Sto ne prodolzis i ti so objasnuvanjata kade ne sum vo pravo, ili se otkaza?....... I Ag0rA prodolzuva prodolzuva ......
Na dobar pat si da sfatis nesto mnogu vazno, krucijalno, epten sustinsko, don't fuck with Ag0rA, toj e The Man, genius, ama na zalost nikoj ne moze da go sfati....... pa ustvari bas zatoa e genius....
Eden izguben covek, koj samo saka da doznae sto e i kade e....Znaes kako velat granicata megu ludosta i genijalnosta skoro i da nema razlika ...
Hmm...se pitam sto od ovie dve vazi za nasiot "nobelovec" ??
A na pr, koi granici sum gi pominal?За тоа првото, он прешол којзнае колку граници, додека за второто, се уште закажува термин за вадење виза
Теоретичару.... поглед десно долу на монитор - Што гледаш ?neo_wmaster напиша:Moze brat sega ke ti kazam jas sto mislam. Go mislam istoto so tebe bidejki teorijata e genijalna i kolku i da saka The Best Tipster da gi pobie nasite teorii ne moze. Za toa razmisluvav odamna a najmnogu me zainteresira prasanjato koja e najmalata edinica so koja moze da se iskaze segasnosta. I dojdov do istoto kako tebe samo ne ja razrabotiv teorijata. Ama fala sto ja objasni podetalno i aj ke otvoram tema opticko-vremenska iluzija za da mi ja objasnis podetalno na forumov.
Јас немам напишано дека времето е оптичка илузија,можеби погрешно ме имате сфатено...Теоретичару.... поглед десно долу на монитор - Што гледаш ?
Имате ли доказ дека оваа "паралелна димензија" (времето) нема да постои во таа друга димензија (димензија како димензија со сите атрибути - димензија како и оваа).
Ако времето не постои... не постои стареење, се тоа е само илузија - така? Епа ај натерај некој од дедовците или бабите да трчка наоколу 2-3 круга како и ти и прашај ги како се чуствуваат, или и тоа ќе биде илузија, и најпосле може и не пишувате на темава тоа е само оптичка илузија...
Апокалипто го цитираше неo_вмастер , не тебе ...Со тоа теоретичару мислеше на нео_вмастер ...:nesum:Јас немам напишано дека времето е оптичка илузија,можеби погрешно ме имате сфатено...
Оптичко-временската илузија објаснува зошто ајнштајн се збунил....
А за ова што бараш докази, дај пообјасни малку...
Како мислиш нема да постои во таа друга димензија, кога тоа ќе биде таа димензија?...или погрешно те сфатив, затоа, објасни...
Во предходните постови го имам решено проблемот што го постави во последниот дел од постот... ( тоа кога ја дефинирав сегашноста, дека таа претставува точката каде што се сечат временските димензии, т.е. паралелните со класичните)..
Има уште прашања или контра теории ( или тези, како и да се нарекуваат )..?
Не си го разбрал терминот „наука“, а уште помалку зборот „теорија“.Во предходните постови го имам решено проблемот што го постави во последниот дел од постот... ( тоа кога ја дефинирав сегашноста, дека таа претставува точката каде што се сечат временските димензии, т.е. паралелните со класичните)..
Во ред си се правилата и прописите. Ама нели имаше банови и за луѓе кои се имперсонираат со повеќе никови: Агора, нео_вмастер и сл.Бан од тема.
Под итно да ти се додели нобелова награда...кога веќе утврди дека ајнштајн малку се збунил.Јас немам напишано дека времето е оптичка илузија,можеби погрешно ме имате сфатено...
Оптичко-временската илузија објаснува зошто ајнштајн се збунил....
А за ова што бараш докази, дај пообјасни малку...
Како мислиш нема да постои во таа друга димензија, кога тоа ќе биде таа димензија?...или погрешно те сфатив, затоа, објасни...
Во предходните постови го имам решено проблемот што го постави во последниот дел од постот... ( тоа кога ја дефинирав сегашноста, дека таа претставува точката каде што се сечат временските димензии, т.е. паралелните со класичните)..
Пронаоѓањето и делувањето по однос на мултиперсоналити дисордер луѓе спаѓа во доменот на администраторската работа. Нема понатаму да коментирам по темава.Во ред си се правилата и прописите. Ама нели имаше банови и за луѓе кои се имперсонираат со повеќе никови: Агора, нео_вмастер и сл.
Не е така, јас ги тазбирам двата термини.Не си го разбрал терминот „наука“, а уште помалку зборот „теорија“.
Тоа што го изнесуваш спаѓа во категорија квази-филозофија..
Се прашувам дали добија нобелова награда и научниците што докажаа дека Никола Тесла се збунил ( во врска со тоа што некои електромагнетни бранови доаѓале кои од земјата и биле многу слични на некои што доаѓале од вселената, па така тој мислел дека комуницира со вонземјани, а уствари не било така )....Под итно да ти се додели нобелова награда...кога веќе утврди дека ајнштајн малку се збунил.
Точка.....???? како бе може да се мешаат должински (просторни) величини со временски... да не се збуни сега ти.
Паралелност...значи немаат ништо заедничко, најмалку пресек.
Сакам да видам една формула со што би го означил преминот од квазифилозофија во наука.Не е така, јас ги тазбирам двата термини.
Можеби ова што го пишувам личи на „квази филозофија“, но ова е само почеток кон нешто што е дел од науката.
Бла...
Бла...
Бла...
Има ли прашања?
Ми треба време за формулата...Сакам да видам една формула со што би го означил преминот од квазифилозофија во наука.
Инаку цело време тресеш зелени, ниту разбираш време ниту разбираш простор. Уште помалку го разбираш Ајнштајн, а најмалку Планк.