Поздрави од Пиринот

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Славјански слушај сега добро....

ме повикаа во станица, ми дадоа бланко лист и ме тераа три пати да се поклонам и да викам за мајка блгарија за мајка блгарија и да го потпишам бланко, се заканија дека ке ме ликвидираат, мене и моите синови...КОЈ ТЕ ПЛАКА..СКОПЈЕ? ОД КАДЕ ДОАГААТ ПАРИТЕ??? колку сте мамето ваше македонско....

ова ти е тазе муабет од пред нецела недела, со македонец од Пиринско...

Makedonski,ovoj manier mi e dobro poznat od youtube.com.Dojdi tamu i vidi profilot BGMAKEDONKA ,broj kolku pati mi kazuvaa urospija srpska,platen agent na Belgrad.Ne mi e bilo lesno da ubeduvam naste nacionalisti deka Makedoncite vo Pirinot poseben koren i poteklo imat.Tamu sme nekolku profila koi redovno ne napagat i psuvat.
Ne mogat da povervat deka nekoj ke brani makedonska kauza a vo BG e roden i izrasten.Ne samo na Karakacanov ,mislam tie se ljuge ot specialnite sluzbi.
Niv ne im e gajle za vaste ljuge kolku za Pirinsko da ne se otcepi.Mislam ,znaete toa e pricina da ne se priznae OMo
I tamu kazav i pak ke povtoram ne sum ot nikoja partija vo BG.
Toa ne e prasanje na partii,toa e prasanje na samoopredeluvanje.

Тогаш треба да заборавите за братja во Пирина-99,9% не са на този став.
А зашто заборавихте сите тези 1,5 милиона дошли от Егеjска и Вардарска Македониja во внатрешността на БГ?

Некои забораваат. Некои не забораваат дека во Бугарија има околу 2000000 граѓани кои потекнуваат од Вардарска и Егејска Македонија. Тоа треба да ни биде мост на соработка и зближување. Кога можат Германија и Франција да соработуваат во современа Европа, зошто тоа да не го правиме ние.

Некои забораваат. Некои не забораваат дека во Бугарија има околу 2000000 граѓани кои потекнуваат од Вардарска и Егејска Македонија. Тоа треба да ни биде мост на соработка и зближување. Кога можат Германија и Франција да соработуваат во современа Европа, зошто тоа да не го правиме ние.
Па прашам и jaз това.

Шо сеа луди ќе се правиме овдека, никој не знае ништо ?!!?

Ај бе какви лицемери сте сите... смешка сте !!

Шо сеа луди ќе се правиме овдека, никој не знае ништо ?!!?

Ај бе какви лицемери сте сите... смешка сте !!
Нема ништо лицемерно,това е факт.Во Бг идат бежанци повеке отколкото сега е цела МК со албанците.И ти това наричаш лицемерно?
Един дел от нив во Пирин,други во Тракиja.

Здраво. Привет от петрико.

Нема ништо лицемерно,това е факт.Во Бг идат бежанци повеке отколкото сега е цела МК со албанците.И ти това наричаш лицемерно?
Един дел от нив во Пирин,други во Тракиja.
Abe ajde koj muabeti, bosanskite hrvati i srbi se pogolemi hrvati i srbi od onie sto ziveat vo hrvatska i srbija i pogolemi nacionalisti.
A nasite egejci i pirinci ubavo mue da bidat najgolemi grkomani i bugarofili.
Ako ne si gi barat samite pravata nemozi nikoj drug.

Па да ги барат да видите колко много са - 5 000 от 7,5 милиона држава. На фона на 2 милиона кои са дошли от Вардарско и Егеjско.
Зашто не дирите другите?Зашто не мислите за нив?

TMPO, kakви права брате? Ти ми викаш дека аз немам права во пиринско? Ајде бе, ела ми на гости да видиш.
ФМИ, оди во Равда и Поморие, на Црно море да видиш колко македонци има. Сееки втори во Б'лгарија има вр'зка с МК. Еве сега и жена ми има врзка со МК

Треба да се прави разлика од македонците , и тие кои се со македонско потекло а потатарени , и сега се слепи и работат не уништување на македонскиот јазик и култура , на фалсификување на нашата историја. Присутни се меѓу нас овде , и по сите македонски форуми , ги гледате на темите со кои би се дружеле со нас , или киснат на вакви теми убедувајки не дека сме бугари , или дека се поголеми македонци од нас. Стана тренд во комшии сите да сакаат да бидат македонци .А од тие силни бројки на „македонци„ во Бугарија ,од тие стотици илјади и милиони , како не видовме ни 100 души да излезат и да кажат НЕ на негаторската политика која ја водат политичарите , или на солидарната „воздржаност„ со грчките цигани во Букурешт.Затоа „браќа и сестри„ македонци , ако бевте тоа што се декларирате ,не дремете по форуми раскажувајки ги приказните на Накуровкачанов , Првопедеранов , циганската мечка Божо и слични на нив , него просто бидете македонци таму каде што сте, а овде дојдете да ни кажете колку пати и на кого сте му покажале среден прст во руската дркотина татарија.

Треба да се прави разлика од македонците , и тие кои се со македонско потекло а потатарени , и сега се слепи и работат не уништување на македонскиот јазик и култура , на фалсификување на нашата историја. Присутни се меѓу нас овде , и по сите македонски форуми , ги гледате на темите со кои би се дружеле со нас , или киснат на вакви теми убедувајки не дека сме бугари , или дека се поголеми македонци од нас. Стана тренд во комшии сите да сакаат да бидат македонци .А од тие силни бројки на „македонци„ во Бугарија ,од тие стотици илјади и милиони , како не видовме ни 100 души да излезат и да кажат НЕ на негаторската политика која ја водат политичарите , или на солидарната „воздржаност„ со грчките цигани во Букурешт.Затоа „браќа и сестри„ македонци , ако бевте тоа што се декларирате ,не дремете по форуми раскажувајки ги приказните на Накуровкачанов , Првопедеранов , циганската мечка Божо и слични на нив , него просто бидете македонци таму каде што сте, а овде дојдете да ни кажете колку пати и на кого сте му покажале среден прст во руската дркотина татарија.
Исатат таа Русиja и истата таа татариja коja и помогна да ви има сега.:wink:

На коњите им се става нешто на очите за да гледаат само право , со ваков глупав став и логика според која можеш да си ја ебеш мајката , а она да го роди татко ти , не можеш да разговараш ни во хиподром , со коњи.

Не ФМИ никогаш не помогнале да не им , единствено што знам е дека направиле да не нема, и не е ова кон тебе или бугарскиот односно рускиот народ, но е кон бугарската и руската политика во минатото која делумно се провлекува и ден денес.
Иди не пример во русија, и кажи им дека си бугар или србин одма ќе ти се насмеат, кажи им дека си македонец, нема ни да знаат што е тоа што е доволен доказ за државната доктрина која се гледа преку образовниот систем кој не ги научил руите дека и македонците се исто толку важен и рамноправен народ со мајчин јазик кој припаѓа на словенската група јазици.

Ние бре постојано отвараме прашања за кои немаме ниту сила ниту кадар да ги решиме.

кој се тие прашања ЖИТИ СЕ...тоа што сум Македонец ако е отворање на прашање не е мој проблем....можеби твој

Да се бориме против тие кои сакаат да направат непријатели помеѓу Македонците и Бугарите.

знаеш кој се тие..ОФИЦИЈАЛНА СОФИЈА АТИНА БЕЛГРАД И ТИРАНА..КАКО КЕ СЕ БОРИШ СО НАТРТЕН ГЗ???

Нека да не забраване какво се случи со Босна,след отцепване,Словениja,Хрватска,заборавихте?
Прва БГ призна МК,одби преговорите между Ср,Гр и Бг за делене на МК след което помоли една от великите сили - Русиja да ви признае и това стана точно во Софиja по молба на Желев до Елцин.Бг пренасочи сума армиja и држеше србиja далече от мислата да посака воjна во МК.
Еве за това велам дека треба знаете шо е направила Русиja за вас.Това е првата светска сила коja ви призна и ни Срби,ни Грци можеха да имат териториални претензии ком вас.Това направи Русиja.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom