно бркање на ионака малиот број останати македонци (православни и муслимани) во Западна македонија, до идејата за "самоопределување до отцепување"?

П.С. Светковиде, сеа ќе ти пратам мејлот да се посмееш.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
1) На терористите сега не им одговараат судири заради сеуште кревката ситуација со Косово.

2) Било која одлука за промена на име да се потпише и од кого и да се потпише не е валидна додека не се верификува во парламент со мнозинство пратеници.

Значи народот ќе има прилика да излезе на улица и да спречи одлуката воопшто да дојде до гласање во парламент.

Проблемот го гледам единствено ако се се чува во тајност и јавноста да дознае дури откако гласањето во парламент е завршено.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Каде виде дека се поклопуваат??

Техника, точно, ама зошто сега и вака. Тоа прашувам јас? Зошто вака и сега?

Може Светко е прав, може не е, ама зошто не сосем поинаку и помудро, а не пишман Кисинџеровски манипулации.
Јас не можам да се изначудам на мазохизмот на македонскиот народ....
Само да се кука и коби........

ОООооооо туго , широка коалиција..................
ооооооооо туго , предавство ................
Ооооооооо туго ,федерализација ........

Па чекајте бе луѓе, мислители ли ви со своја глава?
Одвај го убедија Ахмети да припари до Скопје, да влезе в парламент колку ги беше наполнил гаќите..........
Па и војна да биде, што сте се исплашиле, сте заборавиле кој е тој што се криеше по подруми и го снема од улиците ........

п.с. Следниот најмал конфликт на Балканот ќе прерасне во Балканска војна. Мешаницата ја чекаат и Србите да влезат во северно косово и Бугарите да го заштитат „својот„ народ, кој за разлика од 2001 е далеку поброен......

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
п.с. Следниот најмал конфликт на Балканот ќе прерасне во Балканска војна. Мешаницата ја чекаат и Србите да влезат во северно косово и Бугарите да го заштитат „својот„ народ, кој за разлика од 2001 е далеку поброен......

некој тука ја утнал демографијата на Балканот?

Зарем е ТОЛКУ тешко да се претпостави болдираното погоре?

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Абе каква широка коалиција, кој што садел тоа и ќе бере.

Значи дојде крај на лагата, не помагаат платените реклами по весниците ширум свет, па сега да се дели одговорност.
СРАМОТА :kesa:

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4

Stvarno dobar ti e postov, ovdeka gledam deka site se krivi pa duri i premierot na Kongo, samo govedoto Taci koe kida kao picka i Grujo koj neznae so da prai, ne se krivi.
Tek sega mislam deka referendumot e prava stvar zasto poveke vo ovie politicari, mislam od sekerka do Gvujo i od Ali do Taci nemam nikakva doverba.
Rabotava selo gori, a Taci poprskuva so benzin.

Kajgana Shop

На врв Bottom