Tiesto

• Креатор на темата Креатор на темата Clen 7
  • Време на започнување Време на започнување
барав барав... ама не најдов и напрајв нова

па ако тебе не ти се допаѓа имат луѓе на кои им се допаѓа па ко е така не пиши

Кој ќе ми забрани да пишам?

Тиесто е комерцијален диџеј кој си праи пари на шматки кои мислат дека тоа е електронска музика.

Имате и други диџеи 1000 пати подобри од него. Имате и гугл. Проверете. :wink:

знам бе брат ама чоеков е закон мислам ме бендисува музиката а не тој ... а инаку никој не ти забрана да пишиш (според мене)

му знам една песна, летал индустри чинам се викаше, летово на одмор ми ја утепаа од пуштање па ми стана интересна. инаку немам намера да ви се мешам во дебатава, не се занимавам со овој правец.

нема проблем секој шо напишал е добредојден...

Тиесто, прва позиција.
Кој други има? Со 1-2 песни ке направат, и славните Диџеи, дрш ми куја.
Тиесто .. само ТИЕСТО!

го слушав во 7 одд и за неколку месеци тапа ми беше веќе

јас го слушам од поодамна ама прајт јака музика... ме бендисвит стилот

И јас на 15 години се палев на Џем&Спун, на Др.Моте, Вестбам
Секоја декада со своја кич електронска музика.

да ама има легенди уште од тогаш... во електроска Jean Michelle Jarre е закон на пр.

да ама има легенди уште од тогаш... во електроска Jean Michelle Jarre е закон на пр.
Жан Мишел Жар.. тоа е веќе сосема друга тема. Тоа е човекот кој дал најголем придонес за електронската музика воопшто. Тоа е човекот што ја ИЗМИСЛИЛ електронската музика.
ТиЕСТО е само тип што лепи лупови и басови и има извонреден PR којшто на широките народни маси им вика дека неговиот клиент е најдобар ди-џеј на светот.
За 10 години ти и понатаму ќе сметаш дека тиесто е најдобар ди-џеј на свет враќајќи се од кафана каде што певаљка у минич стенкала на микрофон.
А децата кои ќе бидат тогаш ќе имаат некој свој „најдобар ди-џеј на свет“.

И уште еднаш, се гледа дека воопшто немаш познавања на електронската музика и на нејзината историја. ЖМЖ ти е од 70тите па наваму (сеуште твори овој човек).
Ликовите кои ти ги наведов во мојот претходен пост се момци кои стекнаа популарност организирајќи ја Љубовната Парада во Берлин.

Топло ти ја препорачува книгата Electroshoc од Laurent Garnier, библија на електронската музика, чисто од едукативна гледна точка.

види вака... знам дека ЖМЖ е од многу одамна само го зедов за пример... а инаку ќе се враќам од кафана како шо рече за певаљката... то е друго нема ваму... шо да прам... а инаку донекаде си во право за тиесто дека лепи басој и лупој ама и за то треба креативност бе чоече не е то толку едноставно да беше така сите ќе бевме дј... и ја можам да зеам едно тенџере и да создавам некој звук ... а инаку за ЖМЖ секоја почит пошо тој почнал скоро од нула од ова шо го има денес... ако тој го имаше овие сиве чуда... чоекот почнал со еден клавир... ок де синтисајзер да речиме шо иставал 2 звука... и напрајл закон музика која била инспирација за други луѓе да продолжет... на пр. и пинк флојд се почнати да создаваат такви звуци... и тие се од порано

Да повторам уште еднаш.
Топло ти ја препорачува книгата Electroshoc од Laurent Garnier, библија на електронската музика, чисто од едукативна гледна точка.

А за кафаната... шо знам во која насока ќе крене твојот живот.
Другарите со кои заедно се запознававме со електронската музика на времето (снимафме касети, купувавме по продавници, гледавме на VIVA) сега се женети луѓе, и жените ги имаат најдено по кафани и кафичи кои и не се баш по мој вкус.
Ова беше чисто мој пример. Понатаму нема да коментирам во врска со ова.
Да не забегуваме многу од темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom