zemi sobim i so garancijata sekoja vtora nedela na servis ke si ides a koga ke ti pomine garancijata ke si davas pari kako da se vozis so busСо таа опрема нов ќе земеш во Собим за тие пари плус гаранција ќе имаш.
Ајде да се тркаме :smir:ја мојот го сервисирав пред неколку недели 1700 се остаам ама 1000 надворесните гуми ми вредеа. и сеа мие ко нов
Јас 9 години го имам и ништо не му еzemi sobim i so garancijata sekoja vtora nedela na servis ke si ides a koga ke ti pomine garancijata ke si davas pari kako da se vozis so bus
Prodavam zadna glavina velotec i zaden zapcanik shimano megarange. koj e zainteresiran ako ima takvi neka me kontaktira i neka ponudi cena
Ајде да се тркаме :smir:
ауу ме бендисува формата на рамот, за тие пари е одличен би го зел но со тек на време би ја променил само вилушката мада не и мораМи го украдоа точакот пред некој ден. Врзан со дебел ланец, катанец и сајла со брава. Што им прават? Ги препродаваат ли деловите или пак оди точакот во некоја топилница?
Нејсе, треба да купам друг, меѓутоа во моментов не ми се даваат огромни пари. Е сега... ми налета еден Schwinn точак, 3 години стар, наводно редовно сервисиран, а ми го нудат за 120 евра.
Рамот не му е алуминиумски, туку хром-молибден.
Слика има подолу од точакот. Вреди ли да се дадат тие пари?
Еве што има инфо за него: 21 брзина, има екстра лесна брзина, шалтери simano , vibrake косници (tectro), рамката му е hrom molibden, вилушка top gun. Бандажи speedstar дупли.
тоа не е точак бре, парче железо еСо таа опрема нов ќе земеш во Собим за тие пари плус гаранција ќе имаш.
Oва што го зборуваш нема врска. Само треба правилно да го одржуваш. Со другар ми последните 4-5 години се утепавме возејќи цело лето по 3-4000 км годишно. Инаку тој има купено Собим од 2004 година и освен гуми, сајли неколку шпици и пакни за диск ништо нема сменето ни менувач ни осовина ни ланец ни пренос. BTW со него има поминато 20,000 км, а тоа за велосипед е бајаги ...zemi sobim i so garancijata sekoja vtora nedela na servis ke si ides a koga ke ti pomine garancijata ke si davas pari kako da se vozis so bus
Prodavam zadna glavina velotec i zaden zapcanik shimano megarange. koj e zainteresiran ako ima takvi neka me kontaktira i neka ponudi cena
Рамот е изведен без врска, масивен и не е алуминиумски. Како што можам да приметам менувачот е Torney т.е. најосновниот од 2-300 ден . Вилушката напред како и да ја нема дали има од' 3-4 цм.ауу ме бендисува формата на рамот, за тие пари е одличен би го зел но со тек на време би ја променил само вилушката мада не и мора
кај рамот ме бендисува што може да се симне многу ниско седиштето, вилушката најверојатно е 8цм или 5 а tourney и не е толку лошо(ама сепак е лошо ене го кај мене се заебав јас зедов таква)Oва што го зборуваш нема врска. Само треба правилно да го одржуваш. Со другар ми последните 4-5 години се утепавме возејќи цело лето по 3-4000 км годишно. Инаку тој има купено Собим од 2004 година и освен гуми, сајли неколку шпици и пакни за диск ништо нема сменето ни менувач ни осовина ни ланец ни пренос. BTW со него има поминато 20,000 км, а тоа за велосипед е бајаги ...
За тие пари ... би размислил дали е за фрлање
Рамот е изведен без врска, масивен и не е алуминиумски. Како што можам да приметам менувачот е Torney т.е. најосновниот од 2-300 ден . Вилушката напред како и да ја нема дали има од' 3-4 цм.
Очигеледно е дека не знаеш како работи Собим. Собим НИШТО не произведува! Значи само склопува велосипеди со веќе купени делови. И тоа што го произведува вреди онолку што го плаќаш. За 3000 денари каков НОВ велосипед под гаранција сакаш? Во Собим може да се најде 21-брзинец, со алуминиумска рамка, преден амортизер, Torney менувачи и бандаж со дупол профил т.е. истото што го има горинот велоспиед за иста цена НА НОВО со бесплатен сервис. Мислиш дека на еден ПРОСЕЧЕН човек кој вози 2 пати месечно му треба нов Скот од 2000 евра ?sobimot ima eden aluminiumski ram sta da ti pricam a nazalost ni torney ne stava nego nekoe no name "shimano", a viluskite pa posebna prikazna. daj ne zaebavaj
Torney-от го прават и со пластични наместо железен запчаник таков не ми влева многу доверба (оној мал црвен запчаник долу на слика). Инаку за правилно и полесно возење без да ги оптеретуваш колената седиштето и треба да е високо поставено. Поточно висината на ногата мерена од внатрешна страна помножена со 0.855 да е еднаква на растојанието од седиштето до осовината на средниот пренос.кај рамот ме бендисува што може да се симне многу ниско седиштето, вилушката најверојатно е 8цм или 5 а tourney и не е толку лошо(ама сепак е лошо ене го кај мене се заебав јас зедов таква)
ne mu treba normalno ama 80% od sobimot e gjubre so cest na isklucoci i jas znam lugje sto im se imaat strasno dobro pogodeni. inaku ne samo tourney nego i drugite menuvaci se so plasticni zapcanici ako ne si znaelОчигеледно е дека не знаеш како работи Собим. Собим НИШТО не произведува! Значи само склопува велосипеди со веќе купени делови. И тоа што го произведува вреди онолку што го плаќаш. За 3000 денари каков НОВ велосипед под гаранција сакаш? Во Собим може да се најде 21-брзинец, со алуминиумска рамка, преден амортизер, Torney менувачи и бандаж со дупол профил т.е. истото што го има горинот велоспиед за иста цена НА НОВО со бесплатен сервис. Мислиш дека на еден ПРОСЕЧЕН човек кој вози 2 пати месечно му треба нов Скот од 2000 евра ?
Torney-от го прават и со пластични наместо железен запчаник таков не ми влева многу доверба (оној мал црвен запчаник долу на слика). Инаку за правилно и полесно возење без да ги оптеретуваш колената седиштето и треба да е високо поставено. Поточно висината на ногата мерена од внатрешна страна помножена со 0.855 да е еднаква на растојанието од седиштето до осовината на средниот пренос.