Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
@Sajsigа

Acera задниот менувач е 1000денари без разлика на годината:helou:

@Mac)) Доколку велосипедот не ти го прджува стандардот 1" нема да можеш да ја стваис. Треба да бидеш посреќен ако имаш 1" 1/8 на твојот велосипед

@Scout Zoom ''амортизерите'' не се отвараат туку само се возат. После недела дена возење се претвораат во фиксни:nesvest:

@Mac)) Доколку велосипедот не ти го прджува стандардот 1" нема да можеш да ја стваис. Треба да бидеш посреќен ако имаш 1" 1/8 на твојот велосипед

@Scout Zoom ''амортизерите'' не се отвараат туку само се возат. После недела дена возење се претвораат во фиксни:nesvest:

Не сфатив мене што сакаш да ми кажеш...

Ама за Zoom дека за недела дена станувале фиксни, еве слободно дојди и види го мојот точак, заедно ќе провериме после 2 и пол години како сеуште работи.
Или па јас го имам единствениот Zoom што е квалитетен? :)

абе брат.. треба да возиш асален амортизер па да споредиш со твојот.. и ја мислев дека мојот првиот работи топ , ама кога ја земав тората онака.. WOW останав.. веруј ми , амортизер со ход од 2-3 сантима ти е џабе ... исто како да го немаш..

[MkD]Scout;2638522 напиша:
ја што го имам Sramot Sx e 50 еура па никому нишо:D

Не те сватив ?

[MkD]Scout;2638785 напиша:
абе брат.. треба да возиш асален амортизер па да споредиш со твојот.. и ја мислев дека мојот првиот работи топ , ама кога ја земав тората онака.. WOW останав.. веруј ми , амортизер со ход од 2-3 сантима ти е џабе ... исто како да го немаш..

Јас имам ZOOM, веќе 3 месеци и работи како и првиот ден, инаку сум имал и уште еден ZOOM, RST i Rock Shox. Rock Shox е подобар ама кога ќе се споредат цените :uvo: Поефтин е амортизер за Мерцедес.

Не те сватив ?

Јас имам ZOOM, веќе 3 месеци и работи како и првиот ден, инаку сум имал и уште еден ZOOM, RST i Rock Shox. Rock Shox е подобар ама кога ќе се споредат цените :uvo: Поефтин е амортизер за Мерцедес.

па мојот заден мењач е 3000 денари.. а ти прашуваше за разлка во цена и кој е од кој поскап:D онака само се надоврзав на муабетот..
имав зоом и воопшто не сум задоволен од него , морав на недела две да му ставам уљенце да го подмачкувам , и не работеше како што треба..

Леее болен сум по јаки велосипеди...Знам да возам, али неам на што...Имам еден, турска работа со 2 диска и го платив 120 евра :)
Сеа чекам да продадам нешто нива или евентуално куќата па да купам некоја машина од 600-700 евра, да ме види Господ :)

хехе , епа друже продавај и купуј:D:D со среќа!

Jas baram amortizer od 90 mm do 120 bilo koja marka ako ima nekoj neka pisi CENA I MARKATa

Само да ти напоменам дека се разликува ефективно амортизирање од она на лист што го даваат. Пример амортизер од 90mm амортизира 60-70 :smir:

[MkD]Scout;2638785 напиша:

Види, јас те сфаќам дека мојов е амортизер од 900 денари.
И дека е тиње према Rock Shock.

Ама зборевме за друго, за тоа дека после недела станувале фиксни.

Мене ме интересира дали навистина му се случило тоа на некој, или само збориме од рака? :)

Плус, имам и друг точак без предни, разлика меѓу мојот и тој - има.
А сигурно меѓу Zoom и Rock Shock има, колку и да е голема, ама сепак Zoom не се сложувам дека се ставени како шминка.

Мене ова ми изгледа како "пуштен муабет" од тие кои и никогаш не пробале Zoom и базираат тврдења само зашто е ефтино, а вие само го ширите :)

хехе , брат , ја возев зум виљушка на стариот бајк , и воопшто не сум задоволен од неа , и горе све што кажав ми е од искуство..
рок шокс и зум не ги споредувам пошо огромна разлика во класи се..

јас имам ZOOM и еве 7 години работи дури и подобро од нов и никогаш не е отворен.
подмачкуван е само од онаа дупката во внатрешниот дел на амортизерот што е. за овој амортизер се работи а воедно еве го и мојот бајк
dsc00011g.jpg

се извинувам за лошиот квалитет

Јес, конечно некој да е задоволен од Zoom како мене.
Истиот амортизер го имаме, за тие пари е одличен :)

Може и да покренеме кампања за SajSiga - Не ми е срам што возам SRAM. ^-^

хахаха.. ни мене не ми е срам што возам Sram :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom