PIRRO
Walking away
- Член од
- 25 ноември 2007
- Мислења
- 561
- Поени од реакции
- 7
mnogu loso nam ni e interpretirana istorijata mnogu nesta treba da se slucat pa da svatime kazimi od kade e korenot na slovenskata azbuka se znae koga tie koga dosle na nasa teritorija pisuvale so crti i recki pa tie i voo psto nema le svoj jazik tuku pocnale da go ucat onoj koj go zateknale taka po tri veka ekspanzija ovoj jazik gore dolu se prosiril niz site slovenski naselbi niz cela evropa no poradi toa sto vo toa vreme glasovite se prenesuvale od eden na drug se javuva fenomenot rasipan telefo pa taka nie makedoncite kako taka gi opismenivme pola evropjani i sam gledas toa se fakti koi ti gi dokazav i ne moze nikako da se pobijat
ЛЕЛЕ ама навистина ми изгледаш премногу импулсивен... размисли барем малку пред да кажеш нешто...
ОК, што историјата се интерпретира по Грчки терк, тоа да... многу работи треба да се случат... треба проучување на историските факти,студии, професионални, не политички...
Коренот на словенската азбука е од античката азбука која ја користеле античките пелазги. Грците ја присвојуваат оваа азбука па така ПИСИСТРАТ ја преведел ИЛИАДА, штом ја преведел на Грчки јазик, значи Хомеровиот јазик бил различен од грчкиот...
Оваа азбука на пелазгите ја присвојуваат и словените само не мешај азбука со јазик... како тоа словените немале јазик ?... немале азбука , тоа да, па ја прифатиле пелазгиската античка азбука, користена од пелазгите, варварите северно од грците... сваќаш сега ?
Значи Пелазгите (Илириа,Епир,Македонија,Тракиа,Бригиа) се древен народ на балканот...
Грците на југ ја присвојуваат пелазгиската азбука, исто така и словените ама јазикот им е различен од пелазгискиот јазик (илирскиот и тракијскиот), денешни албански и романски јазик.