rymz напиша:
Убаво ти кажал џандарот, него не ми одговори...
Ти одговорив, зарем не читаш малце меѓу редови, немам намера некој да го провоцирам кога слави нешто.
rymz напиша:
За тие со пиштоли и куротресини квази-форум-патриоти, не ми прај муабет, да имал некој пиштол, ќе го вадел.
Тие ти се најгадни, не ги забоиравај немирите на битпазар, кој ги потикна, кој викаше дека детето е мртво, дека полицијата го убила.
rymz напиша:
Него, пообразуваните албанци, наместо да посоветувам други дека провокациите, прво се запрашуваат што придонело до таа провокација. Тоа сакам да знам...
И јас сакам да знам зашто Кичево, град каде секоја втора Албанска куќа ( да не речам секоја ) во фамилијата има доктор, професор, интелектуалец, се случи тоа што се случи, впатем 2001 во Кичево немаше ништо, ама баш ништо од она што се случуваше во Тетовско, Кумановско, Скопско.
rymz напиша:
Кој го видел со знаме..
10 души го тепале, а никој по знаме не посегнал.
Ова најмалце 5 луѓе ми го потврдија што биле во мешаницата, да сум бил таму би му залепил еден шамар и би го испратил до најбезбедното место за да си иде дома и да не прави така.
rymz напиша:
Го бркале од плоштад до Југотон, што мајка барал да се качи на втори спрат, кај сакал да иде, да летне??
Најди го и прашај го, кој го знае што планирал? Амет без памет бил.
rymz напиша:
Знамето те го скрил под маичка, те го скрил во ранец. Колкаво знаме било тоа бе...А4 формат?
Не се праи наудрен и јас сим криел знаме под маичка кога полицијата не ни даваше да тргне возот за Битола, Комити-Чкембари; Пелистер-Вардар, па во возот се напија едни па почна немири видов колку е саатот и заеби реков, знамето колу мено под маица и гит дома. кој останаа си го изедоа.
rymz напиша:
Е...кога тоа ќе си го анализираат образуваните албанци, и доколку било вистина дека имало знаме како провокација, тогаш можеби би посоветувал некого дека провокација не чини..
Знаеш како почна војната во Босна??? првата недела беше тоа кој на кого пукал на свадбата, после тоа не беше ништо важно, све отиде во к*ац ( гледај филм
Ничија Земја може би ке ти стане појасно ). А можеше да се спречи нели??? Али тоа пуста радикалност... зарем не сваќаат дека тоа од Госпот ни е дадено да бидеме комшии, сакал тоа некој или не.