statusQuO
Модератор
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 13.038
- Поени од реакции
- 7.617
Значи само христијаните ќе одат во рајот?текст
Вау. Тесен избор.
едит: MIKI1 ти ли си?
Значи само христијаните ќе одат во рајот?текст
Апсолутно!Од што си спасена?
А јас ќе горам ли во пеколот бидејќи сум атеист? :nesum:
Апсолутно!
хахаха, сигурноАпсолутно!
Твојот бог може да ти суди само тебе, не на останатите.Кој не верува не оди. Независно од тоа што мислите. Бог така пресуди.
Само православните христијани,Католиците ќе горат во вечна,Протестантите....уффф...не им бегаат казаните со катран...Значи само христијаните ќе одат во рајот?
Вау. Тесен избор.
едит: MIKI1 ти ли си?
Во мојата земја не постои ни бог ни исус.Бог Исус им суди на сите на неговата Земја.
а Бог има поседовен лист дека е негова земјата???Бог Исус им суди на сите на неговата Земја.
Извини ама грешка си за Будистите немаат тие рај/пекол си се реинкарнираат тие овде на земјатаСамо православните христијани,Католиците ќе горат во вечна,Протестантите....уффф...не им бегаат казаните со катран...
Сатанистите имаат врски со менаџментот на пеколот и таму ќе служат како чиновници...
Сиките ќе се обезбедување...Будистите и дефинитвно го наебале таму...само да не им падне сапунот...
Абе кој ги прашува нив дали имале рај или пекол,тие се незнабшошци и како такви не го прифатиле спасението исусово,со што автоматски без жалби и апелации одат - кај казаните...а Бог има поседовен лист дека е негова земјата???
еве да речиме дека сум атеист и цел живот да го поминам по законите на Бог без свесно да се придржувам до нив. Значи не верувам во Бог не сум ја прочитал Библијата ама ете се што пишува таму ми идело некако природно да го правам. И ќе одам во рајот? Јас повеќе би преферирал во пеколот некако се навикнав на него не сакам да ми недостига...
--- надополнето ---
Извини ама грешка си за Будистите немаат тие рај/пекол си се реинкарнираат тие овде на земјата
Не е прашањето до мене, но...имаш два можни одговори. Од твој аспект и од аспект на оној кој верува. Од твој аспект претпоставувам како атеист што велиш бог не постои, пекол, рај не постојат па према тоа нема дилеми. Од аспект на верник, Бог ќе ти суди, но не би требало да очекуваш рај (не моеш да правиш се што треба најмалку според прозбите и законите, понизноста према бога и почитта,башка и обредите, а да не си дел од верата -не сите верници тоа го постигнуваат)...но затоа шти си неверник, ќе немаш гајле.а Бог има поседовен лист дека е негова земјата???
еве да речиме дека сум атеист и цел живот да го поминам по законите на Бог без свесно да се придржувам до нив. Значи не верувам во Бог не сум ја прочитал Библијата ама ете се што пишува таму ми идело некако природно да го правам. И ќе одам во рајот? Јас повеќе би преферирал во пеколот некако се навикнав на него не сакам да ми недостига...
Ух, фала ти сега ми олесни.Не е прашањето до мене, но...имаш два можни одговори. Од твој аспект и од аспект на оној кој верува. Од твој аспект претпоставувам како атеист што велиш бог не постои, пекол, рај не постојат па према тоа нема дилеми. Од аспект на верник, Бог ќе ти суди, но не би требало да очекуваш рај (не моеш да правиш се што треба најмалку според прозбите и законите, понизноста према бога и почитта,башка и обредите, а да не си дел од верата -не сите верници тоа го постигнуваат)...но затоа шти си неверник, ќе немаш гајле.
Тоа се однесуваше на прашањето на Фити...за тебе ова не важи.Ух, фала ти сега ми олесни.
нема да одам во пеколот, тра ла ла ла