другар и јас знам такви али за 500евра не се продава газ,ако си способен маж опстани таму кај што си се нашол,не летај во други држави.ама нема слога наместо да се бориме и за работа како што се бориме за името.ние земаме пасоши туѓи и ја бараме Македонија.Јас искрено верувам дека дента кога ќе добиеме визно укинување односно кога нема да ни требаат веќе визи сите кои се чувствуваат Македонци кои зеле БГ пасош ради разни потреби ќе отидат пред БГ амбасада и преку ограда ќе им ги вратат назад или ќе ги запалат пред нив. Јас лично познавам луѓе кој имаат БГ пасош само за да можат да работат во странство а воопшто не ги сакаат болварите дури некои јасно си кажуваат дека повеќе претендираат кон северниот сосед а пак земале БГ пасош.
Абе за поентата не спориме..знам дека им е поентата за да шетаат без визи, да носат коли...Ама прашањето е зошто?Зошто да извршат таков вид на предавство..После што сакаат нека напрат, нека ги фрлат, нека ги запалат, сепак се предале еднаш!Тоа на татарите му е замислената стратегија, за да земат пасоши..И одма со пасошот стануваш татар...Дедо ти во 1912 загинал што се вика за СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА,ЗА НИЕ ДА БИДИМЕ СЛОБОДНИ И НЕЗАВИСНИ, a ти да ваѓаш нивни пасоши?За што?за кола?За да бркаш жени со колата?За да појдиш во Германија?Тие се ПРЕДАВНИЦИ! И од нив страда Македојнија..Утре, и татко ми да извај пасош, и него ќе го сметам за предавник!Јас искрено верувам дека дента кога ќе добиеме визно укинување односно кога нема да ни требаат веќе визи сите кои се чувствуваат Македонци кои зеле БГ пасош ради разни потреби ќе отидат пред БГ амбасада и преку ограда ќе им ги вратат назад или ќе ги запалат пред нив. Јас лично познавам луѓе кој имаат БГ пасош само за да можат да работат во странство а воопшто не ги сакаат болварите дури некои јасно си кажуваат дека повеќе претендираат кон северниот сосед а пак земале БГ пасош.
ако се срелаат таквите што мислиш колку ќе останеме?Македонец се познава во тежок момент, кога ние ќе влеземе во НАТО и ЕУ, ние треба нив да ги фрлиме , ама на Лавови да си поиграат малку со нив.
Како не им е срам, тројца јас што ги знам беа на митинг пееа за македонија а во џебовите бугарски пасоши, нека се засрамат. Така земја не се сака, пред 100 години за 20 фунти, а денес за 500 евра, и тој бил македонец, Тој тие прав бугар, море полош и од бугарите, тој си го има згазено сопственото чувство.
ТОА ТРЕБА ДА СЕ СТРЕЛА ИЛИ ЕВЕНТУАЛНА ГАСНА КОМОРА
А бе ако треба и половина милион нека останеме барем Македонци да сме,со гордост и почит кон сопствената нација!!!ако се срелаат таквите што мислиш колку ќе останеме?
повеќето се такви.да беа помалце ќе му се најдеше крајот:smir:
Аферим,што би рекле Турците,а за тоа дека таква тактика започнале СДС ти си потполно во право,само интересно е што и ДПМНЕ продолжува со истата песна.Никој не запира во деградацијата на сопствениот Македонски народ.ШТО И ДА Е...Нема за ништо на свет да го продадам она МАКЕДОНСКОТО во мене, мада и никаде да не можам да појдам..Можеле Гоце Делчев, Јане Сандански и сите да истрпат секакви маки, вие за пензиско - здравствено што немало,мачки и се како што нарече вработило?Епа тоа за жал е практика која ја започна сдс..А ако не ви е доволно сегашново уште сега земете си бугарски пасош!Јас ако треба во колиба ќе спијам, кромид и пиперки ќе јадам АМА ТИЕ БАРЕМ ЌЕ БИДАТ МАКЕДОНСКИ!
Ѓорѓи Димитров беше и остана вистински Македонец до последен миг,впрочем на Бугарите им смета што тој е најпознатиот човек во светот,Македонец по потекло од денешна Бугарија.А еве еден познат цитат од Георги Димитров:"Тази Б'лгарин кои нјама да ја признае Македонија как држава и нјама да ги признае Македонците как народ които се поразлични од нас б'лгарите не мога да се нарича Блгарин!!!" Е поради тоа татар4етта неможат да си простат и го нарекуваат Георги Димитров предавник,кој според мене многу паметно постапи!Тој призна дека има македонски народ во Пиринска Македонија и дека ке ја припои до (Вардарска) Македонија,но бидејки Тито и СССР се "закачија" и така идејата пропадна...
Јас не познавам инакви!Јас искрено верувам дека дента кога ќе добиеме визно укинување односно кога нема да ни требаат веќе визи сите кои се чувствуваат Македонци кои зеле БГ пасош ради разни потреби ќе отидат пред БГ амбасада и преку ограда ќе им ги вратат назад или ќе ги запалат пред нив. Јас лично познавам луѓе кој имаат БГ пасош само за да можат да работат во странство а воопшто не ги сакаат болварите дури некои јасно си кажуваат дека повеќе претендираат кон северниот сосед а пак земале БГ пасош.
Тоа е..Нашиот проблем е што имаме многу квази-македончиња!Македонец се познава во тежок момент, кога ние ќе влеземе во НАТО и ЕУ, ние треба нив да ги фрлиме , ама на Лавови да си поиграат малку со нив.
Како не им е срам, тројца јас што ги знам беа на митинг пееа за македонија а во џебовите бугарски пасоши, нека се засрамат. Така земја не се сака, пред 100 години за 20 фунти, а денес за 500 евра, и тој бил македонец, Тој тие прав бугар, море полош и од бугарите, тој си го има згазено сопственото чувство.
ТОА ТРЕБА ДА СЕ СТРЕЛА ИЛИ ЕВЕНТУАЛНА ГАСНА КОМОРА
Потполно се сложувам со тебе,во МАКЕДОНИЈА се родив и во МАКЕДОНИЈА сакам да умрам не ми треба ни бугарски пасош ни што ти знам некој си други работи.Знам многу личности што поднеле документи за бугарски пасош,не ги критикувам,тие си одлучуваат за нивната судбина ама знам дека ЕДЕН ДЕН ќе се каат за тоа.ШТО И ДА Е...Нема за ништо на свет да го продадам она МАКЕДОНСКОТО во мене, мада и никаде да не можам да појдам..Можеле Гоце Делчев, Јане Сандански и сите да истрпат секакви маки, вие за пензиско - здравствено што немало,мачки и се како што нарече вработило?Епа тоа за жал е практика која ја започна сдс..А ако не ви е доволно сегашново уште сега земете си бугарски пасош!Јас ако треба во колиба ќе спијам, кромид и пиперки ќе јадам АМА ТИЕ БАРЕМ ЌЕ БИДАТ МАКЕДОНСКИ!
И тоа длабоко ќе се каат..Кој сака нека се...Потполно се сложувам со тебе,во МАКЕДОНИЈА се родив и во МАКЕДОНИЈА сакам да умрам не ми треба ни бугарски пасош ни што ти знам некој си други работи.Знам многу личности што поднеле документи за бугарски пасош,не ги критикувам,тие си одлучуваат за нивната судбина ама знам дека ЕДЕН ДЕН ќе се каат за тоа.