Помислив дека се работи за некоја намештајка...ама ти детално си ја разработил ... Како да излезе војводата од влада кога сите црни бизниси во западна Македонија одат преку него ... па со самото учество во власта си го контролира типот сопствениот напредок и сопствената благосостојба...А има и индиции дека ова е договорено меѓу Грујо и Тачи. Ако е така тогаш овие двајца ја играат најдобрата политичка игра која било кога била изиграна на Балканов, а и пошироко со што буквално ќе го издриблаат целиот свет!
Да елаборирам:
- Еден од главните (наши) аргументи против грчкото вето за влезот во НАТО е стабилноста во регионот и Македонија,
- “Криза“ во владината коалиција е последно што и треба на Македонија, а и регионот,
- Одеднаш ДПА излегува со некакво ултимативно барање, поточно листа од барања и најавува излез од владата,
- Сите од “меѓународната“ одеднаш заборавија на “проблемот“ со името и се сконцентрираа кон овој “дестабилизирачки“ проблем во Македонија,
- Цел притисок се пренасочува кон Грција (како што претпоставувам ќе видиме во следниве недели), а Македонија е буквално бутната во НАТО
- Запаметете драги мои ДПА не ни помисли да излезе од влада во 2001, па не гледам зашто би го сторила истото и сега.
Е сега, дали е сево ова само мое wishfull thinking, или по нашки “гладна кокошка просо сонува“, живи били па видели шо викаат српчињата. Ако не... ќе се тепаме еби му мајката. Јас сум спремен! И тоа многу!
Се согласувам дека премногу црни сценарја кројат кајганџииве... но донекаде се и во право ... (кога еднаш ќе се изгориш од млеко и од матеница ќе бегаш)Фала богу, се јави здрав човек на темава...............
Кај си бе ти друже порано да ме браниш, да ја ослободиме Македонија од мазохисти..........федерација,војна,широка и тесна коалиција....бог да чува............
ne bese mleko, krv beshe.Се согласувам дека премногу црни сценарја кројат кајганџииве... но донекаде се и во право ... (кога еднаш ќе се изгориш од млеко и од матеница ќе бегаш)
Каде виде дека се поклопуваат??Гарфилде едно прашање до тебе:
-Зошто твоите ставови се поклопуваат со тие на ДУИ и опозицијата, конкретно за широката коалиција?
ВМРО-ДПМНЕ јасно стави на знаење дека ако некој треба да одлучува за името тоа ќе биде народот на референдум. А и Тачи рече важен е процесот(ЕУ,Нато) а не техниката (вид коалиција).
Муабетов го направи како да речиш играат фудбал Конго - Камерун, јас навивам за Камерун.А има и втора опција. Ако се сеќавате рада шеќерлемска не дочека ни 24 часа да му се посере на договорениот консензус околу името. При таква констелација јасно е дека ни Грујо ни Тачи не сакаат да бидат предавниците кои ќе прифатат некое ново сложено име за државава, па двајцата ја смислуваат оваа игра со цел дегените од СДС да ги бутнат западњацине у влада и да го споделат срамот од едно такво национално велепредавство. Во секој случај повторувам одлична игра на Грујо и Тачи. Наебуваат СДС и ДУИ, а и сите ние бидејќи ќе прифатат ново име.
На вечином...Затоа пре ќе си спашаваат дупе него државаNa kolkumina od "analiticarive" i "resavacite na problemi" ......za "dzelatite" da ne zboruvame...DUPE IM E NA PLOTNA VO MAKEDONIJA ????
Јас не можам да се изначудам на мазохизмот на македонскиот народ....Каде виде дека се поклопуваат??
Техника, точно, ама зошто сега и вака. Тоа прашувам јас? Зошто вака и сега?
Може Светко е прав, може не е, ама зошто не сосем поинаку и помудро, а не пишман Кисинџеровски манипулации.
п.с. Следниот најмал конфликт на Балканот ќе прерасне во Балканска војна. Мешаницата ја чекаат и Србите да влезат во северно косово и Бугарите да го заштитат „својот„ народ, кој за разлика од 2001 е далеку поброен......
А има и втора опција. Ако се сеќавате рада шеќерлемска не дочека ни 24 часа да му се посере на договорениот консензус околу името. При таква констелација јасно е дека ни Грујо ни Тачи не сакаат да бидат предавниците кои ќе прифатат некое ново сложено име за државава, па двајцата ја смислуваат оваа игра со цел дегените од СДС да ги бутнат западњацине у влада и да го споделат срамот од едно такво национално велепредавство. Во секој случај повторувам одлична игра на Грујо и Тачи. Наебуваат СДС и ДУИ, а и сите ние бидејќи ќе прифатат ново име.