Кои се петте најбогати бизнисмени во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата asterix_m
  • Време на започнување Време на започнување
Овие луѓево што се овде се најголемите олигарси во Македонија. Листава е составена за олигарсите а не за бизнисмените.

И искрено, кога ќе ја погледнеш сликата, имаш впечаток дека на целата треба место имиња да пишува само СДСМ.така?

Затоа што горе-доле сите овие олигарси се поврзани со таа партија, почнувајки од првиот кој беше и министер во една нивна влада.

И секако можеби се наоѓаат на листава но најголемиот дел од нив се почетниците на бизнис-криминалот во Македонија, учесниците во криминалната приватизација на фирмите, и дел од луѓето кои се виновни за стечајците кои сега “дремат“ во парк.

И убаво што им текнало на Глобус да ги напише, нели знаеме дека Глобус е про-опозициски весник, а овие се главните спонзори на опозицијата, па редно е добијат малку реклама. нели?

Свето Пивара ако не е олигарх во Македонија не знам кој е..Човекот можеби има изедначено влијание со Штерјо Наков, но и да нема сепак има огромно влијание, и мислам дека ако не прв,во едно од првите 3 места треба да е..Ама и во весниците има политика,така да сметам дека и не е многу реална табелава!:smir:

Imam eden drugar kaniongija, patuva po svetov, i vo eden muabet so eden stranec na edno pristaniste, mislam deka vo Anglija, doznal deka ustvari tipot raboti na tanker koj bil vo sopstvenost na eden makedonec po prezime Gusterov, i ne samo eden tanker nego nekolku.
Sega ne e oficijalna informacija, ali zasto pa da ne i se veruva, covekot ima tankeri za prenos na nafta

Neznam za tankerite na Gusterov...,no sto e tolku neobicno Makedonci da teraat golem biznis vo svet???? Se nadevam deka ne smetate deka sme genetski nesposobni za takvo nesto... :)
Mozeme da diskutirame za lokalni referentcinja za kupuvanje burek , koi na volseben nacin se zbogatija..unistuvajki ja makedonskata ekonomija.....no kolku znam Gusterov parite ne gi napravil vo MKD....ili gresam ????

Kompleks brat, kompleks, koi nie a ne znaeme pari da prakme, izgleda treba site goltari da bideme, im se pruzila prilika i debelo ja iskoristile, se nasle vo vistinsko vreme na vistinsko mesto.

Amdi Bajram e najbogat be :))

А Љубчо? Или не го пишуваат веќе за у Македонија.

Imam eden drugar kaniongija, patuva po svetov, i vo eden muabet so eden stranec na edno pristaniste, mislam deka vo Anglija, doznal deka ustvari tipot raboti na tanker koj bil vo sopstvenost na eden makedonec po prezime Gusterov, i ne samo eden tanker nego nekolku.
Sega ne e oficijalna informacija, ali zasto pa da ne i se veruva, covekot ima tankeri za prenos na nafta

И јас сум слушнал за слични такви случки, ама ги класифицирав како шпекулации..Ама сега гледам дека и можи да не се...:toe:

Листа со реалноста си нема врска

Парите носат пари а од овие на листат никој не глуп да стагнира
Каде е Бранко неговата жена Трифун, “Екс“ газдата на пивара Скопје кој е сооственик и на Тиквеш , не ме заебвајте во овие бројки ни мали деца нема да поверуват

Овие луѓево што се овде се најголемите олигарси во Македонија. Листава е составена за олигарсите а не за бизнисмените.

И искрено, кога ќе ја погледнеш сликата, имаш впечаток дека на целата треба место имиња да пишува само СДСМ.така?

Затоа што горе-доле сите овие олигарси се поврзани со таа партија, почнувајки од првиот кој беше и министер во една нивна влада.

И секако можеби се наоѓаат на листава но најголемиот дел од нив се почетниците на бизнис-криминалот во Македонија, учесниците во криминалната приватизација на фирмите, и дел од луѓето кои се виновни за стечајците кои сега “дремат“ во парк.

И убаво што им текнало на Глобус да ги напише, нели знаеме дека Глобус е про-опозициски весник, а овие се главните спонзори на опозицијата, па редно е добијат малку реклама. нели?
A more deca...listava e pravena po br.akcii x cena.Posto sega se padnati...racunajte x 3-4-5...ili kupete i vie...pa imajte x 3-4-5.
Inaku fali Sveto,valjda ne znaele kakva e delbata vo m6...fali Straso...Trifun razbira se.
Kaj Zivko ima greska...delot od sestra mu.
Od privatnite Tinex,Panovski...
Za Vmrovcite,go nema Samardzioski.

Inaku tolku e silata na MK...kakov ukim,takvi direktori...

minco jordanov
risto gusterov
sveto janevski
danco suturkovski
dimitar buzlevski

Минчо не е влав...Шокантно:nesvest:

Готово. Станавме факана Колумбија.

A more deca...listava e pravena po br.akcii x cena.Posto sega se padnati...racunajte x 3-4-5...ili kupete i vie...pa imajte x 3-4-5.
Inaku fali Sveto,valjda ne znaele kakva e delbata vo m6...fali Straso...Trifun razbira se.
Kaj Zivko ima greska...delot od sestra mu.
Od privatnite Tinex,Panovski...
Za Vmrovcite,go nema Samardzioski.

Inaku tolku e silata na MK...kakov ukim,takvi direktori...

Информиран сум за силта на Македонија дека е многу поголема од извори кој ја следеле ситуацијата уште пред распадот на Ју и по распадот .
Во Македонија има многу нелегални пари
според мене XXX личности од Струмица не се попаметни од овие Волци на списокот едниот има бизнис во Флорида ( Најмали даноци во САД ) случајно не отишол поради крокодилите таму
А овие податоци мож се однесуваат само на акциите во МК бидејки не верувам дека во Македонија има способен новинар што ќе дојде до приближно вистинските бројки

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom