Вето и за ЕУ?

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Еве како сме загрижени за Грчкото вето во НАТО или ЕУ:

Македонки во поход на Солун

Со парите што викендов ќе ги оставиме во странство, триесет отсто од сиромашните во земјава би живееле цел месец
Солун викендов ќе биде преплавен од Македонки, покажуваат аранжманите на туристичките агенции по поводОсми март.Освен во Грција, каде што ќе заминат триесет автобуси, голем е бројот на заинтересираните за Тирана, за каде што се ангажирани десетина автобуси, за Романија, но и за поскапи места - Рим, Венеција, Париз...Тридневен аранжман за Грција со виза од 15 евра и со превоз чини од 60 до 120 евра. Цените за Албанија се пониски, а за поатрактивно патување треба да се одвојат најмалку 500 евра. Се претпоставува дека со парите што викендов ќе ги оставиме во странство, триесет отсто од сиромашните во земјава би живееле цел месец. Не е мал бројот на тие што патуваат во сопствена организација и затоа е тешко да се каже колку точно ќе заминат во соседните земји. Агенциите тврдат дека годинава по повод Денот на жената има многу повеќе заинтересирани за патувања отколку лани. Социолозите објаснуваат дека, всушност, патуваат само десет отсто од граѓаните. Триесет отсто од населението едвај преживува, а другите, кои се сметаат за средна класа, бараат излез од монотонијата во еднодневни излети низ државава. - Последниве десет години во земјава се формира елита, која секој празник го користи за патување во странство. Ова им е можност да покажат дека се одвојуваат од средината, нивното мото е што поскапо, тоа подобро, зашто парите не им се проблем - велат социолози. Во Министерството за економија подготвуваат стратегија за развој на туризмот за да може домашните туристи да добијат нови понуди и содржини.- Се прават напори дел од туристите во наредните години да се задржат во земјава и да им се понуди нешто ново, како што е селскиот туризам. Но, секогаш ќе има и такви што ќе сакаат да отпатуваат во странство - велат во Министерството.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=E6A1DD27E1A0E840A200285FA9B8DDCD

Sramota!Dzabe ne se reklo :
"Najgolem neprijatel na Makedoncite se samite Makedonci".

by the way, odnapred srekjen 8mi mart na site prodadeni zenski dush...,pardon GUSKI, koi ke zaminat vo Grcija da ostavat nekoe evro,koe Grcite ke go iskoristat da ni nastetat nam Makedoncite, i dodeka na Makedonskite avtobusi im pisuvaat "Slaves go HOME,GyftoSkopian WHORES ,i Makedonia is Greek".
Kade e dostoinstvoto??????????:toe:

Sramota!Dzabe ne se reklo :
"Najgolem neprijatel na Makedoncite se samite Makedonci".

by the way, odnapred srekjen 8mi mart na site prodadeni zenski dush...,pardon GUSKI, koi ke zaminat vo Grcija da ostavat nekoe evro,koe Grcite ke go iskoristat da ni nastetat nam Makedoncite, i dodeka na Makedonskite avtobusi im pisuvaat "Slaves go HOME,GyftoSkopian WHORES ,i Makedonia is Greek".
Kade e dostoinstvoto??????????:toe:

Sto si trosite zborovi..................odite tamu ZAKOPAJTE SE...

Нова Македонија
Стара Македонија
Патлиџан Македонија
Горна Долна УПС! Македонија
ДХЛ Македонија
Еве ја пак Македонија
Koha Ditore Мачедонија
Бирлик Макчедониа
Наша Ваша Македонија
Сојузна Демократска Македонија
НОБ Македонија
Македонска Македонија
Македонија …since 1991
Скопска Македонија
Мала Македонија
Вардарска Македонија
Евзони Македонија
Средишна Македонија
Многу чедна Македонија
Република Требовиште
Преодна Македонија
Заодна Македонија
Пата Пата Македонија
Више Ваша Него Наша Македонија
Јупуја Шупуша Република

Некој друг предлог?

Некој ме праша ..........
Оли Рен утре доаѓа во Македонија исклучиво за грчките интереси.....
Затоа реков треба максимално да се маргинализира неговата посета.
Затоа со него да се сретне Влатко Ѓорчев, или максимално Габриела Конеска Трајковска..........
Ако премиерот или заменикот се сретнат со него тој потег ќе го сметам за кукавичлук и популизам.
Апсурдно е да му даваш некому значење кој дошол при име да те крсти..............

Некој ме праша ..........
Оли Рен утре доаѓа во Македонија исклучиво за грчките интереси.....
Затоа реков треба максимално да се маргинализира неговата посета.
Затоа со него да се сретне Влатко Ѓорчев, или максимално Габриела Конеска Трајковска..........
Ако премиерот или заменикот се сретнат со него тој потег ќе го сметам за кукавичлук и популизам.
Апсурдно е да му даваш некому значење кој дошол при име да те крсти..............

Море Кољо Дијаманто да му се прати!:pos2:

Абе шо да се прави....
Нема везе......Ова веќе почнува негативно да ми влијае....ме онерасположува....

Абе од сите страни сардисани, еј!!!!

Целокупната идеја за одење на државата напред во сите досегашни политики на РМ се заснова на влезот во НАТО и ЕУ. И сега шо. Свршен Чин.
Ми се чини дека може да се направи нешто повеќе....ама не знам шо.....

Нова Македонија
Стара Македонија
Патлиџан Македонија
ДХЛ Македонија
Еве ја пак Македонија
Koha Ditore Мачедонија
Бирлик Макчедониа
Наша Ваша Македонија
НОБ Македонија
Македонска Македонија
Македонија …since 1991
Скопска Македонија
Мала Македонија
Вардарска Македонија
Евзони Македонија
Средишна Македонија
Многу чедна Македонија
Република Требовиште
Преодна Македонија
Заодна Македонија
Пата Пата Македонија
Јупуја Шупуша Република

Некој друг предлог?

Беше Еднаш Македонија? БЕМ :toe:

Нова Македонија
Стара Македонија
Патлиџан Македонија
ДХЛ Македонија
Еве ја пак Македонија
Koha Ditore Мачедонија
Бирлик Макчедониа
Наша Ваша Македонија
НОБ Македонија
Македонска Македонија
Македонија …since 1991
Скопска Македонија
Мала Македонија
Вардарска Македонија
Евзони Македонија
Средишна Македонија
Многу чедна Македонија
Република Требовиште
Преодна Македонија
Заодна Македонија
Пата Пата Македонија
Јупуја Шупуша Република

Некој друг предлог?

Ima....sobiraj sila za kaj Zlate :)

Со парите што викендов ќе ги оставиме во странство, триесет отсто од сиромашните во земјава би живееле цел месец
А со парите кои до сега Американците ги потрошија за војната во Ирак(некои викаат 3000 милијарди долари) можат да се направат многу работи.Една од нив е да се школуваат 45 милиони Американци.И сега шо да прајме ние???

А со парите кои до сега Американците ги потрошија за војната во Ирак(некои викаат 3000 милијарди долари) можат да се направат многу работи.Една од нив е да се школуваат 45 милиони Американци.И сега шо да прајме ние???

Imas greska...Solid....solidna greska......nasive budaletinki TROSAT PARI vo Grcija, ...............amerikancite PRAVAT BIZNIS VO IRAK............ biznis od 3000 milijardi dolari.........ete so prajme nie....im davame pari na grckive gnidi :)

Imas greska...Solid....solidna greska......nasive budaletinki TROSAT PARI vo Grcija, ...............amerikancite PRAVAT BIZNIS VO IRAK............ biznis od 3000 milijardi dolari.........ete so prajme nie....im davame pari na grckive gnidi :)
Те разбирам Конкретен,ама мене коментарот ми беше за друго.:helou:

...им почна протестов на грчкиве ГАДОВИ! На 8-ми Март сите во Грција парите да им ги оставите, ебате тоа продадените души без два грама памет и достоинство. За сите што ќе отидат заслужуваат да бидат понижени!:tapp:

п.с.
ц ц ц не ми се верува еееј....

Од она што го гледам има три реални решенија за целата проблематика:

1. Грција да биде максимално притисната од страна на нејзините партнери и да и ставено јако до дознаење дека таа неможе да се прави газда во тие организации.
2. Грција да преживее политички колапс и политичка криза во која че биде уништен грчкиот ннационализам, со што ќе се тргне заблудата дека сеуште и треба на грција романтизмот дека таа е земјата на античкиот свет и демократија.
3. Да се изврши геноцид на Македонците и да се уништи Македонија.

Реално гледано секое од овие три решенија е неизводливо, барем на на кратки периоди, сите други „решенија“ се само заобиколувања односно одлагања на едно од овие три горенаведени три решенија.

А дали знаете под кое име ќе влезиме во НАТО ако грција не стави вето???Јас знам ама грозно ми е да го кажам.:nesvest:

Back
На врв Bottom