Celava rabota pocnuva da mi stanuva smesna i interesna vo isto vreme...

Cesen zbor.
Tolku mnogu komentari,tolku mnogu predpostavki...a be idete na kej i videte aman-zaman nekoja ubava zena ako vi se tracari...odmorete malku...dosta e.
Posto ako ne prestanete ke vi dadam po par igli i naocari(za da ne utnete nekoja petlja) i ke ve zamolam da ispletete po nekoj djemper...ili barem chorapi dur tracarite kako babi!
Protestot bese i pomina vo najdobar red i ja postigna svojata cel.
Gragjanite na ovaa zemja jasno stavija do znaenje deka nema da toleriraat nikoj politicar da trguva so ona sto ne e predmet na razgovor,trguvanje ili voopsto spomnuvanje vo kontekst na nekakvi pregovori so dadajcite (pa i madzirite).
Samite gragjani iskreno,cisto i neposredno ja iscrtaa crvenata granica preku koja sto nema pregovori.
Jas se gordeam so toa sto bev del od eden taka silen i kristalno cist izraz na narodnata volja.
Sega...za onie politicarite...imam pet-sest reda muabet,posto povekje ne zasluzuvaat i kako ke pominuva vreme se pomalku i pomalku (sakam da kazam ni tolku ) nema da zasluzuvaat da im se posveti:
-Im `blagodaram` sto medijski se potrudija da go zabosotat,zaboravat...namalat,izvandaliziraat...protestot.
U ovoj del,na site onie necisti i sitni dushi koi sto dva denara ne znaat sami da zarabotat i partijata i partiskata hierarhija im e posleden i prv izlez kon nekakva fotelja i funkcija...sakam da im kazam deka imaat i od sto da se plasat.
-Makedoncite vcera apsolutno nepartijski,spontano i vo soglasnost so nivnoto pravo i soznanie kazaa i pokazaa deka ne ljubat mnogu partii i deka samite znaat i mozat da se izborat za svoite pozicii i interesi.
Pod celosna mediumska blokada...narodot vcera napravi mozda najubav i najkoloriten miting i vo isto vreme takov koj sto vleguva vo cetirite najgolemi od osamostojuvanjeto na Makedonija do sega.
Puknete politicari...

:pos2:
A i sramete se.:kesa:
p.s Govorot na Toni...originalno go napravija lugjeto okolu Boris Damovski i ednooki produkcija.Jas nesto posilno,pokoncizno i pojasno vo zivotot ne sum cul.

Zosto ostanatite organizatori ne izlegoa na miting i ne zborea?
Bi sakal oni sami da vi odgovorat.
I ke pocekam do utre vecer.
Do togas...primete na znaenje deka vo R.Makedonija pokraj vistinski patrioti i takvi sto si ja sakaat zemjata postojat i atipicni i koristoljubivi `spodobi`...gnidi obicni

sto ne mozat i ne znaat da razgranicat
nacionalen od licen i partiski interes.
E radi takvite gadinki i nivnite babini komentari...gorespomenatite se otkazaa od nivnite govori.
Bog da gi bie predavnicite i dusmanite!