Доказ дека времето не постои или е еден вид „паралелна димензија“

Што мислите за времето?

• Вкупно гласачи
    211
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
За тоа првото, он прешол којзнае колку граници, додека за второто, се уште закажува термин за вадење виза:pos::pos::pos:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
....... I Ag0rA prodolzuva prodolzuva ......

Na dobar pat si da sfatis nesto mnogu vazno, krucijalno, epten sustinsko, don't fuck with Ag0rA, toj e The Man, genius, ama na zalost nikoj ne moze da go sfati....... pa ustvari bas zatoa e genius.... :)
Sto ne prodolzis i ti so objasnuvanjata kade ne sum vo pravo, ili se otkaza?
Zosto? mozebi za toa sto mozebi sum vo pravo?

Ne mislam deka nikoj ne moze da me sfati....
Znaes kako velat granicata megu ludosta i genijalnosta skoro i da nema razlika ...

Hmm...se pitam sto od ovie dve vazi za nasiot "nobelovec" ??:pos:
Eden izguben covek, koj samo saka da doznae sto e i kade e....
За тоа првото, он прешол којзнае колку граници, додека за второто, се уште закажува термин за вадење виза:pos::pos::pos:
A na pr, koi granici sum gi pominal?
( nikogas ne sum izlegol od mk :pos2:)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Мили мои, ПОСЛЕДНА ОПОМЕНА - уште еднаш ако прочитам офтопик-небо коментар, ќе ве банирам од форум.

Најозбилно.

Ако имате муабет по тема, правете го.
Се разбравме, така?

*не очекувам одговор.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
neo_wmaster напиша:
Moze brat sega ke ti kazam jas sto mislam. Go mislam istoto so tebe bidejki teorijata e genijalna i kolku i da saka The Best Tipster da gi pobie nasite teorii ne moze. Za toa razmisluvav odamna a najmnogu me zainteresira prasanjato koja e najmalata edinica so koja moze da se iskaze segasnosta. I dojdov do istoto kako tebe samo ne ja razrabotiv teorijata. Ama fala sto ja objasni podetalno i aj ke otvoram tema opticko-vremenska iluzija za da mi ja objasnis podetalno na forumov.
Теоретичару.... поглед десно долу на монитор - Што гледаш ?
Имате ли доказ дека оваа "паралелна димензија" (времето) нема да постои во таа друга димензија (димензија како димензија со сите атрибути - димензија како и оваа).
Ако времето не постои... не постои стареење, се тоа е само илузија - така? Епа ај натерај некој од дедовците или бабите да трчка наоколу 2-3 круга како и ти и прашај ги како се чуствуваат, или и тоа ќе биде илузија, и најпосле може и не пишувате на темава тоа е само оптичка илузија...

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Теоретичару.... поглед десно долу на монитор - Што гледаш ?
Имате ли доказ дека оваа "паралелна димензија" (времето) нема да постои во таа друга димензија (димензија како димензија со сите атрибути - димензија како и оваа).
Ако времето не постои... не постои стареење, се тоа е само илузија - така? Епа ај натерај некој од дедовците или бабите да трчка наоколу 2-3 круга како и ти и прашај ги како се чуствуваат, или и тоа ќе биде илузија, и најпосле може и не пишувате на темава тоа е само оптичка илузија...
Јас немам напишано дека времето е оптичка илузија,можеби погрешно ме имате сфатено...
Оптичко-временската илузија објаснува зошто ајнштајн се збунил....
А за ова што бараш докази, дај пообјасни малку...
Како мислиш нема да постои во таа друга димензија, кога тоа ќе биде таа димензија?...или погрешно те сфатив, затоа, објасни...

Во предходните постови го имам решено проблемот што го постави во последниот дел од постот... ( тоа кога ја дефинирав сегашноста, дека таа претставува точката каде што се сечат временските димензии, т.е. паралелните со класичните)..
Има уште прашања или контра теории ( или тези, како и да се нарекуваат )..?

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Јас немам напишано дека времето е оптичка илузија,можеби погрешно ме имате сфатено...
Како мислиш нема да постои во таа друга димензија, кога тоа ќе биде таа димензија?...или погрешно те сфатив, затоа, објасни...

Во предходните постови го имам решено проблемот што го постави во последниот дел од постот... ( тоа кога ја дефинирав сегашноста, дека таа претставува точката каде што се сечат временските димензии, т.е. паралелните со класичните)..
Апокалипто го цитираше неo_вмастер , не тебе :pos: :pos: ...Со тоа теоретичару мислеше на нео_вмастер ...:nesum:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Бан од тема.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ag0rA токму поради тоа што немаш ништо кажано да оптичките илузии т.е времето кое го дефинирате како такво, неможеш да дадеш одговор на моите прашања, сепак на нео_вмастер му се имав обратено и ќе почекам на одговор од него.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Не си го разбрал терминот „наука“, а уште помалку зборот „теорија“.
Тоа што го изнесуваш спаѓа во категорија квази-филозофија.

Бан од тема.
Во ред си се правилата и прописите. Ама нели имаше банови и за луѓе кои се имперсонираат со повеќе никови: Агора, нео_вмастер и сл.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Под итно да ти се додели нобелова награда...кога веќе утврди дека ајнштајн малку се збунил.
Точка.....???? како бе може да се мешаат должински (просторни) величини со временски... да не се збуни сега ти.
Паралелност...значи немаат ништо заедничко, најмалку пресек.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Во ред си се правилата и прописите. Ама нели имаше банови и за луѓе кои се имперсонираат со повеќе никови: Агора, нео_вмастер и сл.
Пронаоѓањето и делувањето по однос на мултиперсоналити дисордер луѓе спаѓа во доменот на администраторската работа. Нема понатаму да коментирам по темава.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
ve gledam mnogu ste navlezle vo filozofskata sustina na problemot.
me interesira sto mislite za tipov sto se obidel da go izmeri/dokaze vremeto kako fizicka velicina?

http://www.rexresearch.com/kozyrev2/5-6.pdf

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Не си го разбрал терминот „наука“, а уште помалку зборот „теорија“.
Тоа што го изнесуваш спаѓа во категорија квази-филозофија..
Не е така, јас ги тазбирам двата термини.
Можеби ова што го пишувам личи на „квази филозофија“, но ова е само почеток кон нешто што е дел од науката.
Под итно да ти се додели нобелова награда...кога веќе утврди дека ајнштајн малку се збунил.
Точка.....???? како бе може да се мешаат должински (просторни) величини со временски... да не се збуни сега ти.
Паралелност...значи немаат ништо заедничко, најмалку пресек.
Се прашувам дали добија нобелова награда и научниците што докажаа дека Никола Тесла се збунил ( во врска со тоа што некои електромагнетни бранови доаѓале кои од земјата и биле многу слични на некои што доаѓале од вселената, па така тој мислел дека комуницира со вонземјани, а уствари не било така )....

Да, така е дека ако се паралелни, немаат заеднички пресек.
Пресекот на паралелната димензија време, со класичните димензии време, физички не постои, тој е „виртуелен“, ако можам така да кажам...
Е сега ќе прашате како е тоа можно....
А јас ќе прашам, колку сегашности постојат?
( ќе ми треба малку повеќе време да го објаснам тоа во врска со пресекот, кој всушност и не е пресек )
Како може да се мешаат ( т.е. да постојат паралелно, и на некој начин да се сечат ) должински, т.е. класични димензии, со временските?
Ај ти кажими, како е можно да не се случува ова?
Ако не се случуваше ова, ќе постоеше ли нешто?
Сакам да кажам дека доколку не постоеа временските димензии, немаше да постојат ни класичните димензии, а доколку не постоеа класичните димензии, немаше да постојат ни временските димензии.
Ако не се мешаа овие димензии, т.е. не постоеше тој виртуелен пресек, тогаш времето немаше да тече, сегашноста немаше да постои, или ќе постоеа бесконечно многу сегашности.
Благодатение на тој пресек, за едни временски и класични димензии ( кои сочинуваат еден универзум), постои само една сегашност.
Има ли прашања?

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Не е така, јас ги тазбирам двата термини.
Можеби ова што го пишувам личи на „квази филозофија“, но ова е само почеток кон нешто што е дел од науката.

Бла...
Бла...
Бла...

Има ли прашања?
Сакам да видам една формула со што би го означил преминот од квазифилозофија во наука.

Инаку цело време тресеш зелени, ниту разбираш време ниту разбираш простор. Уште помалку го разбираш Ајнштајн, а најмалку Планк.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Сакам да видам една формула со што би го означил преминот од квазифилозофија во наука.

Инаку цело време тресеш зелени, ниту разбираш време ниту разбираш простор. Уште помалку го разбираш Ајнштајн, а најмалку Планк.
Ми треба време за формулата...

Зелени?!
Ај ако ти го разбираш времето и просторот, тогаш дефинирај ги и објасни нешто за нив?

Тоа што треба да го знам од Ајншатјн и Планк, го знам.
+Немора да знам што мислел Ајншатј и Планк за да имам свое мислење,кое можеби е точно, во врска со простор времето.

Kajgana Shop

На врв Bottom