Bratot
Стоик и Машкртник!
Грешиш Славјански. Тие болести ниту изумреа ниту некој имун станал.
Демнат во секој момент, и ти го слабеат имунитет постепено.
Демнат во секој момент, и ти го слабеат имунитет постепено.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оди прашај го Каракачанов дали мисли дека тоа време помина..Прашај го Божо, Царот...сите прашај ги....И 1912 ни беа пријатели,ама на крајот брцнаа ноже во грбов наш, чија рана е како рак-рана..Боли...Тоа никогаш не се заборава болести на новородено дете, но сепак се болести..Оди прашај го Шешељко кога се силеше со калашите пред Прохор Пчински, кога во Босна изјавуваше дека ќе не покорел за три дена, кога Јован туѓата мантија слободно се шета на наша територија, и вика дека МПЦ не постоела..Тоа е за осуда..Славјански, искрено ќе те прашам...Доколку еве Владиката Петар појди во Белград, и се залага за нова Црква, инаку непочитувајќи ја СПЦ, размисли како ќе заврши?Умреа тие времиња, тоа беа болести на новородено дете.
Ги поминаа и Бугарија и Србија.
Да, има радикални структури сеуште, но Македонецот успеа дел да сочува од сопственото ткиво.
Сега се потребни обратни процеси, обединување како Македонци, Бугари, Срби, Црногорци итн.
Инаку повторно не чека некое 500 годишно ропство.
Умреа тие времиња, тоа беа болести на новородено дете.
Ги поминаа и Бугарија и Србија.
Да, има радикални структури сеуште, но Македонецот успеа дел да сочува од сопственото ткиво.
Сега се потребни обратни процеси, обединување како Македонци, Бугари, Срби, Црногорци итн.
Инаку повторно не чека некое 500 годишно ропство.
Пиринка, јас ве сакам како и да се казвате зошто сте од родот наш.
АБЦ ако пола Македонија во 19 и 20 век е преселена во Бугарија, ако таму слободно се пее и игра македонско оро и песна, ако јазикот и писмо ни се толку слични и ако ги манеме тие што ни сеат раздор, зошто да не се доближиме ?
Ако од доближувањето тебе ти е страв дека ќе останеш труден тогаш тоа е несигурност во себе.
Едно да ви е јасно, од нас држава не бива ако не излеземе на море.
Ќе метеме по граници.
Зарем Франција и Грција имаат повеќе допирни точки што така убо си се доближија ?
Што сакаш кажувај но наша крв тече во многу денешни Бугари.
Еве како би одело доближувањето на пример.
Македонија и Бугарија наследници на македонско-тракиската цивилизација.
copyright 2008
Мора против тоа да се бориме, мора да покажеме поинаков начин на однесување.Ние се обичните Бугари сме многу блиски.
Prvo nie gi gledavme kako prijateli..Posle tie ni zarija 1912ta godina noz vo grb..I sto treba sega?Da odam i da molam da mi prostat mene?More obratnoto treba da se desi..A ako gi vodat luge kako Karakacanov, Siderov, Bozo i Slavi daleku ke stigneme vo megusebnata sorabotka i megurazbiranje...Да се бориме против тие кои сакаат да направат непријатели помеѓу Македонците и Бугарите.
Зш од тоа непријателство ние губиме.
Повторно брат против брата ќе оди а крвта е измешана со нив, ви кажав дека пола и повеќе Бугари се со потекло од Македонија.
Тогаш треба да заборавите за братja во Пирина-99,9% не са на този став.Ако е брат ми против Македонија и против мене, со радост би му го одземал животот.. а имам брат инаку, знам како би било.