Општи вело муабети, прашања, совети

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
рамот ти е HT 1 од најновиве или... и кажи колку го зема... и да не знаеш случајно колку е rock shox dart 1????? ова за $h@doW m@n прашањево...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
RAM HT1 - 4500 ден
RAM HT3 - 5500 ден
RAM HT2 - 6500 ден

Тошо Малерот

Фудбалер
Член од
12 април 2009
Мислења
79
Поени од реакции
3
Убав велосипед [MkD]Scout :)

Иначе јас обожавам да возам велосипед, сега ми е расипан нешто али нема за долго време :vozbud:

Порано ко мал по цели денови сум возел велосипед на село, од каде и имам неколку модрици и гребнатинки останати на велосипедот.Тогаш имав пони за кои сметам дека се поиздржливи од сегашните брзинци.

Сега имам Брзинец и откога го купив поминаа 2-3 месеци и се расипа. А исто така и другари ми кажувале дека и нивните се за никаде..:toe:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Траеа Поните зошто беа челични и прости по конструкција немаше многу што да се расипе. А денес ако купуваш шкарт роба нормално дека ќе се расипе. Меѓутоа ако се испружиш за нешто поквалитетно, немора ништо прескапо тогаш ќе трае. Еве мојот велосипед фала богу досега ништо немам променето за овие 2 месеца поминав 600км. На претходниот освен потрошни материјали (пакни, сајли, шпици, пар гуми и една педала) ништо не сменив за 10000км ама беше Италијански. И ден денеска супер работи само треба преносот да се стегне :toe:

С

Спенсер

Гостин
дсо оглед шо задното апаретче ме зезаше,искривено е,ново треба да стаам и после дооолга пауза посвторно на кеј...
Какво апаратче ?
она бе позади доле што е...позади кај зведзите што е...
Веројатно мислиш на задниот менувач
да де...5 поста ни треба да се разбереме...:pos2::pos2: него кај има појако/подобро некое???и колку пари е? после ке стаам слика од мојот бајк...

ете го мојот бицикл:vozbud::vozbud: лоша е позадината али нема везе нели??:pos2::vozbud: шише ново ке си купам следнава недела, при рипање ми паѓа ова и лоша боја е...задно апаратче треба да сменам..и то...сега за сега...стајте слики и од важите бицикли:salut:

Член од
17 ноември 2008
Мислења
346
Поени од реакции
15
ROCK SHOX DART 1 = 4200
ROCK SHOX DART 2 = 5000
ROCK SHOX DART 3 = Turnkey = 7200
ROCK SHOX DART 3 = Poplock = 6200
ROCK SHOX TORA 302 = 12.500 :toe: :salut:

Член од
17 ноември 2008
Мислења
346
Поени од реакции
15
sajSiGa pa sgurno za zadniot menuva4 :D sto drugo bi bilo kaj dzvezdite nazad ? ::pos2:

Jas ti prepora4uvam SRAM 3.0 = 800 DENARI za tebe e super

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
ova SRAM 3.0 menjacov bolje e od shimano tourney? ili tuka se nekade?
drugo me interesira ovie shifterive gore sto se imam onakvi glupavi na vrtenje sakam onie sto se ko na sekvencija kolku pari se i koja marka? nazad iam 7 brzini

Член од
17 ноември 2008
Мислења
346
Поени од реакции
15
SRAM 3.0 se podobri od tourney posto e SRAM :D a mislis za V-BRAKE kolku se ???

Tie se okolu 800,900 denari zavisi kade vo koj grad :D so 7 a so 8 se poskapi mislam pozz

Da so se mehanizmot :salut:

Se sto ve interesira mozete daja posetite Bitolskata strana :D http://extremebikebitola.com/index.php?catid=2&blogid=1 mozi da si pora4ate pozz :drk:

A mozis i da vidis razlika SRAM vs SHIMANO :D:D :pos2:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
A mozis i da vidis razlika SRAM vs SHIMANO :D:D :pos2:
Уф, ова Шиманово тресе како стара баба :)

Јас кога купував пред 2 години воопшто не бев упатен ( а сега сум 5% повеќе упатен, али ај) и дечкото ми кажуваше како SRAM се иднината и се доста подобри, башка и добив совети од другари, па се одлучив "на времето" да земам.
3.0ката е и доста подобро заштитена од Шиманото, какво "рокање" од земја сум и удрил и "скоро" ништо не и е (освен што ги изместив брзините).

Само некако приметувам каснење во менувањето, кога ќе сменам брзина после секунда-две менува назад...не знам дали до мене е (не ми текнува лани како менуваше) или навистина нешто се "сјебало".

едит - инаку за дисковите, не сум пробал ама сум слушал муабети од луѓе кои ги почитувам, па затоа мислев да инвестирам...иако до сега не сум почуствувал потреба, бидејќи не терам Downhill и слично. Само, затоа и прашав, ако тие од 50 евра не ги бива, ништо за сега.
Бидејќи 100 евра сеуште немам за да инвестирам во нив, ќе си почекам.

Инаку Скаут, дај да возиме некогаш адреналински низ град, одличен филинг е.
Мене лоша навика ми е што го возам констант во 18-24, па секогаш гледам да не кочам...бидејќи тешко е да се тргне после,хах :)

Член од
17 ноември 2008
Мислења
346
Поени од реакции
15
Abe ima hydauli4ni diskovi 203 mm rotor samo disk 2700 :D podobri od mehani4kite :D A sajSiGa mozi da stigne vo kumanovo :D:D :salut:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
za ova shimanovo ne da si u pravo ja go osekjam vaka kako ripa i bash se cudev kako moze tolku da go primetuvam i sea koa vidov se mi e jasno:)
a mislev za ovie trigger shifters a koa gleam cenava izglea ke pocekam

ej dali КОМПЛЕТ ШИФТЕРИ СО РАЧКИ ЗА КОЧНИЦА ЗА 7 БРЗИНИ - 1300денари ova e nesto takvo?

Kajgana Shop

На врв Bottom