Покајте се инаку ќе изгинете!

• Креатор на темата Креатор на темата Marina_21
  • Време на започнување Време на започнување
Море, зошто вака страшен наслов, а?
Ако е темава така фина и демократски настроена, дајте и попристапен наслов.

Иначе не го вервам.
Али имам заприметено како баба ми и мајка ми го чекаат со страшна радост, очекувајќи дека сите што им згрешија тогаш ќе проплачат крв а нив срцето ќе им запее, конечно ќе излегла правдата.
Болна мотивација е тој суден ден во очите на обичниот народ, ви текнува?!!
Се согласувам со тебе , насловот на темата е крајно нехристијански .Не киснам по цркви секој ден , меѓутоа до сега сум слушал повеке попови и теолози на дебати , никаде не сум сретнал нешто слично во стил , покај се или ке загинеш. :toe:

dobro aj da ne se raspravame za toa dali ima nema itn. *tuku deka personalno ke se sretneme so Nego... *a sto sakas da kazes so toa nema lice? deka ne veruvas deka e Licnost ili pa ne veruvas deka voopsto postoi?
Кој те лажел дека персонално - во 4 очи ќе се сретнете или сретнеме ???
Со тоа сакам да кажам дека Бог нема лице.
И право да ти кажам не верувам дека и ти си личност после глупостиве што ги пишуваш без факти.

epa zemi si Biblija i ke sretnesh...
Оди легни жити покајание......
Ако веќе си верник што не си - претпоставувам си прочитала за ова во некој весник па уште си под импресии и сега не труеш тука... те молам покај се и легни си на мира.
АМИН

Кој те лажел дека персонално - во 4 очи ќе се сретнете или сретнеме ???

a tebe koj te lazel deka nema da se sretneme lice vo lice?

Со тоа сакам да кажам дека Бог нема лице.
И право да ти кажам не верувам дека и ти си личност после глупостиве што ги пишуваш без факти.

a jas sum licnost, kako sto gledas pisuvam, postojam, itn. a ova e fakt...
a ti cim vo ovoj fakt ne veruvas, togas voopsto ne ocekuvam deka pa vo Gospod bi poveruval... :D

Не најозбилно веќе е касно и прифати го советот:
Ако веќе си верник што не си - претпоставувам си прочитала за ова во некој весник па уште си под импресии и сега не труеш тука... те молам покај се и легни си на мира.
АМИН

АМИН

a ti pa ako si nevernik i se ova se gluposti za tebe sto pa si zapnal na forum za religija... bi trebalo da ne ti e gajle... ali izgleda si ja imas muvata na kapata pa se vrtkas na religija...

Да ти си тука да ни ги исчистиш мувите така... не ни очекувам повеќе од тебе. ПРОЧИТАЈ ЈА БИБЛИЈАТА. Бог нема ЛИЦЕ и нигде не се спомнува тоа. И ОДИ ЛЕГНИ а утре - на дневна светлина читај и покај се.

epa ne e bas fina, tuku e strashna, i Bozjiot povik za nekoj bi zvucel bas taka kako toj naslov...

a vo sto veruvas?

Бог не верувам дека така им се обраќа на своите следбеници и верници, а на неверниците не ни има право да им се обраќа, за нив тој е фикција!
Не е битно во што верувам, побитно е дека не ја осудувам ниту бојкотирам темава, само мислам дека Судниот ден е страшно напумпана стратегија;).

Да ти си тука да ни ги исчистиш мувите така... не ни очекувам повеќе од тебе. ПРОЧИТАЈ ЈА БИБЛИЈАТА. Бог нема ЛИЦЕ и нигде не се спомнува тоа. И ОДИ ЛЕГНИ а утре - на дневна светлина читај и покај се.

ejjj ama si zapnal za lice pa za lice... ali temana bese drugo a ne da se ubeduvame dali ima lice ili ne... ali aj... oook

ti si se izjasni, jas se izjasniv i nema sto poveke da diskutirame... na spienje sea :D

a ti pa ako si nevernik i se ova se gluposti za tebe sto pa si zapnal na forum za religija
Арно ти кажа човекот...ај оди легни си...стрпи се до понеделник...МИКИ1 ќе биде тука.
А зошто по твое атеистите немаат право да бидат тука присутни....тука се расправа за религијата од сите аспекти, а не само од твојот.

Судниот ден мислам дека Јеховините сведоци почнаа да го трубат наоколу.
А тие се продукт на американското општество. Општество кое функционира благодарение на индивидуи кои постојано живеат во некаков страв (наметнат од нивната влада).

Судниот ден мислам дека Јеховините сведоци почнаа да го трубат наоколу.
А тие се продукт на американското општество. Општество кое функционира благодарение на индивидуи кои постојано живеат во некаков страв (наметнат од нивната влада).
А што мислиш ти во каква библија го прочитала ова Маринка наша ненаспана ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom