Широка владина коалиција за влез на Македонија во НАТО

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Чекајте, зашто федерализација????
Затоа што ова језиво потсеќа на шемата од 2001-ва, со таа разлика што ако сега се повтори,ќе се сече се до крај, т.е го ебавме ежот.

*fun fact of the day: Уште една тура "историски"+одлучувачки денови за Македонија:zid:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Бубе, пишав во другиот топик, ќе видиме шо ќе донеси утрото.

Деструктивна енергија не сеам, само научив од грешката во 2001ва...

Пацифиста сум, и то најголем, дури некој не ми гибни државата, не фаќам оружје ;)

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
А има и индиции дека ова е договорено меѓу Грујо и Тачи. Ако е така тогаш овие двајца ја играат најдобрата политичка игра која било кога била изиграна на Балканов, а и пошироко со што буквално ќе го издриблаат целиот свет!
Да елаборирам:
- Еден од главните (наши) аргументи против грчкото вето за влезот во НАТО е стабилноста во регионот и Македонија,
- “Криза“ во владината коалиција е последно што и треба на Македонија, а и регионот,
- Одеднаш ДПА излегува со некакво ултимативно барање, поточно листа од барања и најавува излез од владата,
- Сите од “меѓународната“ одеднаш заборавија на “проблемот“ со името и се сконцентрираа кон овој “дестабилизирачки“ проблем во Македонија,
- Цел притисок се пренасочува кон Грција (како што претпоставувам ќе видиме во следниве недели), а Македонија е буквално бутната во НАТО
- Запаметете драги мои ДПА не ни помисли да излезе од влада во 2001, па не гледам зашто би го сторила истото и сега.
Е сега, дали е сево ова само мое wishfull thinking, или по нашки “гладна кокошка просо сонува“, живи били па видели шо викаат српчињата. Ако не... ќе се тепаме еби му мајката. Јас сум спремен! И тоа многу!

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
а зошто СДСМ би влегла во коалиција во една ваква устрана ситуација??? полесно би им било само да ја одбегнат одговорноста...

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Каква е оваа ситуација ? Кооперативните Албанци од ДПА начекаа бош ситуација за лечење на фрустрации ? Овде нешто смрди !!!
Според мене, повторувам според мене или ќе се направи широка коалиција за делење на одговорноста за веќе скоро извесното менување на името ( како и за рамковниот договор), колку да нема „предавници„ или сме сигурни за приемот во НАТО и целта е само да се распишат предвремени парламентарни избори...И трета варијанта на која најмалку сакам да и верувам е.... реприза на 2001 год. или ако повеќе љубите т.н. второ полувреме...:toe:

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Второ полувреме не знам колку ќе им одговара на ватерполистите.

P

Princ

Гостин
Нема албанци кои сакаат да се борат, или кои имаат претензии кон спојување на оваа држава со онаа. Траст ми.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
princ, posle mnogu vreme, aj trust tu albanian.

znajs oti?

ti trastuvam deka SEGA ne vi odgovara konflikt :)

a ke trastovam mnogu poke ko kje si gi uapsite barem tie koi se odgovorni za nekolku zlodela koi gi napravija nad Makedoncite.

taka se gradi megjusebna doverba, a ne so stavanje sopki :=)

@ Zevsus: hehe, rekov, gi slushnav ednas zenite na ceshma, pomudro bilo utroto od vecerata.

Aj da vidime sho ke donesi utreto :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Aj ja odam na kafe, ne ja biva rabotava ovde.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Широка коалиција?! Што е ова? Па ние не сме више волку глупи, ко што бевме. Нема широка коалиција, се знае ако паѓа владата се иде на нови избори ко у секоја нормалана земја. Еве пример у Србија, падна владата и нормално премиерот Коштуница, кој инаку е близок со радикалите иако има пратеници за нова влада со радикалите тој повикува на нови избори. Нигде у свет нема кога ќе падне влада па да правиме сега широки коалиции. Ја незнам што им е на нашиве политичари.

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
што па толку сите овие црни сценарија.....нека ми каже некој кога во последниве векови биле во подобра положба од онаа што сега е???

P

Princ

Гостин
Ќе ги уапсам, чекај само лисиците од жена ми да ги соберам од трета фиока-лево (знаеш како е, си играме гуд коп-бед коп некогаш, за сексуална стимулација). Има полиција за тоа, нема албанците што да ги апсат албанците. Евентуална комбинација која проаѓа би била "МВР ги апси криминалците" ама тоа е башка муабет.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
А има и индиции дека ова е договорено меѓу Грујо и Тачи. Ако е така тогаш овие двајца ја играат најдобрата политичка игра која било кога била изиграна на Балканов, а и пошироко со што буквално ќе го издриблаат целиот свет!
Да елаборирам:
- Еден од главните (наши) аргументи против грчкото вето за влезот во НАТО е стабилноста во регионот и Македонија,
- “Криза“ во владината коалиција е последно што и треба на Македонија, а и регионот,
- Одеднаш ДПА излегува со некакво ултимативно барање, поточно листа од барања и најавува излез од владата,
- Сите од “меѓународната“ одеднаш заборавија на “проблемот“ со името и се сконцентрираа кон овој “дестабилизирачки“ проблем во Македонија,
- Цел притисок се пренасочува кон Грција (како што претпоставувам ќе видиме во следниве недели), а Македонија е буквално бутната во НАТО
- Запаметете драги мои ДПА не ни помисли да излезе од влада во 2001, па не гледам зашто би го сторила истото и сега.
Е сега, дали е сево ова само мое wishfull thinking, или по нашки “гладна кокошка просо сонува“, живи били па видели шо викаат српчињата. Ако не... ќе се тепаме еби му мајката. Јас сум спремен! И тоа многу!
Фала богу, се јави здрав човек на темава...............
Кај си бе ти друже порано да ме браниш, да ја ослободиме Македонија од мазохисти..........федерација,војна,широка и тесна коалиција....бог да чува............

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
@ princ: da ne ja rasipime temata...

ima Makedonski Albanci vo policijata, tie neka gi uapsat , da ne bidi deka nie vrsime teror vrz kutrite teroristi :)

togas navistina ke vi vervam :)

@klosar: sade ubajni, od site strani...

@Svetko: a kjarot na Tachi(vsha) od takva igra?

znajs deka nekoi lugje nisto ne prat bez kjar ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom