Темата е сеуште:
Русија подготвена на војна поради Косово
Држете се до неа.
prvo, ubo da te vidi coek deka uste si ziv.
vtoro, probvame da se drzime do temata, barem jas probvam... makar e tesko, poso golemi ljoptari se shiptarive, najverojatno se na heroin ili nekakva druga droga...
samo lud ili totalno drogiran covek mozi da dade izjava od tipot "Albancite ne siluvaa na kosovo"
poradi tie siluvanja i pocnaa Srbite da im gi kratat kriljata uste za vremeto na SFRJ.
Od 1991 do 99ta, bev bagji napizden na Srbite, poso nekako tie mi bea krivi za toa sho namesto da planiram idninata i kakov fakultet ke ucam, jas planirav kako ke preziveam denot (za vreme duri bev na nekojsi frontovi vo redovite na JNA...)
. Megjutoa kratko pred da izbijat pogolemi sudiri 99ta,zaminav povtorno vo SLO, kade preku novoto chudo - internetot, dojdov do informacii za shiptarskite zlodela na kosovo. i ne mozev da veruvam kako mozat da bidat takvi nelugje...
tie se zalea deka se ugnetuvani, megjutoa najdov mnogu povekje informacii i "dokazi" deka vsushnost tie se tie koi sakaat eskaliranje na situacijata i vojna...
i ne mozev da gi svatam, posle tolku mnogu vojni koi ne donesle mnogu, osven krvoprolevanja i stradanja, tie se zalagaat za vojna? tie koi placat deka "devojcinjata im se siluvani", se vsushnost siluvacite?
kolku covek treba da e bolen vo umot (ili glupav) za da pravi takvi nesta?
i togas tuka idat nekoj mockovci i ke prodavat prikazni od tipot "srbite siluvaa"
ne velam deka Srbite se angeli, daleku od toa, megjutoa ova sto tuka se pravi na kajgana e miejne na mozokot na lugjeto...
i e protiv zakoni, protiv ustav, protiv narod, drzava, SE shto mene i na mnogu drugi im e navistina sveto.
i za kraj:
se bunime i se bunite deka Albancite se ponasaat ko za niv da ne vazat zakonite... pocnete od tuka i sega.
me baniravte mene zatoa sho pcuev "ti ebam se zensko po spisok vo familija" na nekojsi peder koj sto em pcuese em gi skvernavese site tie sveti raboti koi gi nabrojav...
vo red, makar ne mi bese pravo, gi prekrsiv pravilata, i me kaznivte.
KAJ SE BANOVITE ZA Albancite?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????