Покајте се инаку ќе изгинете!

• Креатор на темата Креатор на темата Marina_21
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Темава ја отварам зашто ме интересира колку сте или сме сите заедно како човештво свесни дека аке не се покаеме тука на Земјава ќе доживеме втора конечна смрт на Судниот Ден???И дали се плашиме од таа средба со Бог кога ќе Го гледаме Бог лице в лице???
Препуштете се на дискусија.:tv:

WTF ???
Ne bi sakal da bide sfateno pogresno...
ama imam mnogu prasanja da mu postavam na toj `sevishniot i sepravedniot`
I on e za u stecaj...

Epa aj pisi nekoi od prasanjata spodeli gi so nas.

Цивилизациите умирале поради автодеструктивноста која ги зафаќала после нивниот зенит.
На неписмениот народ на времето тоа најлесно било да им се каже преку „севишниот клоца газови“, покајте се, и не бидете лоши итн.

Еве како на некој начин тоа го претставува Tatsuya Ishida преку својот стрип Sinfest, она што јас сметам дека е исправно. Батали умирачки и слични работи.
Ако ти е за умирачките, само отвори некролог по веснициве, постојано има некој/а со помалку од 25 години внатре.

Тончи бре.... си ги загубил овците што си вака тмурен :)

Темава ја отварам зашто ме интересира колку сте или сме сите заедно како човештво свесни дека аке не се покаеме тука на Земјава ќе доживеме втора конечна смрт на Судниот Ден???И дали се плашиме од таа средба со Бог кога ќе Го гледаме Бог лице в лице???
Препуштете се на дискусија.:tv:

Aааа демек ако се покаеме нема да има суден ден ????
Или па пак ако се покаеме ќе имаме само една смрт, тоа ли ни е целта ???
И конечно Бог нема лице.

Тончи бре.... си ги загубил овците што си вака тмурен :)

Aааа демек ако се покаеме нема да има суден ден ????
Или па пак ако се покаеме ќе имаме само една смрт, тоа ли ни е целта ???
И конечно Бог нема лице.

Nikoj toa ne go rece deka nema da ima Suden den ako se pokaeme,samo ima edna ogromna razlika ako se pojavis pred Bog kako pokajana ili kako nepokajan!!!!!!!!Ako si se pokajal ke si odis fino-lepo vo Raj, NO ako ne si se pokajal toa e vtorata smrt zasto VECNO ke se macis!!!!Znaci toa mi bese celta na temava dali sme svesni deka ako ne se pokaeme ke si gorime vecno i tamu kaj sto skripat zabite???
I stom vo Biblija pisuva deka Mojsej Mu go videl liceto na Bog i deka eden den ke se sretneme lice vo lice so NEgo, znaci Bog ima lice.Izvivi ama poveke Mu veruvam na Bog i na NEgovoto Sveto PIsmo otkolku na tebe.:helou:

Ја не сфаќам зашто некој би си се секирал дали јас ке одам во Рај или во Пекол. Тоа имам да кажам во врска со темава, бидејќи стварно не сфаќам рекламирањава на суден ден, и тоа дека мораме да се покаеме. Моја работа дали ке се покајам.

Хммммм... што да се каже на темава.Не знам што толку се крева прашина за тој суден ден и повторно доаѓање на Господ на Земјата.Демек ако не сме се покајале ќе ни мавне по една клоца и два-три шамара и ќе не испоцрка сите.А бе ај...

I stom vo Biblija pisuva deka Mojsej Mu go videl liceto na Bog i deka eden den ke se sretneme lice vo lice so NEgo, znaci Bog ima lice.Izvivi ama poveke Mu veruvam na Bog i na NEgovoto Sveto PIsmo otkolku na tebe.:helou:
Истриј ги очите и пак прочитај, или овој пат наспиј се или овој пат испиј ги апчињата т.е направи се што знаеш да издржиш концентирана барем 5 мин и да ПРОЧИТАШ ДЕКА БОГ НЕМА ЛИЦЕ.
И поaрно за тебе што не ми веруваш.

Ја не сфаќам зашто некој би си се секирал дали јас ке одам во Рај или во Пекол. Тоа имам да кажам во врска со темава, бидејќи стварно не сфаќам рекламирањава на суден ден, и тоа дека мораме да се покаеме. Моја работа дали ке се покајам.

ne bese temata dali nekoj se sekira dali nekoj ke odi vo raj ili pekol, itn... tuku dali i kolku sme svesni za toj den i dali se plasime... ? kako go dozivuvate toa... se nadevam pojasna sum...

Истриј ги очите и пак прочитај, или овој пат наспиј се или овој пат испиј ги апчињата т.е направи се што знаеш да издржиш концентирана барем 5 мин и да ПРОЧИТАШ ДЕКА БОГ НЕМА ЛИЦЕ.
И порано за тебе што не ми веруваш.

dobro aj da ne se raspravame za toa dali ima nema itn. tuku deka personalno ke se sretneme so Nego... a sto sakas da kazes so toa nema lice? deka ne veruvas deka e Licnost ili pa ne veruvas deka voopsto postoi?

ne bese temata dali nekoj se sekira dali nekoj ke odi vo raj ili pekol, itn... tuku dali i kolku sme svesni za toj den i dali se plasime... ? kako go dozivuvate toa... se nadevam pojasna sum...
А дали си ти свесна дека тој ден нема никогаш да дојде,барем не во тоа сценарио.
Можеби човештвото ке се уништи,ама тоа ке се случи,како што кажа некој погоре,поради неговата автодеструктивност...
Нема да има некаков си дедо со брада кој ке ги вари грешниците во казан....:toe:

А дали си ти свесна дека тој ден нема никогаш да дојде,барем не во тоа сценарио.
Можеби човештвото ке се уништи,ама тоа ке се случи,како што кажа некој погоре,поради неговата автодеструктивност...
Нема да има некаков си дедо со брада кој ке ги вари грешниците во казан....:toe:

a dobro, dali si svesen deka temava e sepak za vernici koj go veruvaat toj Suden den i deka e nasocena za niv, za toa kako go dozivuvaat toa personalno... i dali se plasime itn. kako sto navedov pogore...
a ako ne veruvas vo Gospod i vo Negoviot den sto treba da dojde, togas nemozes da diskutiras na konkretnata tema od prosta pricina sto ne veruvas i nemozes da go dozivuvas toa... samo ke se nategame "ke nema Suden den, ke ima, ke nema , ke ima, itn.... ako veruvas togas ukluci se na temata... ne se raboti za ubeduvanje veruvaj u Suden den , ne veruvaj... tuku ako veruvas... itn.

Море, зошто вака страшен наслов, а?
Ако е темава така фина и демократски настроена, дајте и попристапен наслов.

Иначе не го вервам.
Али имам заприметено како баба ми и мајка ми го чекаат со страшна радост, очекувајќи дека сите што им згрешија тогаш ќе проплачат крв а нив срцето ќе им запее, конечно ќе излегла правдата.
Болна мотивација е тој суден ден во очите на обичниот народ, ви текнува?!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom