Српски БЛИЦ, какви лажови

Член од
6 март 2008
Мислења
65
Поени од реакции
1
А да го игнорирате Делија?
Си има мака човекот, му ја цепкаат Србија.
Остајте го да си се сеќира за тоа што Србија стануе све мања, и да не троши тука енергија.
Душа:back:

Ja mislev deka samo opRasen bil prost, a koga toa i drugi se javija da ne bidat pokusi. Se smeete i se sitite na tuga maka, sto mislite toa ve pravi golemi patrioti ??? Jadni vasite tastaturi sto se ne trpat... Demek Srbija stanuvala se pomala i pomala BRE ! BRE ! :pos2:...:pos2:...:pos2:... EEEjjjj "patrioti" gledajte malku podaleku od nosot... i imeto ke ni go zemat i drzavata pola i vise, a vie "Srbija bila mala". Makedonija vo momentov se brani na Kosovo, pa posle tuka doma. Go izgubat li srbite Kosovo ja gubime i nie pola Makedonija eeeeeej TORKOVCI !!! :tapp: :tapp: :tapp:

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Go izgubat li srbite Kosovo ja gubime i nie pola Makedonija
Веќе е изгубено и едното и другото. Разликата е само во тоа што мие сеуште можеме да одиме во Струга без пасош, и без да барама дозвола од надлежните “миротворци“.

Испаѓа дека куропушачката политика на нашите водачи сепак има некоја предност во споредба со заслепената надменост на Милошевиќ. Иронија на судбината: нашите “водачи“ го специјализираа :pusk: кај кој друг, ако не - во Белград!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ja mislev deka samo opRasen bil prost, a koga toa i drugi se javija da ne bidat pokusi. Se smeete i se sitite na tuga maka, sto mislite toa ve pravi golemi patrioti ??? Jadni vasite tastaturi sto se ne trpat... Demek Srbija stanuvala se pomala i pomala BRE ! BRE ! :pos2:...:pos2:...:pos2:... EEEjjjj "patrioti" gledajte malku podaleku od nosot... i imeto ke ni go zemat i drzavata pola i vise, a vie "Srbija bila mala". Makedonija vo momentov se brani na Kosovo, pa posle tuka doma. Go izgubat li srbite Kosovo ja gubime i nie pola Makedonija eeeeeej TORKOVCI !!! :tapp: :tapp: :tapp:
Ко о чему, баба о уштипцима, а?

О, делијо, гледаш ли ти уопште за што е темава?
Кое Косово, туго?Нема буразеру, отиде Косово, крај. Мислиш, мене лично, мило ми е? Не бе, ич не ми е. Мислиш не знам дека се направи преседан у меѓународното право, итд? Ги знам ја сите аргументи на Србија, ама шо ако? Реалноста е друга, Косово е 99% албанско, нема сврха да биде под Србија и толку. Време е да се помири секој со тој факт, а Косово да остане као спомен у песните. Никој тука не се сити на тоа, само кажуваме каква е работата.
Уосталом, темата е за нешо трето. За гнасна српска лажга. Што очекуваш? Да скокнеме да ги браниме. Као, бидете вие со Грците, ние ќе се праиме на тошо и ќе ви викаме уше фала. Свашта!
У вакви моменти за Македонија, србите пласираат таква погана дезинформација и да ги разбирам? Ни у лудило.
Па после сеир. Епа јеби га

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
ќе праеме муабет за неколку месеци/години па ќе се открие навистина кој е пријател на македонија а кој сака да ни удри нож во грбот т.е не користи како марионета за остварување на своите интереси!!!а опасен,ада и др.. кажете некој факт кој покажува дека СРПСКИОТ НАРОД е против македонија а не само празни муабети!!!у врска со прашањата кој го мачат балканто со децении сум информиран повеке од колку што треба така да запишете што пишувам и ке праеме муабет

Член од
6 март 2008
Мислења
65
Поени од реакции
1
Ко о чему, баба о уштипцима, а?

О, делијо, гледаш ли ти уопште за што е темава?
Кое Косово, туго?Нема буразеру, отиде Косово, крај. Мислиш, мене лично, мило ми е? Не бе, ич не ми е. Мислиш не знам дека се направи преседан у меѓународното право, итд? Ги знам ја сите аргументи на Србија, ама шо ако? Реалноста е друга, Косово е 99% албанско, нема сврха да биде под Србија и толку. Време е да се помири секој со тој факт, а Косово да остане као спомен у песните. Никој тука не се сити на тоа, само кажуваме каква е работата.
Уосталом, темата е за нешо трето. За гнасна српска лажга. Што очекуваш? Да скокнеме да ги браниме. Као, бидете вие со Грците, ние ќе се праиме на тошо и ќе ви викаме уше фала. Свашта!
У вакви моменти за Македонија, србите пласираат таква погана дезинформација и да ги разбирам? Ни у лудило.
Па после сеир. Епа јеби га

Pa normalno deka ke bidat so Grcite koga nie prvi im go svrtevme grbot. Drzava kako drzava mora nekade da si bara sojuznik i prijatel, a nie toa ne im go dadovme i sega se zanimavame dali nekoi vo "Blic" lazele i sto ...!!??? Stoako lazele zarem nasi novinari ne lazat (moze i da se beter) , toa neznaci deka sme site lazovi. Nie mesto niv kako prvi komsii da gi imame za sojuznici nie gi birame USA i kompanija (mater im). E ja samo so toa ne se slagam...

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Nie mesto niv kako prvi komsii da gi imame za sojuznici nie gi birame USA i kompanija (mater im).
Ова ти беше од срце.

Прав си, србите и бугарите, како први комшии и сродни народи,треба да ги имаме за сојузници. Кога може македонскиот шќиптар да рече: “душата и срцето ми се на Косово, зашто тие се мој народ, моја крв“ - зошто и ние да не речеме: “србите и бугарите се наш народ, наша крв, и ние сме со нив“? Арно ама, да им беше дал Господ и на едните и на другите ум барем четврт колку им дал будалаштина, многу работи ќе беа поинаку.

Србите отсекогаш биле англиски слуги, бугарите германски. Не е слугата тој што бира, туку господарот. Ниту едните ниту другите не се во состојба да сфатат дека, лаејќи по брата си, само му вршат услуга на господарот, кој наизменично де на едниот, де на другиот му дава час бомбонче, час стап по грбот, и така ги држи за на век зајадени и неспособни било што да направат.

Македонската воодушевеност со УСА (матер им), не е ништо поарна, но, на некој начин, изнудена е со српската збрлавеност при поделбата на Југославија.

Да се надеваме дека ќе биде подобро.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
ќе праеме муабет за неколку месеци/години па ќе се открие навистина кој е пријател на македонија а кој сака да ни удри нож во грбот т.е не користи како марионета за остварување на своите интереси!!!а опасен,ада и др.. кажете некој факт кој покажува дека СРПСКИОТ НАРОД е против македонија а не само празни муабети!!!у врска со прашањата кој го мачат балканто со децении сум информиран повеке од колку што треба така да запишете што пишувам и ке праеме муабет
Еве ти еден факт: Секогаш не гледале како нижа раса и за нас викале "Србите со говорната маната". Проблемот е што вакви како тебе се многу задоени СВРБОМАНИ и не можат да ги согледаат јасно работите и покрај тоа што не можеме да припариме на Прохор Пчински а за признавање на МПЦ да не правиме муабет, тоа спаѓа под научна фантастика. Продолжете да го :drk: на СВРБИТЕ не ни обрнувајте внимание доста сте забавни вака.:pos2:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
lazat i gi poddrzuvaat grcite...
i jas treba da gi smetam za bratski narod????????:nenene:
kako sto nemaa gajle oni za egejska makedonija taka ni jas za kosovo.
brat za brat sirenje za pari:toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.340
Поени од реакции
6.022
Абе доколку сами не си помогнеме никој нема да ни помогни..А посебно не очекувам барем никаква помош, ама буквално од никој од комшииве,5 на број..Ниту од Албанија,ниту од Косово,ниту од Србија, а Боже пази од Бугарија и Грција..Бранете ги колку сакате, де едните де другите, демек Србите се подобри од Грците, или Албанците од Бугарите..Сите се иста катара и секој си има свој претензии кон нас..Кој не смета како нова Македонија, кој не смета како држава без сопствен народ, кој сака да ни земе дел од државата,кој ни се прават браќа и вршат тотална инвазија со црни мантии (кои патем шефот денеска се донесе пресуда да им оди кај злобните чичковци во Шутка:helou:),кој се посегнува до разни уцени и закани за да го признаеме..Значи според мене никој не се дрзнал да не поддржи од чесни намери, сите не „поддржуваат“, не тапкаат по рамо, и после оп, ножот брцнат од грб ќе си го ваѓаме!Затоа не оправдувам одбирање на која било страна од страна на Македонецот..Да ги браниме Србите,на сметка на Албанците а ни малку не се поарни од нив..И сите меѓусебни корелации и меѓусебни односи..Треба завземање тврд Македонски став околу сите прашања, и сите проблеми да ги гледаме од наш аспект, а не да гледаме на работите со албански,српски,бугарски а најлошо со хеленски наочари...СТРОГО МАКЕДОНСКА ЛОЖА!!

Член од
6 март 2008
Мислења
65
Поени од реакции
1
Mozda taka treba KikoMC, no da gi ramnam Arnautite so Srbite..??? Toa netreba ni da se pomisli, a kamoli i da se kaze. Eve tvrdis deka tie imaat nekakvi pretenzii kon nas taka ? I kako sto vikas kolku i da ne mrazat Srbite... ne bi ne stavile vo ist kos so Albancite kako nie sto gi stavame niv. Tuka e razlikata za koja sto jas zboram...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
СПРСКИОТ НАРОД е пријател со Македонскиот, но, е мноооооооооооогу поголем со ГРЧКИОТ НАРОД. Зошто е тоа така, незнам, ти ќе ми објасниш?

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Pa normalno deka ke bidat so Grcite koga nie prvi im go svrtevme grbot. Drzava kako drzava mora nekade da si bara sojuznik i prijatel, a nie toa ne im go dadovme i sega se zanimavame dali nekoi vo "Blic" lazele i sto ...!!??? Stoako lazele zarem nasi novinari ne lazat (moze i da se beter) , toa neznaci deka sme site lazovi. Nie mesto niv kako prvi komsii da gi imame za sojuznici nie gi birame USA i kompanija (mater im). E ja samo so toa ne se slagam...
Колку си во заблуда не си свесен ни самиот. Не си вреден за понатамошна дискусија.

Член од
3 февруари 2008
Мислења
255
Поени од реакции
1
Џабе му објаснуваш, човекот пати од блага ретардација и биди сигурен дека не може да те разбере. Имаме среќа што има само два тројца вакви ретарди. Само те молам не му се лути на човекот, како мал имал висока температура и добил трајни оштетувања на мозокот, не е он крив, душиче.

Kajgana Shop

На врв Bottom