Изгорев за Македонија

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Секој самоубиството го гледа од сопствен агол.Јас лично мислам дека нее единствен случај .Со оставената порака секако сакал да казе нешто ,е сега кој како тоа ке го разбере е негова работа .Во светот се познати многу случаеви слични ,од јан палах кинезот, имаше и еден хрват во аус,што се поли со бензин и се самозапали дали тој бил кукавица или изгорел за татковината тоа евекје дискутабилно.Дали ке го слават или грдат се зависи.За меен е секако чин за почит.

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Moже човекот го направил тоа ептен од голем патриотизам, а тоа шо викате самец и долгови.. само зачин на се`. Така да не зборете се џитнал од лудост или од долгови, кога крајните зборови му биле `ИЗГОРЕВ ЗА МАКЕДОНИЈА`.
Сеа е мртов и мислам дека заслужува малце почит и внимание и поштовање кон последните зборови на мртовец.. а не овде вие сите психијатри го направивте тотално луд.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
лош погодок.
да, ради ретардиранион што се фрлил, грците ќе не признаеа под уставното име, по брза постапка ќе влезевме во нато, еу, платите ќе се кренеа за 1000-2000 евра и така. зашто? затоа што некој дужник, самец се џитнал пошто неможел да се извади од срањата во коишто влегол.
пиша "ИстоРијата ја пишуваат победниците, затоа е поговорката. Како ќе ја прикажеш вистината, така ќе ја дознаат останатите..."
победници=самоубијци? како ќе ја прикажеш вистината, макар била лажна?
свашта.
И гемиџиите биле ретардирани

Браво Браво

Шампиони сте

Ајт бре сиктер

Човекот Голем Македонец...
Испрати силна порака...
Почитувајте ги неговите последни зборови напишани со крв на хартија

ЗАГИНАВ ЗА МАКЕДОНИЈА

Почитувајте ја неговата последна желба буквално во пламен да загине за Македонија

Не тресете зелени

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Moже човекот го направил тоа ептен од голем патриотизам, а тоа шо викате самец и долгови.. само зачин на се`. Така да не зборете се џитнал од лудост или од долгови, кога крајните зборови му биле `ИЗГОРЕВ ЗА МАКЕДОНИЈА`.
Сеа е мртов и мислам дека заслужува малце почит и внимание и поштовање кон последните зборови на мртовец.. а не овде вие сите психијатри го направивте тотално луд.
Се сложувам, никој неможе да си зема за право да толкува зашто го сторил ова, што го навело да си го одземе животот. Трагичен случај и нема потреба од невкусни коментари.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
персеј, го мериш со гемиџиите? имаш проблем.
да, самоубијци биле. ама има еден битен збор. АТЕНТАТОРИ! КОЈ КУР НАПРАИЛ ОВОЈ!?
дај нека кажат нешто на вести, дај Боже, дека бил патриота, дека СТОРИЛ НЕШТО!
ај, невермајнд.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
лош погодок.
да, ради ретардиранион што се фрлил, грците ќе не признаеа под уставното име, по брза постапка ќе влезевме во нато, еу, платите ќе се кренеа за 1000-2000 евра и така. зашто? затоа што некој дужник, самец се џитнал пошто неможел да се извади од срањата во коишто влегол.
пиша "ИстоРијата ја пишуваат победниците, затоа е поговорката. Како ќе ја прикажеш вистината, така ќе ја дознаат останатите..."
свашта.

Извини другар а грците и бугарите како ја прикажуваат "вистината" низ светов сите овие години?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
лош погодок.
свашта.
Па ти ја прикажуваш како победник = самоубиец. Прикажи ја на 10 другари кои не гледале вести како херој и ќе биде херој. Оние ќе раскажат на 100 други и ќе стане херој. Да ти нацртам ебате каква е моќта на пренесувањето информација, особено ако поседуваш телевизија.

Пренеси ја веста како македонски - позитивна и ќе видиш реакција. Претпоследниот протест, БЕЗ МЕДИУМСКА поддршка стигна до Стејт департмент. Серпико стоеше на ебана жардињера за да збори пред 2000 луѓе. И веста за протестот стигна до Вашингтон како вест. А замисли ако сите телевизии го прикажеа на начин на кој ни одговара. Ама никој не се потруди, сите ја гледаа искршената амбасада, тоа им беше интересном затоа што како тебе, ги интересираше само своето стиснато мислење, не ја видоа можноста (или беа платени да не ја видат).

bratot напиша:
Се сложувам, никој неможе да си зема за право да толкува зашто го сторил ова, што го навело да си го одземе животот. Трагичен случај и нема потреба од невкусни коментари.
Нема потреба, точно, бидејќи јасно напишал дека умрел за Македонија.

Vlatche напиша:
Извини другар а грците и бугарите како ја прикажуваат "вистината" низ светов сите овие години?
Токму, мојата поента...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
топ! сеа ми разјасни -)) знам на што мислевте =) лаги.. ухухуху. бравос!

блиц прашање и ме нема од темава
само еден избор имате од овие 2 опции:
1.ќе се самоубиете и ќе оставите порака.
2.ќе дејствувате преку митинзи, организации, застапувања, па на крај краева ќе земете пушка во рака за татковината?

ЈАС БИРАМ 2.
ВИЕ?!?!?!
едит-"Па ти ја прикажуваш како победник = самоубиец. Прикажи ја на 10 другари кои не гледале вести како херој и ќе биде херој. Оние ќе раскажат на 100 други и ќе стане херој. Да ти нацртам ебате каква е моќта на пренесувањето информација, особено ако поседуваш телевизија."
јебеш, неможам да лажам. не сум таков. те разбирам од почетокот, дали ти мене ме разбираш? не лажам.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
2 нормално, ама кога веќе имаш нешто што можеш да го искористиш зашто да не, поентата на Виктор е дека од ова што се случи денеска може да се направи голем медиумски притисок, без разлика која била вистинската причина на човекот да скокне, последните зборови се тоа што е важно и тоа треба да се искористи!

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Samo mozam da recam: bog da go prosti.
Neznam kako mozete da se odnesuvate so takvo nepocituvanje kon eden covek koj kazal zosto si go odzel zivotot. Imase pred nekoj den i drugi samoubistva i uste mnogu pred toa ama ne sum cul nekoj pa bil i nenormalen da kaze deka go pravi toa za Makedonija. Onie sto samo drnkaat gluposti slabak, luzer, neka se potsetat na site makedonski partizani i revolucioneri sto sami si go odzemaat zivotot za da ne padnat zivi vo racete na neprijatelite. I ne ja izmisli covekov izrekata: podobro grob otkolku rob. Ne mozete da mu zameruvate na toa sto ne nasol sili da se izbori fizicki protiv nepravdite vie koisto sigurno i ako tokmu toa treba da go storite za makedonija ne bi go storile. Ako covekot resil na takov nacin da isprati poraka jas bi go pocituval iako ne go opravduvam.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
ZOSTO STE SIGURNI DEKA COVEKOT LAZEL?????????

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Кој е да му се дигне споменик ???

на овие пред собрание за што да ги прогласиме, што врсат самоубиство и тоа полека и со години.

едит:> Бог да го прости ако му прости ( така знам на самоубици поп не пее ) :toe:

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
блиц прашање и ме нема од темава
само еден избор имате од овие 2 опции:
1.ќе се самоубиете и ќе оставите порака.
2.ќе дејствувате преку митинзи, организации, застапувања, па на крај краева ќе земете пушка во рака за татковината?

ЈАС БИРАМ 2.
ВИЕ?!?!?!
2 бе друже

Али пак ќе ти повторам

Човекот Голем Македонец...
Си го даде животот
Што не е мала работа
Одтаму и компарацијата со гемиџиите

Испрати силна порака...
Почитувајте ги неговите последни зборови напишани со крв на хартија

ЗАГИНАВ ЗА МАКЕДОНИЈА

Почитувајте ја неговата последна желба буквално во пламен да загине за Македонија

Само почитувај го бре мандлак

И он не би побарал ништо друго

А за медиумите што не кажувале ово оно
Ич не ни почнувај
Видоа сите што беа на Митинг
Какви полтрони се нашиве новинарчиња

Ајт Поздрав

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
Во секој случај ова не го оправдувам...
ако сакал да изгори за Македонија да ме контактираше ке му дадев многу поубави идеи и ке го прославев ако скаше....
вака...ништо си умре чоекот и то.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дека самоубиството не е решение,не е.
Но,сепак мислам дека не е во ред да се нарекува човекот ретардиран и слично.
Секој на свој начин сака да придонесе за татковината.Он го одбрал тој начин.За некого можеби не е најправилниот,но затоа сме сите различни.Секој различно ја искажува љубовта кон татковината.
Немаме право да го осудуваме него и неговите постапки.
Тоа што ќе го кажат во медиумите е 90 посто лага и они ќе си ја исфилуваат приказната како што ним им одговара.Дури и да направил нешто поголемо,дури и да се борел во 2001,они нема да го прикажат ако не им одговара.

Kajgana Shop

На врв Bottom