Покајте се инаку ќе изгинете!

• Креатор на темата Креатор на темата Marina_21
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто по твое атеистите немаат право да бидат тука присутни....тука се расправа за религијата од сите аспекти, а не само од твојот.

Ne, tuku temava ne se raboti za ubeduvanje za toa dali ke ima Suden den ili ke nema ili razni ubeduvanja TUKU za vernici sto go veruvaat toa i kako go dozivuvaat toa... ama po se izglea samo ateisti ke da ima tuka... a zosto ne sfakate deka ne e za vas... ama aj... toa e toa... nekoj raboti ednostavno ne se sfakaat...

Па вака, според мене Господ е визуелна замисла на секој човек одделно и според тоа тој може да си верува и да се надева во него само додека е жив а откако ќе умре.......се знае каде 2m под земја и никаде на друго место....

Ne, tuku temava ne se raboti za ubeduvanje za toa dali ke ima Suden den ili ke nema ili razni ubeduvanja TUKU za vernici sto go veruvaat toa i kako go dozivuvaat toa... ama po se izglea samo ateisti ke da ima tuka... a zosto ne sfakate deka ne e za vas... ama aj... toa e toa... nekoj raboti ednostavno ne se sfakaat...
А јас па си мислев кога некој ќе отвори тема очекува дека луѓето ќе пишуваат во врска со неа(без разлика дали се атеисти верници или којзнае што). Важно е само да не се бега од темата.

А јас па си мислев кога некој ќе отвори тема очекува дека луѓето ќе пишуваат во врска со неа(без разлика дали се атеисти верници или којзнае што). Важно е само да не се бега од темата.

DA, vo vrska so temata, a DA, se bega... ustvari ne e ni priblizno nesto kazano vo vrska so temata... a ima razlika za toa dali se ateisti itn. dali forumov Religija e SAMO za "borba" ateisti so vernici... ili pa moze i samo vernici da diskutiraat na odredena tema...itn...

Sudniot den e "truben" (prorokuvan) uste od Stariot zavet do den denes...
a Jehovini i amerikanci itn. trubat drugo...

Изгледа ова е најсилниот аргумент на сите религии.......во стилот, слушај ваму вака е како што ја викам, прави вака, и ќе бидеш спасен и награден кога ќе дојде време за тоа. Се проповеда љубов,мир...ама мачот е стално над глава:toe:

Marina_21, мораш да прифатиш дека првата реакција на наслов ко овој на темата е отпор. Делува премногу заканувачки, па секој шо површно е запознаен со религијата ќе се осети нападнат и ќе се потруди да се "одбрани".
А кога на тоа ќе се додаде и фактот дека разни секти (а и црквата низ целиот среден век) го манипулираат народот баш со плашењето од Судниот Ден, јасна е реакцијата.

Уосталом, Бог ни дал слободна воља и сака да му се приклониме поради љубовта кон Него, а не од страв. Како што е кажано, постојат три вида на односи со Бог. Првиот(оној најмалку правилниот) се нарекува робовски и се базира на страв од Господ, Судниот Ден и слично. И истиот не му е угоден на Бога.

Клекнувам на колена, погледнувам нагоре.

Јас сум грешник.
Боже, јас сум грешник.
Јас сум грешник!
Жал ми е Господе, жал ми е... грешев.
Ја сакам крвта.

Паѓав во искушенија, паѓав во искушенија поставени од Сатаната, но нема повеќе. Нема.
Те молам, дај ми ја крвта.
Те прифаќам како мој единствен Бог и спасител.
*ритуалот со крстената, света вода*

Ете освен црковно и интернет кршевање имам.

Rece dali se plasime.....Hmmm.....Stravot ne igra nikakva uloga,so ogled na faktot deka ako sme svesni za sudniot den,i ako veruvame vo nego,od napred znaeme sto ne ceka....neso slicno kako sto znaeme deka ako ne napisime nisto na pismena ne ceka KEC,i obratno....sto znaci nema tuka mi popustil nastavnikot,toj sud e PRAVEDEN i odnapred znaeme sto ne ceka....
A za pokajanie...sigurno deka treba,i sekoj treba da se svesti na edna tocka od zivotot deka treba da se pokae za greskite,a siguren sum deka znae koj mu se greski....

Marina_21, мораш да прифатиш дека првата реакција на наслов ко овој на темата е отпор. Делува премногу заканувачки, па секој шо површно е запознаен со религијата ќе се осети нападнат и ќе се потруди да се "одбрани".
А кога на тоа ќе се додаде и фактот дека разни секти (а и црквата низ целиот среден век) го манипулираат народот баш со плашењето од Судниот Ден, јасна е реакцијата.

Уосталом, Бог ни дал слободна воља и сака да му се приклониме поради љубовта кон Него, а не од страв. Како што е кажано, постојат три вида на односи со Бог. Првиот(оној најмалку правилниот) се нарекува робовски и се базира на страв од Господ, Судниот Ден и слично. И истиот не му е угоден на Бога.

U pravo si za naslovot, i da poradi ljubovta treba... ali zosto sekogas go zaboravame i onoj del kade sto doagja Bozjiot gnev, kade sto nema veke cekanje, Sudniot den e toa, pisuva cashata na gnevot se prelea, i doagjaat 7te cashi na gnevot... ja znaeme rozevata strana DA, ali ima i edna po mrachna strana... Isus dojde za spasenie DA, i go dade svojot zivot za nas, i DA, reche: ako me LJUBITE ke gi drzite mojte zapovedi, itn. ALI ponataka vika, Sint covecki koga ke dojde po 2 pat ke dojde za SUD kade sto prekinuva veke ona... znaci ke dojde da mu sudi na covestvoto...
A za strav od Gospod... ne vikam nikade za takov strav... ako procitas vo Otkrovenie vo prorostvata, pisuva deka toj DEN ke bide najstrashniot den koj nekogas bil, znaci ne e se rozevo, drugo pisuva, ke zastaneme sami pred Nego, a nema kao tuka so advokat, so vrski, ili pa aj mnogu ima ne sum sam, ke si balansirame kao tuka sto balansirame, ej i na onoj istoto mu se slucuva... ali togas sami ke se soocime so sopstvenata dusha i nasite postapki itn. znaci da ja znaeme svetlata strana... GOSPOD e 100% LJUBOV , ali On e i 100% PRAVEDNOST itn.

A da , go manipulirala, ali sto pravime so onie sto ne manipuliraat tuku samo ja kazuvaat taa vistina, koja sto e kazana... koja mi e mene pridobivkata da manipuliram so ona... ??? porano kako i sega se manipulira za mnogu sebicni celi i pridobivki itn.
A mene mi bese samo sto mislat vernicite na ova, kako go dozivuvaat personalno... ali ocigledno nikoj ne ja sfaka temana...

Клекнувам на колена, погледнувам нагоре.

Јас сум грешник.
Боже, јас сум грешник.
Јас сум грешник!
Жал ми е Господе, жал ми е... грешев.
Ја сакам крвта.

Паѓав во искушенија, паѓав во искушенија поставени од Сатаната, но нема повеќе. Нема.
Те молам, дај ми ја крвта.
Те прифаќам како мој единствен Бог и спасител.
*ритуалот со крстената, света вода*

Ете освен црковно и интернет кршевање имам.

super, uste ti fali ova da go napravis vo srceto i umot... i resen problem...

Rece dali se plasime.....Hmmm.....Stravot ne igra nikakva uloga,so ogled na faktot deka ako sme svesni za sudniot den,i ako veruvame vo nego,od napred znaeme sto ne ceka....neso slicno kako sto znaeme deka ako ne napisime nisto na pismena ne ceka KEC,i obratno....sto znaci nema tuka mi popustil nastavnikot,toj sud e PRAVEDEN i odnapred znaeme sto ne ceka....
A za pokajanie...sigurno deka treba,i sekoj treba da se svesti na edna tocka od zivotot deka treba da se pokae za greskite,a siguren sum deka znae koj mu se greski....

KONECNO nekoj da napise za temava...

Марина, Марина, Марина може како верничка да ти поставам неколку прашања.
1. На која религија си ти преврзаник ?
2. Од која религија треба верниците да се покајат ?
3. Дали треба сите луѓе да се покајат ?
4. Ако не се покајат сите т.е ако има некој 1,2,3 што нема да се покајат што ќе се случи ?
5. Што правиме со атеистите, сатанистите како ќе ги убедиш нив ?
6. А зошто би дошла таа апокалипса ?

И едно од мене а верувај и мене ме интересира одговорот на првото

Ти бе Марина легна воопшто ???

Марина, Марина, Марина може како верничка да ти поставам неколку прашања.
1. На која религија си ти преврзаник ?
2. Од која религија треба верниците да се покајат ?
3. Дали треба сите луѓе да се покајат ?
4. Ако не се покајат сите т.е ако има некој 1,2,3 што нема да се покајат што ќе се случи ?
5. Што правиме со атеистите, сатанистите како ќе ги убедиш нив ?
6. А зошто би дошла таа апокалипса ?

1. ocigledno e deka od hristijanskata
2. od site, Gospod na sekoj mu dal griza na sovest i poznavanje na dobro i loso, itn.
3. da, Gospod saka site da bideme spaseni
4. moze samo obratno da bide, posmatrajki ja situacijata vo svetov, a i spored prorostvata... a i pisano mnozina idat po posirokiot pat, a malkumina se po potesniot... poveketo sakaat pogibel... i idat po nego...
5. nikoj nikogo ne moze da ubedi za ovaa rabota, pisano e: eden ke posee seme, drug ke navadi a Gospod e onoj sto pravi da raste... a normalno do samiot covek e dali ke dopusti... znaci nie sme samo glas na Onoj sto zboruva...
6. zatoa sto na se ima kraj, taka i na ovoj haos od zlo...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom