Ај бе сега кога ја гледав емисијава на Ефтов, да ви кажам право право се извадив од такт..
Бугарите од секогаш сум ги мразел, и сум знаел одсекогаш каква била нивната политика спрема Македонија но тек дури сега ми станаа некои работи многу појасни од порано...сега бугарите највеќе на свет ги мразам....., (море сите се исти....сите наши соседи се исти.....)
Сум рекол, бугарски пасош НИКОГАШ, српски пасош НИКОГАШ, грчки, и.т.н.
Само македонски пасош(си извадив летово и сум горд на тоа)
А тие македонци што потпишуваат дека се бугари и што потпишуваат дека нивните претци биле бугари(истите оние кои се бореле за Слободна Македонија, а сега се превртуваат поради тоа во гроб) само заради кола со БГ таблици, и заради патување низ Европа....можам да кажам дека се ПРЕДАВНИЦИ!!!!
Има и друг начин каде ништо не мора да потпишуваш,само сега стана малку поскап и не е 100% сигурен,одиш во Велешката амбасада им тртнуваш 2000 евра и за неколку дена имаш пасош со твоја слика ама друго име.Слично е и во станот на Петре "Газло" во Софија,само што таму се чека по месец-два и можеби треба да потпишеш некој документ онака по пат.Можеби во некоја следна емисија Васко ќе се зафати малку подетално да го објасни и тој начин.
Е ај сега малку да ја погледнеме другата страна на медаљата или од друг аспект:
-Дали Каракачанов му наложи на Гвујо увозот на стари автомобили од ЕУ во Македонија да биде практично невозможен кога се бараат енормни стандарди и енормни давачки за увоз на постари автомобили од 6 години,додека во Бугарија може да бидат и 20 години стари без посебни давачки?
-Дали Парванов му нареди на Гвујо при регистрација на возила во Македонија да плаќаме по 300 евра,додека во ЕУ Бугарија истата чини 60-80 евра,итоа со зелен картон заедно?
-Дали Фратини при последната посета кај нас кога рече дека либерализацијата најмногу зависела од тоа колку брзо нашата влада ќе исполнела некои услови,мислел,дека нашата влада намерно пролонгира и одолговлекува за да може што повеќе граѓани да аплицираат за Бугарски пасош од економски причини,што потоа во иднина можат да бидат злоупотребени во политички цели?