Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
и ја ке зиам DART 1... ама нова... а стара има еден другар за 100 ке ти ја дае... само ртеба даа се видам со него...

RAM HT 1 DISK 28.000 denari bez DISK 24.000 denari pozz.A koj ima polovni DART 1 za 1000 denari ? kazi odmaa i daj msn ili broj od toj sto ima

MKD SCOUT PISi KOLKU PARI AMORTIZERITE ovie so se 140 mm :D pozz

Mислам дека неможеш тек така да ставиш 140мм, се пореметува целата геометрија на велосипедот :toe:

MKD SCOUT pisi kolku pari se RTS sto gi prodavas odma i MSN daj mi da te addnam SAJSIGA pa na primer jas ko ke gi stavam ke gi pustam 90 mm nema da vozam 140 mm taka ne se poremetuva ?

Еден е амортизерот , стариот мој РСТ , 1000че го давам , пошо ми седи чисто онака дома , а супер е.. тестиран е екстремно и супер работи. (75мм е да нема забуни). блекбој , никола , пишете ми пп па ќе се договориме за амортизерот.
btw. за цените слободно тркнете до Пробајк и ќе ги видите од прва рака.. ама сите се над 12 - 13 илјади денари.

А тоа дека се пореметува геометријата .. се пореметува , одма се менува и стилот на возење. зависи и од геометријата на рамот. ако е поспуштен како мојот на пример тогаш е во ред , само повисоко ќе дојде , а ако ставиш веќе повеќе од 140мм , тогаш е премногу.

znaci samo po cena da gleam, kolku poskap bolji taka??? ok, da znam. Pa nekoj od 30 000 toas.

Инаку не е до парите , нормално ако платиш повеќе ќе добиеш повеќе и подобро. но сепак , ако тебе ти треба точак за до школо/факс и за возење рекреативно на стаза , докај 15000 денари можеш да најдеш супер точаче.. збориме со околу 5-15 саати возење неделно и редовни сервиси на околу месец два(штелувања и подмачкувања)..
А ако сакаш повеќе да возиш и повеќе да го трошиш точакот , тогаш не размислувај за точак испод 23-25 илјади денари (секако дека и на овој ќе му требаат редовни сервиси , но помал е ризикот од откажување на некој дел и помалку се јавува потреба од штелување на брзини , кочници и бандажи)

MN E MAL 75 i mojot e tolku baram po golem od 90 mm najmalku do 120 mm ne mi odgovara 75

епа братче најевтиниот со толку ход е тора 289 околу 13000 денари.
(Не сум сигурен за моделот и цената не ме фаќај за збор)

Ama polovno zborame ili ROCK SHOX DART 1,2,3 !!!!!

kako prvo nee tolku pari 13.000 den !!!! i jas baram rock shox dart polovni

Епа кај нас да ти кажам право нема никаков избор на делови а ни конкуренција. Во Бугарија или Србија има милион продавници со супер понуда и цени
Еве пример оваа вилушка е 900 денари во Србија. Се мислам ако имаат некоја продавница во близина на нашата граница да им идам во шопинг :pos2:

Леле па кај нас беше 850 денари. Поефтини сме :helou:

Тогаш на вашиот сајт ги нема 90% од тоа што продавате. Само оние скапи :)

Епа кај нас да ти кажам право нема никаков избор на делови а ни конкуренција. Во Бугарија или Србија има милион продавници со супер понуда и цени
Еве пример оваа вилушка е 900 денари во Србија. Се мислам ако имаат некоја продавница во близина на нашата граница да им идам во шопинг :pos2:

Топ виљушка, моја е :)

ej bas denes se vozev so velosiped...:vozbud:

Може некој да ми објасни како тоа има различни Shimano Acera менувачи. Се разликуваат по година на моделот или што е финта?

Пример Shimano Acera од 10 евра

И овој што го имам јас Shimano Acera е дупло, 20 евра

ја што го имам Sramot Sx e 50 еура па никому нишо:D
иначе вториов е понов модел , одма на прв поглед се глеа.

Топ виљушка, моја е :)

Тапаа еее.. или ќе ја отвараш 2 пати месечно да ја подмачкуваш или ќе возиш исто како со фиксна.

Ama polovno zborame ili ROCK SHOX DART 1,2,3 !!!!!

kako prvo nee tolku pari 13.000 den !!!! i jas baram rock shox dart polovni

Братче , кој земал Дарт .. Не го менува и господ да се симне.. се знае што е добро:D

[MkD]Scout;2638522 напиша:
Тапаа еее.. или ќе ја отвараш 2 пати месечно да ја подмачкуваш или ќе возиш исто како со фиксна.

Како јас 2 и пол години не сум ја отворил и пак работат, јесда до пола :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom