Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“

Што мислите за времето?

• Вкупно гласачи
    211
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
:costumed2A temata bese...... :pos::pos::pos::locked::locked:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Donekade sfativ sto sakase da kazes, no:
Aj razmisli pak,
Fizikata dava objasnuvanje i gi proucuva zakonite na fizikata taka da ovie objasnuvanja i porucuvanja mozat da bidat sfateni, razbereni, od coveckiot mozok.
Dokolku covekot ne postoel, a postoelo nesto drugo, togas toa drugoto, mora da razmisluva na poinakov nacin od covekot ( dokolku razmisluvalo isto kako covekot, toa ke bilo covek ), taka da i proucuvanjata i objasnuvanjata na ona sto nie go vikame fizicki zakoni, ke bidat mnogu porazlicni od onie vo nasata fizika.
Zaklucok: Fizikata nemalo da postoi dokolku ne postoel covekot. ( ova mozam da go tvrdam )
:pos2: Да, сфаќам, можеби си во право. Но, ако не постоел човекот тоа другото нешто што би постоело никој не вели дека би размислувало на начин на кој што размислува човекот. Можеби би размислувало на многу посложен начин далеку пред човечкиот начин на размислување.
Но, она што сакав да го кажам со вмешувањето на физиката тука е тоа дека времето не е измислено од човекот! Не знам дали се согласуваш со мене за ова, баш ме интересира :smir: ? И да се вратиме на темава, малку забегавме.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
:pos2: Да, сфаќам, можеби си во право. Но, ако не постоел човекот тоа другото нешто што би постоело никој не вели дека би размислувало на начин на кој што размислува човекот. Можеби би размислувало на многу посложен начин далеку пред човечкиот начин на размислување.
Но, она што сакав да го кажам со вмешувањето на физиката тука е тоа дека времето не е измислено од човекот! Не знам дали се согласуваш со мене за ова, баш ме интересира :smir: ? И да се вратиме на темава, малку забегавме.
:helou:Ima mal milion vakvi "what if"....

Aj objasnigo toa: "izmisleno od covekot", nesakam pogresno da te sfatam..
Sakas da kazes deka vremeto ne postoi samo vo glavata na covekot?

Aj da se vratime na temava:smir:....
Sto ne e vo red so moite "sporeduvanja" na klasicnite dimenzii so vremeto?
Mozeme ili ne mozeme taka da gledame na vremeto?
Zosto?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Aj objasnigo toa: "izmisleno od covekot", nesakam pogresno da te sfatam..
Sakas da kazes deka vremeto ne postoi samo vo glavata na covekot?
Да.Сакам да кажам дека времето постои а имам и објаснето во некој од моите претходни постови како јас гледам на времето.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Да.Сакам да кажам дека времето постои а имам и објаснето во некој од моите претходни постови како јас гледам на времето.
I moite teorii kazuvaat deka vremeto postoi, no donekade se razlikuvaat od tvoite stavovi...
....i jas kazav vo moite predhodni postovi sto ne e logicno vo tvoite stavovi za vremeto, no neznam kolku me sfati.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
P
I moite teorii kazuvaat deka vremeto postoi, no donekade se razlikuvaat od tvoite stavovi...
....i jas kazav vo moite predhodni postovi sto ne e logicno vo tvoite stavovi za vremeto, no neznam kolku me sfati.
А што не е логично поконкретно?
Извини, не сум сфатила :smir:

И зошто пак мислиш дека моите ставови треба да се усогласат со твоите теории? :pos:

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Јас мислам дека Годес сакаше да каже дека времето не е измислено од човекот,во смисол дека отсекогаш постоело,а не дека од кога открил човекот време од тогаш почнало да постои.Слично како што кислородот одсекогаш постоел,но е откриено дека постои подоцна од неговото создавање.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
P

А што не е логично поконкретно?
Извини, не сум сфатила :smir:

И зошто пак мислиш дека моите ставови треба да се усогласат со твоите теории? :pos:
Kako sakas narecigi...
Mislam deka treba da se usoglasat zatoa sto ubeden sum deka moite stavovi/teorii se tocni do kade sto stignav...

A za toa prvoto... podocna ke napisam...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Кога ќе бидат потврдени и општо прифатени ќе ги прифатам како точни а дотогаш секој со своето :helou:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Кога ќе бидат потврдени и општо прифатени ќе ги прифатам како точни а дотогаш секој со своето :helou:
Kako mislis potvrdeni?
Na koj nacin?
...Toa sto e opsto prigateno, neznaci deka e tocno..
sakas primeri?

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Goddess,те молам,кажи дека не сакаш примери,оти темава ке напраи 40 страни..:pos2:
Уствари...како сакаш.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Kako mislis potvrdeni?
Na koj nacin?
...Toa sto e opsto prigateno, neznaci deka e tocno..
sakas primeri?

ОК не мора да биде прифатено но барем да биде потврдено.

:smir: и на секој пост ли треба да ти давам објаснување.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
ОК не мора да биде прифатено но барем да биде потврдено.

:smir: и на секој пост ли треба да ти давам објаснување.
Kako mislis da bide potvrdeno?
So sto?

:smir:ako sakas da bides pravilno svatena, da:helou:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Kako sakas narecigi...
Mislam deka treba da se usoglasat zatoa sto ubeden sum deka moite stavovi/teorii se tocni do kade sto stignav...
....... I Ag0rA prodolzuva prodolzuva ......

и на секој пост ли треба да ти давам објаснување.
Na dobar pat si da sfatis nesto mnogu vazno, krucijalno, epten sustinsko, don't fuck with Ag0rA, toj e The Man, genius, ama na zalost nikoj ne moze da go sfati....... pa ustvari bas zatoa e genius.... :)

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
....... I Ag0rA prodolzuva prodolzuva ......

Na dobar pat si da sfatis nesto mnogu vazno, krucijalno, epten sustinsko, don't fuck with Ag0rA, toj e The Man, genius, ama na zalost nikoj ne moze da go sfati....... pa ustvari bas zatoa e genius.... :)
Znaes kako velat granicata megu ludosta i genijalnosta skoro i da nema razlika ...

Hmm...se pitam sto od ovie dve vazi za nasiot "nobelovec" ??:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom